how can i forget you in the morning? wishing that you could still be here, how can i forget? i can't, i can't...


        Nesmierne rada odpovedám na všetky vaše správy, ktoré mi píšete! Občas mi to trochu trvá, ale vždy ma poteší, keď si chcete nechať poradiť, niečo milé napísať, opýtať sa, či prediskutovať rôzne témy, aj tie ťažké... Aj na tie občas príde rad. No skrz ne si všeobecne začínam uvedomovať, ako sú ľudia nespokojní s dnešnou dobou. Samozrejme, uznávam, že to občas nie je prechádzka ružovou záhradou, ani ideálny svet dokonalosti. Ale, keď sa tak zamyslím, to nebola žiadna doba. Však tá dnešná sa ponáhľa nesmierne dopredu a hľadí len na to, čo bude v budúcnosti, bez ohľadu na to, ako rýchlo ľuďom pretečie prítomnosť pomedzi prsty. Alebo sa hľadí na to, čo bolo, obzvlášť to dobré... No, myslím, že si treba uvedomiť, že to dobré, čo bolo vtedy, malo svoj význam. Hlavne kvôli zlým veciam, ktoré sa stali. Má to dôsledok na to, aj čo je teraz. To, čo bude, môžme ovplyvniť, ale to, čo bolo, nezmeníme. Ak si človek neuvedomuje, koľko slobody má dnes... Samozrejme, bez ohľadu na to, že náš svet speje opäť ku kapitalizmu... No v politike, náboženstve, či v iným náročným témach sa špŕtať nebudem, pretože každého názor je jeho vlastný a nikomu ten jeho neberiem a každého, ktorý šíri dobro, tolerujem a akceptujem.

     Chcela som tým však poukázať, že veľa vecí sa naozaj zmenilo. Samozrejme, že niektoré aj k horšiemu. Nadprodukcia odpadu, intrigy, narúšanie ľudských a aj zvieradcích slobôd... To všetko má však aj svoje dobré stránky. Ak si uvedomíme, hlavne my ženy, koľko slobody dnes máme. Že nie sme nútené stáť pri plotničke a každý deň variť manželovi večeru. Mužovi, ktorého nám vybrali ako toho správneho. Život bez lásky, život bez vášne... Máme na výber a slobodnú vôľu zamilovať sa do človeka, ktorého milujeme celým svojim srdcom, či už je to žena, muž, alebo hocikto iný. Máme na výber, či akt manželstva považujeme za životnú voľbu. Nie sme vyvrheľmi spoločnosti, ak sa s nami niekto rozvedie. Máme možnosť robiť prácu, po akej túžime, mať deti koľko chceme, ak ich vôbec chceme. Nie sme obmedzené predsudkami spoločnosti, aj keď tie budú pretrvávať ešte dlho...

     Je toho určite oveľa viac, čo sa za pár krátkych rokov zmenilo. Nie len čo sa týka práva žien, ale aj ľudských práv, práva na život, aký si zaslúžime a tak, ako si ho zariadime... Preto žiť prítomosťou, vychutnávať si ju a tak, ako najlepšie vieme! Urobme si dnešok najúžasnejším dňoch nášho života, napríklad tancovaním na túto krásnu pieseň, alebo inými maličkosťami, ktorých je v dnešnej dobe tak strašne veľa... Buďme šťastní, tu a teraz a preto, že to chceme a vieme!


ENGLISH : I really like to answer all of your messages, which you write to me! Sometimes it takes me a little longer to answer them, but it always makes me so happy, when you want some advice from me, you write me something nice, you ask anything you want to know, or you want to discuss any topics, even those hard too... But when it comes to these topics, I've started to realize, how people aren't satisfied with this time period. Of course, I have to admit that it isn't easy sometimes, we don't live in the ideal world of perfection. But when I really think about it, its never easy and it wasn't easy in the past. But these days run enormously straight forward and it gazes to what's going to happen in future, no matter how sad it is that the present runs away in front of us. Or, on the other hand, we just look at things that used to be in the past, to things that were good that time... But I think, that everything good, what was back then had the reasons to be good. Especially because of the bad things that have happened. Of course, the consequences of that time has the results of what we have now. We can affect what will happen, but we can't do that to things that are already gone. If we don't realize how free we are these days... Well, if we look at it without the fact that this world is heading to capitalism... But I am not going to write about politics, religion, or any other hard topics because everyone has their own opinion, and I accept and tolerate them and everyone who tries to go by the path of good. 

     I just want to show you by this way that a lot of things has changed since then. Of course, some of them turns to be bad. The overproduction of trash, the machinations, the violation of human and animal freedom... All of this has also the good side of it. If you think about it properly, women have so much freedom these days. That we are not forced to be the housewives and cook the dinner all day long to our husbands. The man which we had to marry because they said to us, that he is the one for us. The life without love, without the passion... We have the free will to love the right person we choose by ourselves, even if its the woman, the man, or anybody else. We have the right to choose if we even want to be married. We aren't the outcasts of the society anymore if we get divorced. We have the opportunity to do the jobs we love to do, to have as many kids as we want to have, even if we don't want to have them, we don't need to get birth. We are not limited by the prejudices of society, although they will be here for some time more...

     There's a lot more, what has changed during the past few years. Not just the rights of women, but also the human rights, the rights of life we deserve and how we will arrange it... That's why we need to live in the present and as good as we can! Make today the best day of your life, for example with dancing on this beautiful song, or with some trifles, there are a lot of them in this world these days... Just be happy, right here right now, and because you want to be and you can be!

HAT - H&M / EARRINGS - GATE / T-SHIRT - BONPRIX / SKIRT - KEJMY TATRANSKA DESIGN / SHOES - F&F

ON THE PHOTOS : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy
PHOTOS BY : Jakub Gráf  / @zahorizont

You Might Also Like

8 Comments

  1. Tak toto si napísala krásne! Samozrejme veľa vecí, čo sa práve teraz dejú je zlých. Veľa vecí sa zmenilo. Ako si už napísala k zlému, ale aj k dobrému. Tvoj článok vraví veľmi veľa, pretože málokto si práve toto uvedomuje. Našu slobodu. Rozhodovať sa, konať a robiť to, čo nás baví. Neviem či si to uvedomuješ, ale práve si mi otvorila oči. Aj ja som z tých, ktorí stále riešia nedostatky sveta a všímajú si len to zlé. No je aj veľa dobrého. A práve tým si mi pomohla uvedomiť si veľa dobrých vecí :)
    WOLF CHILD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi-preveľmi pekne! ♥.
      presne tak! a oh! ^^. blog píšem preto, že chcem ľuďom ukázať svoj pohľad na svet... a inšpirovať ľudí zamyslieť sa nad životom a ísť stránkou dobra. no ak sa mi to reálne podarí, tak ma to nesmierne teší a ani nevieš, akú radosť z toho mám! je to najkrajší výsledok celej mojej práce a som nesmierne nadšená z toho, že si niekto vzal moje slová k srdcu :).
      ďakujem za tvoje krásne slová, určite som rada otvorila oči aspoň na málinko a verím, že krásy života ti ukážu, aký svet môže byť úžasní a nádherný! ♥.

      Delete
  2. Ah moc krásně napsané! Poslední dobou jsem si říkala, že je toho opravdu moc a nevím jak to psychicky zvládnout. Na každé fotce ti to moc sluší!

    allaboutcandyslife

    ReplyDelete
    Replies
    1. veľmi pekne ďakujem, veľmi ma teší, že sa moje slová páčia :).
      občas treba len zaťať zuby a ísť ďalej. je dobré vyrozprávať sa aj druhým. alebo jednoducho vyradiť všetko negatívne zo života, čo sa vyradiť dá a užívať si krásne chvíle! ♥.
      a ďakujem veľmi-preveľmi pekne! ^^.

      Delete
  3. K tejto téme som sa tiež chcela vyjadriť na blogu a plne s tebou súhlasím :).
    Mám pocit, že ľudia sú veľmi deprimovaní, nešťastní, sklamaní, bez motivácie...ani neviem čím to je. Či preto, že máme toľko na výber alebo si nevieme vážiť maličkosti a stále len hľadíme na "veľké veci". Stále chceme viac, stále sa plašíme, stále sa s niekym porovnávame a vyvíjame na seba veľký a neznesiteľný tlak. A ako píšeš, mali by sme vedieť vychutnávať si maličkosti, napr. len to, že je dnes teplo a svieti slnko...

    *p.s.: krásne fotky ♥.

    VLADIES

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tak! ja si myslím, že je to rým, že je v živote veľa intríg a dobrí ľudia sú už vyšťavení z toho, aby sa snažili čestne... a tak je z toho kolobeh rôznych nešťastných nálad a demotivácie...
      každopádne máme posunuté hodnoty, priotity a úplne zabúdame na maličkostí, pretože sa ponáhľame rýchlo dopredu... nesmiernou rýchlosťou, že na maličkosti jednoducho nie je čas a ľudia aj zabúdajú, že existujú a že sú nesmierne dôležité. presne ako vravíš, tešiť sa z toho, že je dnes pekne, že som niekomu vyčaril úsmev na tvári tým, že som mu kúpil čokoládu, že som si pustila obľúbenú pieseň... jednoducho detaily života, ktoré sú veľmi podstatné, no stratené... ♥.
      a ďakujem-e krásne! ^^.

      Delete
  4. Krásne si to napísala a aj krásne vyzeráš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, nesmierne si to vážim a júúú ♥.

      Delete