i'm gonna put my body first... weleda cosmetic bloggers meeting.

     Ako som tu asi už párkrát spomínala, rada by som začala písať trošku viac o kozmetike. Je to téma, ktorej som padla do náručia aj ja! A neviem, či to bola len náhoda alebo jednoducho osud, ale naskytla sa mi možnosť zúčastniť sa na malom blogerskom meeting-u pod záštitou značky WELEDA. Tí, ktorí čítate beauty blogy ju určite poznáte a ak medzi túto skupinku ľudí nepatríte, tak jej produkty môžte nájsť aj v sieťach drogérie DM. Teraz viac k udalosti. Meeting sa konal v kaviarni COFFE HOUSE LAURA v OC DUBRAWA v Bratislave, čo je dosť ďaleká cesta pre východniara ako som ja. Ale povedala som si prečo nie, veď sú prázdniny a tak sa môj 'čelindž' sa mohol začať...

ENGLISH : As I had already mentioned you before, I would like to write more about cosmetics. It is the topic, which I also fell into the arms! I do not know, if it was just coincidence or simply my destiny, but I had an opportunity to be a part of small bloggers meeting under the auspices of WELEDA brand. Those who reads beauty blogs certainly knows about this brand, and if you ar not a part of this group of people, you can find their products in DM drugstores. But now more about the event. The meeting was held in COFFE HOUSE LAURA in OC DUBRAWA in Bratislava, what is a far away for the person living on the other side of the republic. But I said to myself "why not", I am free for summer holidays, and my challenge just could begin...

     Ako neskúsený bratislavský turista sa s vami podelím o moje z-pekla-šťastie, keď nezbadám zastávku, náhodou ju nájdem a v tej chvíli dorazí aj ten správny autobus, ktorého čas mal príchodu byť úplne iný, aký mi ukázala "úžasná" internetová stránka bratislavského dopravného podniku... Neskôr zabudnem vystúpiť na konečnej zastávke a tak skončím sama so šoférom v autobuse. Keď už konečne vystúpim, vydám sa presne opačným smerom. Keď sa obrátim, zvolím skratku, ktorá vedie akurát tak bezdomovcom do príbytku. A keďže sa mi nechce vracať späť, cestu si skrátim cez kríky, podotýkam v dlhých šatách... Nakoniec to celé obídem a nejakým naozaj zázračným spôsobom sa dostanem presne tak, kam potrebujem... O ceste späť ani nevravím, u MONIKY toho nájdete viac. To by bolo k môjmu "pozitívnemu" zážitku s hlavným mestom...

ENGLISH : I would like to share with you my hell-luck as the inexperienced tourist of Bratislava, when I overlook the bus stop, I accidentally find it in the right moment when the bus arrives, of which time was completely different as I find on "amazing" website of Bratislava's transport undertaking... Later I forget to get off the bus at the final stop and so I end up alone with the bus driver. When I finally get off the bus, I took the opposite direction. When I turn back, I definitely choose the short cut, which just leads me into the abode of some homeless. And so I do not want to get back the same way, I short my way through the bushes wearing long dress... I finally bypass all trees and I miraculously get to the right place... I am not going to tell you about the way back, you can find more at MONIKA's blog. It would be all about my "positive" experience with our capital city...

    Späť k meetingu. Ten sa začal o akademických 15 minút neskôr, KEJMY však prišla načas. Spoznávanie sa medzi sebou, kde vám všetci povedia "ja ťa poznám" a ja im na to "veľmi ma to mrzí, ale ja vás nie...", bolo... No áno, hanba mi! Ale to sa zmenilo a spoznala som naozaj očarujúce mladé dámy, s ktorými som si naozaj veľmi dobre pokecala a neviem sa dočkať, kedy ich opäť uvidím. Dievčence boli šikovnejšie a svoje zážitky z tohto úžasného dňa už stihli napísať vo svojich príspevkoch, kde sa určite dozviete aj veci, ktoré som si nestihla zapísať, či podrobnejšie oboznámite s témou, ktorú si ja osobne nechávam do ďalších článkov.

ENGLISH : So get back to the meeting. It started academical 15 minutes later, but KEJMY arrived on time. Getting know each other, when everyone say "I know you" and I just say "I am really sorry, but I had not heard about you before...", was so... Well yes, shame on me! But it has changed and I got to know a lot of charming young ladies, whith which I had a great conversation and I can not wait, when I will see them again. Girls were much more nifty than me and they have already written their experinces from that amazing day on their blogs, where you certainly can find things which I have no time to write down, or more detailed written topic, which I personally leave for other articles.

     WELEDA je prírodná kozmetika švajčiarskej farmaceutickej spoločnosti, ktorá vznikla už v roku 1921. Patrí do skupinky prírodnej kozmetiky s prírodnými zložkami a niektoré jej produkty do skupinky čistej prírodnej kozmetiky, čo by laik nazval ako BIO. Spoločnosť sa snaží o celkové splynutie človeka s prírodou a to pomocou 'FAIR TRADE' projektov - etnické podnikanie s ekologickým recyklovaním, či ich dermatologické testy, ktoré nie sú robené na zvieratách. Hlavnými zložkami produktov sú prírodné suroviny, ktoré sa zbierajú v certifikovaných celosvetových zberoch, ako napríklad ruže z Maroka, breza z Českej republiky, citróny zo Sicílie a veľa ďalších. Koncept kľúčových rastlín je základnou efektívnou filozofiou firmy, zahrňujúci telo i dušu. Čo sa týka iných surovín, tak určite v zložení nenájdete ropu či syntetické suroviny. Produkty sú tiež balené šetrne, bez použitia plastov či kelímkov, v 30 ml hliníkových tubách alebo sklenených fľaštičkách. 

ENGLISH : WELEDA is natural cosmetics of Swiss pharmaceutical company, which came into existence in 1921. It belongs to the group of natural cosmetics with natural elements and some of the products belongs to the group of net natural cosmetics, what the layman would called BIO. The company strives for overall fusion of human with nature with 'FAIR TRADE' projects - the ethnic business with ecological recycling, or their dermatologic tests are not done on animals. The main elements of the products are natural raw materials, which are harvested by the whole-world certified yields, as for example the roses from Maroco, birch from Czech Republic, lemons from Sicily and a lot of others. The concept of key plants is the main effective philosophy of the company, which includes body and soul. When we spoke about other aditional elements, you could not find petroleum or syntethic raw material. The products are also sparingly packed in 30 ml aluminium tubes or in little glass bottles, without useing any plactic gallipots.

     Firma sa zameriava na celotelovú kozmetiku pre obe pohlavia a všetky vekové kategórie, a to už od prenatálneho veku - kozmetika zameraná pre TEHOTNÉ MAMIČKY. Neskôr, keď sa dieťa narodí, je tu NECHTÍKOVÝ rad pre detskú pokožku, ktorú môžu a aj využívajú aj dospelí s precitlivenou pokožkou - vhodné na ekzémy či popraskanú kožu. Ďalej úžasná čistiaca pleťová kozmetika z VILÍNU VIRGÍNSKEHO, vhodná na pokožku s akné. Na to nám bolo odporúčané MODRÉ TONIKUM 2 in 1, ktoré sme taktiež dostali v goodiebag-u. Chystám sa ho kúpiť celé, ale v Bratislavskom DM-ku mali posledné v akcií. JÚLIA ho objavila prvá a tak mi už žiadne neostalo... Nič to. Verím, že ho nájdem aj u nás, teda aspoň dúfam... MANDĽOVÝ rad je vhodný na citlivú pleť, KOSATCOVÝ rad pokožku hydratuje a osviežuje, RUŽA je vhodná pre ženy 30+ na prvé známky starnutia. Rad GRANÁTOVÉHO JABLKA sme mali taktiež v goodiebag-u, ktorý je vhodný pre ženy 40+ a tak som ho podarovala mojej mamke. Revitalizujúci rad PUPALKY je vhodný pre dámy 55+, stará sa o starnúcu pokožku a regeneruje ju. WELEDA má tiež rad SPRCHOVÝCH GÉLOV A KRÉMOV a MASÁŽNYCH OLEJOV. Jej ZUBNÉ PASTY neobsahujú fluorid. PÁNSKU KOZMETIKU využívajú aj ženy, pretože produkty na holenie si nevedia vynachváliť. Firma tiež produkuje výrobky, ktoré podporujú liečbu a pomáhajú veľmi problematickým partiám tela.

ENGLISH : The company focuses on whole-body cosmetics for both genders and every age category, since prenatal age - cosmetics oriented for PREGNANT MOTHERS. Later, when child is born, there is CALENDULA line for children's skin, which can be used also by adults with hypersensitive skin - good for eczema or cracked skin. Next there is amazing skin-care cosmetics made from HAMAMELIS VIRGINIANA, which is appropriate for acne. They recommended us BLUE MILK 2 in 1, which we also had in our goodiebags. I am thinking about buying the whole package, but we found the last package in sales in Bratislava's DM drugstore. JÚLIA found it first, so there nothing left for me... Whatever, I believe that I will find it in our drugstores, well I hope... ALMOND line is good for sensitive skin, IRIS line hydrates and revives the skin, the ROSE is appropriate for 30+ women for the first signs of aging. We also haf the line of POMEGRANATE   in our goodiebags, which is good for 40+ women and so I gave it to my mom. Revitalizing line of OENOTHERA is good for 55+ women, which take care of aging skin. WELEDA has also the line of SHOWER GELS AND CREAMS or MASSAGE OILS. Their TOOTHPASTES are not contained with the fluoride, or women also use the MEN'S SKINCARE, because they are very satisfied with the products for shaving. The company also produce the products which support the treatment and it helps to problematic body parts.

     Musím sa priznať, že ako laický spotrebiteľ kozmetiky som sa na tejto prezentácii veľa dozvedela a som nesmierne rada za štedrý goodiebag, ktorý obsahuje vzorky takmer všetkých spomínaných radov. Určite vám o tom napíšem viac, keď vyskúšam každú z týchto vzoriek. Chcem sa týmto veľmi pekne poďakovať SAŠKE a firme WELEDA za príležitosť zúčastniť sa môjho prvého kozmetického stretnutia. A za to, že som sa o tento zážitok mohla podeliť s úžasnou IVANKOU, KATKOU LAUROU, KATKOU, JÚLIOU a MONIKOU, ktoré vám toho určite povedia viac, takže nezabudnite sa mrknúť aj na ich blogy!

ENGLISH : I have to admit that I learned a lot about interesting things as a lay cosmetic consumer and I am really glad for generous goodiebag, which contains the samples of almost all mentioned products. I will certainly say you more when I try every of those samples. By this way I want to truly thank to SAŠKA and WELEDA for oppotrutiny of being a part of my first cosmetic meeting. And also for that I could share this amazing experince with lovely IVANKA, KATKA, LAURA, KATKA, JÚLIA and MONIKA, who will certainly say you more, so do not forget to check their blogs!

     Na dnes je toho naozaj dosť, takže zapnite si príjemnú 'love myself' PIESEŇ a nezabudnite mi v komentároch spomenúť, akú máte skúsenosť s prírodnou kozmetikou, či so značkou WELEDA!

ENGLISH : There are a lot of words in this article today, so just turn on the pleasant 'love myself' SONG and do not forget to leave me down below a comment with what is your experience with natural cosmetics and with WELEDA brand!


       
ON THE PHOTOS: IVANKA, LAURA, SAŠKA, ĽÚBEZNÁ, MONIKA, KATKA, COKINELLE & KEJMY.
PHOTOS BY : KEJMY.

You Might Also Like

17 Comments

  1. krásne fotky, aj keď tú jednu si si mohla odpustiť :) a snáď ste obe dobre docestovali :)) ... už som stihla vyskúšať sérum gran. jablko, ktoré síce nie je určené pre moju vekovú kategóriu, ale je skvelé :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale no ták, je tam len jedna! :P.
      ú, to je super, ja som to chcela dať mamke, nech skúsi konečne niečo nové, tak čakám na to, čo mi povie :D.

      Delete
  2. Vypadá to, že to bylo fajn :) O Weledě čtu teď čím dál častěji, asi dojdu jejich produkty omrknout :)

    Ili Libertad

    ReplyDelete
  3. Skontroluj si gramatiku. Zvycajne si to nevsimam, ale Ty tam mas tolko chyb, ze minimalne exem moze ist do Silvestrovskeho specialu. Ale anglictina musi byt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak by si mi chcel/a pomôcť, mohla si mi napísať, čo všetko mám zle a opraviť ma. ja som len rada, ak má človek chuť pomôcť mi, či ukázať mi, čo mám zle, pretože človek sa učí celý život a aj ja :).
      však len podpísať sa ako anonym s tým, že mám niečo zle a vysmiať moje trápenie písania článku o jednej ráno (kedy sa človek snaží zo seba dostať čo najviac ako exém miesto ekzému), len aby som ho ráno mohla pridať pre mojich čitateľov, ktorí si to radi prečítajú... to však nik nevidí. ale teší ma, že si si to prečítal/a, že som to nepísala zbytočne ;).

      Delete
    2. jééééj anonym :D práve o tomto sme sa bavili vo vlaku spolu :)) a že do teba nik nerýpe :D

      Delete
    3. no musela som to zakríknuť :D

      Delete
  4. Krásné fotky, o Weledě jsem ještě moc toho neslyšela:)ale vypadá to, že budou mít super kosmetiku:)
    Verranda

    ReplyDelete
  5. super fotky a napísala si to naozaj veľmi pekne :) rada som ťa spoznala! :)

    ReplyDelete
  6. vypadá to tam opravdu skvěle! ráda bych sse na takový meeting jednou podívala :)

    ReplyDelete
  7. pekná akcia :) Weledu som ešte neskúšala, ale celkom ma tá značka zaujala :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  8. Vypadá to ako že to bola skvelá akcia, vidno, že si si užila. :-) O značke som ešte nič nepočula.

    Dijoun&Klaudi

    ReplyDelete
  9. Pekná akcia a fotky sú super :-) Michaela
    www.imperfect-woman.com

    ReplyDelete
  10. Asi si budu muset zakázat tvůj blog. Začínám pociťovat závislost. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. závislosť, to nie! :D.
      ale poviem ti, nezakazuj si ho, rada ťa denne "vídavam" :P.

      Delete