you found somebody who does it better than he can... kejmy's trying eco powders.


     Dnes som si pre vás prichystala článok v spolupráci s Elnino.sk, ktorý mi zaslali balíček plný úžasných prírodných púdrov na tvár. Jedná sa o poľskú prírodnú kozmetiku s názvom Ecocera, vydala novú radu púdrov, ktoré sú teraz dostúpné aj na Slovensku a samozrejme aj na českej verzií stránky! O tejto značke som predtým nepočula, aj keď som študovala semester v Poľsku, ale hneď ma zaujala svojim úprimným popisom všetkých zložení, ktoré ich koznmetika obsahuje. Tiež pomerne širokým sortimentom a samozrejme ich ekologickou filozofiou. A o aké produkty sa jedná? Čítajte ďalej a dozviete sa aj o súťaži o jeden z nich!

ENGLISH : Today I have prepared for you the article in collaboration with Elnino.sk, who sent me the package full of amazing natural face powders. The brand is called Ecocare and it is a Polish cosmetics brand with natural products, which released the new range of powders, which are available also in Slovakia and the Czech Republic. I have never heard of this brand before, even I was studying a semester in Poland, but it interested me right away with its honest description of all the ingredients which all products are made from. Also with the fairly wide assortment and, of course, with their ecological philosophy. And which products I've got? Just keep reading and you will find out, and also about the giveaway, in which you can win one of these beauties!

     Ako prvý a jediný zapečený púder, je zmatňujúci púder Ecocera Pressed Rice Matte Powder, zložený s obsahom ryžových výťažkov, ktoré pohlcujú prebytočný maz na tvári a zanecháva tak svieži vzhľad pleti. Púder by mal matniť celý deň a pleť by sa nemala lesknúť. Ja mám však extrémne mastiacu sa pleť a v teplých dňoch sa lesknem celkom dosť... Táto zapečená verzia je príjemná, nepráši a jeho výdrž je primeraná tomu, čo som od neho čakala. Vždy som bola spokojnejšia s práškovými púdrami, aj teraz tomu tak je. Ale určite treba vyskúšať. Nakoľko verím, že bude skvelý na citlivú a suchú pleť a taktiež nesmierne príjemný na normálnu pleť. Na menej mastniacu sa pleť je určite perfektný!

ENGLISH : As a first and also the only baking powder is the Ecocera Pressed Rice Matte Powder, made from the yield of rice, which absorbs the redundant of skin oil and it leaves your skin with a fresh look of your skin. The powder should matt all day and your skin would not be shiny. I have so oily skin and my skin shines a lot during the warm days... This baked version is very pleasant, it doesn't shed and its lasting is reasonable to what I have expected. I was always much more satisfied with powdered powders, and this time is the same. But you need to certainly try. Because I believe, that it will be amazing for sensitive and dry skin and also very pleasant for normal skin, too. It is perfect for not so oily skin!


     Keď už sme pri tých z výťažku z ryžového extraktu, tak pre tých, čo viac preferujú nezapečenú verziu, tak určite si obľúbite fixačný púder Ecocera Rice Powder Fixer, ktorý fixuje makeup až po dobu 16 hodín. Neupcháva póry, absorbuje maz a nezaťažuje pleť - dodáva jej jemnosť a hebkosť. Určite by som povedala, že je to pre mňa osobne lepčia verzia od zapečeného, no tiež drahšia, ak ste cenovo obmedzený. No svoj účel plní. Makeup pekne zafixuje, nedráždi, pleť zmatní. Určite veľmi vhodný pre citlivú pleť. Jeho výdrž bola u mňa kratšia, ale ako vravím, ja mám veľmi mastnú pleť a fixačný spej nepoužívam. Však môj náročný deň vydržal a určite mu dávam pozitívny ohlas!

ENGLISH : When we speaking of ones from the extract of rice, I have here for the ones who like more the powdered version of powders, you will certainly like the fixing Ecocera Rice Powder Fixer, which fixes the makeup for 16 hours. It doesn't obturate the pores, it absorbs the skin oil and it doesn't burden the skin - it provides the softness and smoothness of it. It nicely fixes your makeup, it doesn't tease and also matt the skin. Certainly good for sensitive one. Its lasting was a little bit shorter, but as I say, I have so oily face and I just don't use any spray for makeup fixation. But it has nicely lasted my busy day and I am giving it a positive response!


     Ďalší z tejto púdrovej rady je jemný matujúci púder Ecocera Bamboo Powder Absorbent Sebum z výťažkov z bambusu, ktorý pomáha zmatniť pleť a opäť ju zbavuje prebytočného mazu. Tiež pomáha bojivať proti nedokonalostiam a lesklosti pleti, zároveň ju hydratuje a vyživuje. Neupcháva póry a nezaťažuje pleť. Tento som vyskúšala ako prvý, šla som s ním na workshop fotografovania, kde bolo strašne teplo. No keď som sa večer vrátila, moje líčenie bolo stále veľmi prijateľné. Nečakala som totiž žiadne zázraky, takže to bolo pre mňa príjemné prekvapenie, ktoré ma pozitívne nadchlo. A určite môžem povedať, že ak máte naozaj mastnú pleť, tak bambus určite odporúčam!

ENGLISH : Another powder of this range is the matt powder Ecocera Bamboo Powder Absorbent Sebum made from the extract of bamboo, which helps to matt the skin and it also gets rid of redundant skin oil. It also helps to fight against the skin imperfections and the shining skin, it hydrates and nourishes it at the same time. It doesn't obstruct the pores and it also doesn't burden the skin. I have tried this one at first, I was wearing it during the photography workshop and it was so warm where it took place. But after I came back home in the evening, my makeup was still very nice. I haven't expected any miracles, so it was a pleasant surprise, which makes me so positive about this brand. And I certainly can say, that if you really have an oily face like me, I surely recommend the bamboo one!


     V poslednej škatuľke sa skrývala táto zlatožltá nádhera v podobe Ecocera Banana Powder - Banana Story, ktorý ma zaujal najviac. Skvele fixuje makeup, je jemný, ľahko sa nanáša a opäť neupcháva póry a pleť krásne zmatňuje. Najzaujímavejšie na ňom je, že má multifunkčné použitie ako bronzer alebo na kontúrovanie tváre. To som ešte neskúšala, pretože som bronzér prestala používať a ani som nikdy poriadne kontúrovanie nepraktizovala. Ale krásne vonia, tiež príjemne fixuje, moja pleť s ním mala pekný teplý zdravý nádych, čo oceňujem asi najviac! Ak by ste po jednom banániku zatúžili aj vy, bežte na môj instagram, kde oň v spolupráci s @elnino.sk, práve prebieha giveaway. Stačí odpovedať na jednoduchú otázku, splniť pár pravidiel a ste v hre!

ENGLISH : In the last box, there was this beauty in the form of Ecocera Banana Powder - Banana Story, which took me the most. It fixes makeup perfectly, it is so soft, easy to use and again it doesn't obstruct the pores and nicely matt the face. The most interesting about its multifunctional use also as a bronzer or for contouring your face. I haven't tried that, because I have stopped to use the bronzer and I also haven't even used the contouring for my everyday makeup. But it smells beautiful, it also fixes nicely, and my skin has a pretty warm and healthy color tone, which I value the most! If you would like to try this banana powder, just go to my instagram account, where you can win one in the giveaway in the @elnino.sk collaboration. Just answer the simple question, fulfill a few rules and you are in the game!


     A to by bolo všetko. Musím uznať, že pred ich vyskúšaním som bola trošku skeptická v ich fixovaní a výdrži, ale veľmi príjemne prekvapili a myslím, že odteraz si už iné ako tieto krasotinky kupovať nebudem! Všetky produkty príjemne prírodne voňajú a majú takú rozkošnú maličkú púdrenku! Nie je síce tak úplne praktická na bežné líčenie. Ale na cesty určite zachráni, keď chce človek brať čo najmenej vecí. Čo ja ako veľký cestovateľ naozaj oceňujem. Tiež sú za adekvátnu cenu, nakoľko pri ich porovnaní s bežne dostupnými prúdrami z drogerky, majú o dosť vyššiu kvalitu, sú vytvorené  z prírodných výťažkov a... A určite odporúčam vyskúšať, nakoľko ja som naozaj spokojná! Tiež sa nezabudnite pozriež na Elnino.sk aj na ostatné produkty od tejto značky, ktoré majú v ponuke. Ak teda chcete skúsiť šťastie o jeden z nich, tak nezabudnite na spomínanú súťaž na mojom instagrame. Pustite si moju momentálnu obsesiu s touto krásnou, trošku staršiu, pesničkou v akustickej verzii a užite si zvyšok dňa najviac, ako sa len dá!

ENGLISH : And that would be all. I have to admit that I was a little bit skeptical about their holding time and fixation before I tried them all, but all of them surprised me in a good way and I think that I am not going to buy any other beauties except these! All products smell nice and they have a little powder compact! It is not so practical when you doing your everyday makeup, but it is certainly good for traveling when you don't want to pack a lot of stuff, which I truly appreciate. They are also at a good price because when we compare it to the commonly available powders from a drugstore, they from made of natural sources and... And I certainly recommend trying all of them, because I am really satisfied! Also, don't forget to look at Elnino.sk on the offer of other products from this brand. If you would like to try your luck to win one, don't forget to join the giveaway on my instagram account I have mentioned to you before. Turn on my current obsession with this little bit older but beautiful song in the acoustic version and I wish you a nice rest of this day, to spend in the best way you can!


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

10 Comments

  1. Počkeeej, ty jsi byla na semestr v Polsku? Jak to, že jsem o tom zatím nikde nečetla? :'( Z pudrů mě zaujal ten první zapečený, vzhledem k tomu, že mám docela suchou pokožku, se mi zdá ideální. A celkově ráda podpořím ekologické značky, ještě k tomu z blízkého okolí a za poměrně přijatelné ceny (posledně jsem si koupila pudr za 300 a předtím za 600, takže tohle jsou příjemné ceny :D).

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno áno, bola na skrz Erazmus na Akademia Sztuk Pięknych im. Władysława Strzemińskiego w Łodzi, no v tú dobu som mala s blogom pauzu. na instagram som však fotky neprestala prispievať, takže stále tam sú - zimný semester - prelom 2016/2017. inak, ak by bol záujem, určite môžem napísať všeobecný článok o svojom štúdiu a samozrejme tam zahrniem aj semester v Poľsku :).

      určite treba vyskúšať, podľa mňa bude úplne super na suchú pokožku. určite aj ostatné, ale keďže majú pohlcovať maz, tak je otázne, či človek má suchú a mastí sa mu, alebo ju má suchú a napnutú a potrebuje ju hydratovať :). každopádne ten je najlacnejší a je aj tuto na českom elnine dostupný za skvelých 90kč, takže rozhodne treba vyskúšať! a nezruinuje to tvoju peňaženku :D.

      Delete
  2. To vypadá strašně hezky už jen takhle z fotek. :-) Pokud ještě poslouží, tak je to bezva. :-) A určitě napiš o svém semestru v Polsku. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. snažila som sa využiť svoje najnovšie znalosti z posledného fotografického kurzu, na ktorom som bola, tak snáď sa podarili a myslím, že výsledkom je snáď fájn :).
      a úrčite poslúžia a veľmi dobre! ♥.
      inak, som rada, že to niekto bude čítať, tak ja sa pokúsim napísať nejaký všeobecný článok o erazme, vysokých školách a tak ^^.

      Delete
  3. No teda ta kosmetika vypadá skvěle :)

    Somethingbykate

    ReplyDelete
  4. Co se týče pudrů, vede u mě stále Alverde nebo Trend it Up, ale tento mě docela zaujal :)

    TheWayByA

    ReplyDelete
    Replies
    1. púdre od týchto značiek som ešte nepoužívala... zatiaľ som bola najspokojnejšia s púdrami od dermacolu a maxfactor a musím povedať, že po vyskúšaní týchto, vedú teraz tieto :).

      Delete
  5. o této značce jsem nikdy neslyšela, ale nevypadá vůbec špatně :) i ceny mi přijdou hodně pěkné! já používám už několik let pudr Stay matte od Rimmel, ale možná bych tento i vyzkoušela, díky za tip! :) v jakém městě v Polsku si studovala? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. popravde ani ja pred tým, ako som dostala balíček, ale je naozaj skvelá a aj ostatné produkty, ktoré ponúkajú, vyzerajú veľmi lákavo! :). a cena je ako naozaj skvelá!
      od Rimmel som nejaké mala, ale nevyhovovali mi... však určite doporučujem aspoň vyskúšať, mne tieto úplne sadli! ♥.
      a študovala som semester v Lodži a pustím sa do nejakého článku o tom, dávam si ho na zoznam :).

      Delete