#30 DAYS OF CHRISTMAS 18 - diy little christmas hot chocolate jar.


     Víkend som strávila vianočnými nákupmi, upratovaním a pripravovaním vianočných #diy projektov. Na mojom instagrame som sa vás pýtala, ktoré z nich by ste chceli vidieť ako prvé, a keďže ste vybrali práve tieto čokoládové sklíčka, tak poďme teda na to! Pýtate sa, na čo vlastne slúžia? Sú to sklíčka plnené ingredienciami vhodnými na tvorbu horúcej čokolády! Sú zabalené tak, aby ste ich mohli podarovať hocikomu, kto horúcu čokoládu má rád, alebo len chcete niekoho potešiť netradičným darčekom vyrobeným z lásky! Čo na ne budete potrebovať? Nejaké sklenené nádobky, kakao, čokoládu a všetko, čo v horúcej čokoláde máte radi!

     Keďže som zástancom recyklácie a upcyklácie, moje mini sklíčka slúžili pôvodne ako nádobky bio jogurtov. Môžete použiť tie od detskej výživy alebo aj od uhoriek, ak chcete niekomu podarovať celú zásobu horúcej čokolády! Keď prejdeme na potraviny, ja som použila 100% belgické kakao, ktoré dostanete bežne v obchode. To neobsahuje žiaden cukor, takže je dobré nejaký pridať. Najlepšie práškový. Ak sa vyhýbate normálnemu cukru, ale obľubujete hnedý, môžete si spraviť práškový cukor práve z neho! Ja som vzala svoj univerzálny mixér a rozdrvila kryštáliky na prach, čím mi vznikol práškový hnedý cukor, ktorý má na fotkách zlatistú farbu.

     Vezmete si sklíčko a začnete vrstviť kakao s cukom. Aký pomer zvolíte a koľko vrstiev, je na vás. Ja som k tomu pridala ešte mandle, ktoré som nakoniec tiež posekala v mixéri a vytvorila nimi ďalší farebný prúžok. Všetko je na vás a vašich chutiach, môžete pridať oriešky, škoricu, poprípade kávu, fantázií sa medze nekladú! Ja osobne mám rada naozaj čokoládovú chuť čokolády, preto som pridala vrstvu kociek čokolády, ktoré som nalámala na malé kúsky. Opäť, druh čokolády je na vás - horká, mliečna, biela... U mňa nasledovala vrstva marshmallow, bez ktorých si vianočnú horúcu čokoládu už ani neviem predstaviť a vo-i-lá, mala som plné sklíčka!

     Už stačí len ozdobiť a je to! Ja som použila zvyšok drôtiku s lístočkami, ktorý uvidíte aj pri tvorbe diy adventného kalendára, ale to až nabudúce... Tiež stužka, ktorej mám doma viac než dosť a bolo hotovo! Naozaj nič ťažké, len si to vyžaduje chvíľu času a trošku trpezlivosti. Ani mne to nevyšlo hneď na prvý krát, všetky tri som musela pretvárať niekoľko krát, kým nevyzerali pekne, ale to je súčasť každej dobrej práce! Ku ktorej si určite pustite ďalšiu vianočnú pieseň a nezabudnite mi dať vedieť, ak ste sa do tohto #diy postupu pustili! Budem sa tešiť a užite si krásny zvyšok dňa!


ENGLISH : I spent my weekend with Christmas shopping, cleaning and preparing Christmas #diy projects. I've asked you in my instagram stories, which one would you like to see first, and you picked these chocolate jars, so let's do this! Are you asking yourself, what are those and how you can use them? Well, these are the jars full of ingredients for making a delicious hot chocolate! They are packed the way you can give them as the gifts to someone, anyone who likes hot chocolate or you just would like to make someone happy with some unconventional gift made with love! What you will need? Some transparent jars - the best would be the ones made of glass, cocoa, chocolate and everything you like in your hot chocolate!

     As I am a supporter of recycling and upcycling, my mini jars had been used like the vials for bio yogurts. You can use, for example, the ones for the child food or the ones for the pickled cucumbers if you would like to give someone the whole stock of hot chocolate! When we head ourselves to foodstuff, I used the Belgium 100% cocoa, which you can buy in almost all ordinary stores. It doesn't contain sugar, so it is good to add some. The powdered sugar would be the best. If you don't like to use the white sugar, but you are willing to use brown, you can make the powdered sugar from it by yourself! I took my universal blender and I smashed the crystals to powder - that's how I've made the brown powdered sugar, which has the golden shade in the pictures.

     Take the jar, and start to overlay the cocoa with sugar. It's just up to you what kind of ration or how many layers you use. I've added the almonds into it, which I crushed with my blender and I've made another colorful stripe whit it. It's all up to your taste, you can add some nuts, cinnamon, or maybe a little bit of coffee if you want, your fantasy has no boundaries! I personally really like the real taste of chocolate in it, that's why I've also added the layer of milk chocolate, which I cut to the smaller pieces. Again, it is just up to you what kind of chocolate you would like to add - dark, milk, white... After that, I've added the layer of marshmallow, which can't be missed because I can't image the hot chocolate without them and vo-i-lá, I've had full jars!

     Now you just need to decorate them somehow and you're done! I used the rest of the staple with leaves, which you will see in the creation of another tutorial - the advent calendar, but you will see this some other time... I also used the ribbon, I still have a lot of it at home and I was done! It is nothing too complicated, you just need to find some more time for it and a little bit of patience. It hasn't looked very cool at first, I needed to recreate all of them for quite some times till they looked pretty, but it is just the part of the good work! You just need to turn on another Christmas song and don't forget to let me know if you try this #diy tutorial! I will look forward to it and just enjoy nice rest of the day!


PHOTOS : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

7 Comments

  1. Tohle je úplně skvělý! :) horkou čokoládu v zimě miluju.

    TheWayByA

    ReplyDelete
    Replies
    1. júúú, som nesmierne rada, že sa to páči! ^^.
      tak to sme dve, aj ja ju zbožňujem! ♥.

      Delete
  2. To je nádherný nápad! Miluju horkou čokoládu ♥
    MyGoldenMind

    ReplyDelete
  3. looking for a Call Girls Services. them must visit our site and book a call girl from hundreds of options. and make your fantasies real.

    ReplyDelete