i've been waiting for you to come around and tell me the truth 'bout everything that you're going through.

     Vždy sa snažím ísť nad rámec svojich možností a prekonávať samú seba. Som cieľavedomá, pracovitá a vytrvalá, no na druhú stranu nesmierne hanblivá so strachom spraviť chyby... A tak si poviem, že vystúpim zo svojej komfortnej zóny, prestanem mať strach ozvať sa, skúsim pôsobiť sebavedomo a... A vždy poviem, či spravím nejakú totálnu blbosť, ktorou zabijem každú jednu príležitosť na to, aby ľudia spoznali moje ozajstné ja... A tak opäť zas zaleziem do kukly a tíško sa dívam na svet skrz moju neviditeľnú bublinu. Viem, že chyby sú život a nimi sa človek učí, ale ten pocit trápna, ktorý v sebe človek nosí, dokáže užierať dušu ešte veľmi dlho. Neviem, ako vás, ale mňa veľmi a nikdy sa ho neviem zbaviť.

     A tak sa vždy radšej usmievam, aj keď viem, že múdro sa vo mne skrýva. Že dokážem inteligentne konverzovať a polemizovať o témach ako náš svet speje do záhuby, že technológie menia tento svet, o ekonomickej situácií, ktorá nás vedie cestou nešťastia, o ľudskej energii a naopak chorobách, ktoré postihujú rôzne časti nášho tela, ktorých latinské názvy ma budú strašiť celý život... Pretože každým načúvaním sa niečomu priučím. Každý človek mi vždy povie malé múdro, ktoré si uchovám. Každým počúvaním prichádzam na nové riešenia životných problémov. V konečnom dôsledku je môj strach z komunikácie na niečo dobrý, pretože všetko zlé, je na niečo dobré a tohto pravidla sa držím celý život.

     Chcela som tým hlavne povedať, že nezúfajte, ak máte vlastnosti, ktoré na prvý pohľad nenesú veľké dobro. Nik nie je dokonalý, nik sa ním ani nestane. To by bola v živote naozaj veľká nuda a každá trápna situácia je po nejakom čase úsmevná. Človek si vytvára spomienky, formuje sa a učí sa z chýb, ktoré vykonal. A tak si pustite túto pieseň, z hloba sa nadýchnite a vykročte do tohto chaotického, no krásneho, sveta s novou pozitívnou energiou, ktorú vám zo srdca prajem! Mimochodom, vidíme sa dnes na Bloger Bazar v Satori Stage v Bratislave a určite sa mi nebojte prihovoriť, ja budem mať stopercentne strach začať, ale keď sa k tomu odhodláte, rada si s vami pokecám!


ENGLISH : I always try to overcome my possibilities and get over myself. I am purposeful, hardworking and persistent, but on the other hand also so shy with fear of making mistakes... And so I tell myself that I need to come out of my comfort zone, I need to start to be fearless to speak, to look confidently and... And I always say or do some totally stupid thing, which I kill all of my opportunities to get myself out and show my real me... And so I crawl back to my shell and I quietly watch the world through my translucent bubble. I know that mistakes make life and we learn by making them, but that feeling of embarrassing which you carry in you, it can be so painful for the soul for so long. I don't know about you, but it worries me always for so long and I don't know how to get rid of it.

     And so I rather just smile, even I know that I hide wisdom in myself. That I can intelligently have a conversation and controvert about any topics as one as our world is getting into the destruction, to the end of it, that the technologies change the world, about the economic situation, which leads us the way us unhappiness, about human energy and on the other hand about illnesses, which affects different parts of our body, whose titles is Latin language will hunt me for all my life... Because I always learn during listening to others. Every person I met in my life just tells me a little of his sageness, which I save in myself. The new solutions to life problems come with every listening. In the end, my fear of communication has also the good side of it because everything bad is good for some reason, and I go by this rule for the whole of my life.

     I wanted to say in this way that you shouldn't be sad about your insecurities, which doesn't seem good at first sight. No one is perfect, no one will ever be perfect. It would be so boring if we would become perfect, and every embarrassing situation is funny when the time passes by. We create memories, we shape up ourselves, and we learn from the mistakes we make. And so just turn on this song, take a deep breath, and take a big new step into this chaotic but beautiful world with new positive energy, which I wish you from the bottom of my heart! By the way, we will see each other on Blogger's Bazaar in Satori Stage in Bratislava today, and just don't be afraid to speak to me, I will certainly have fear to be first to do that, but when you start, I would be so honored to talk to you!

HAT - EBAY / EARRINGS - DIY / SWEATER - BONPRIX / COAT - SECONDHAND / HANDBAG - ALEXANDRA OPOLDUSOVÁ / PANTS - MARKS & SPENCER (SECONDHAND) / SHOES - GATE 

ON THE PHOTOS : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy
PHOTOS BY : Jaroslav Tatranský, senior

You Might Also Like

10 Comments

  1. Ja mám zas veľký strach rozprávať po anglicky, čo je veľký paradox, keďže študujem na anglickom bilingvalnom gymnázium. Mala som očakávania, že sa mi tá angličtina dostane pod kožu a budem fluent speaker. No miesto toho hovorím tou najjednoduchšou angličtinou a vždy keď mám rozprávať po anglicky, začnem neskutočne stresovať, habkať, rozmýšľať čo poviem a nakoniec sa zaseknem a trepem hlúposti. Teraz má aj čakajú skúšky z angličtiny - rozprávanie 10 minút o nejakej téme a ja sa už teraz klepem ��

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    ReplyDelete
    Replies
    1. s tý som mala donedávna problém aj ja a veľký! no vycestovala som, šla so na erazmus, kde bol človek nútený komunikovať anglicky, inak si proste nekúpil ani jedlo, nie to ešte spravil skúšky...

      to isté som mala aj ja a stále to v podstate tak je, ale neboj sa toho! prestaň uvažovať o tom, či si použila správny čas, ak nie, povieš to znova (opäť vlastná skúsenosť) alebo ľudia pochopia, čo sa snažíš povedať. krôčik po krôčiku sa ku konverzácií dostaneš. ja som za tie 4 mesiace dokázala toľko, že na začiatku som sedela v kruhu ľudí a keď sa ma niekto opýtal na niečo, tak som zčervenela, zakoktala sa a radšej som mlčala... no na konci pobytu som dokázala rozprávať asi 15 minút v kuse, aké boli skúšky, že som ich mala všetky v jeden deň, hodinu od seba a ako som behala po škole, aby som všetky stihla a keď som svoj monológ skončila, uvedomila som si, že som toho toľko povedala v angličtine bez ohľadu na to, či som rozprávala v správnom čase alebo použila tie správne výrazy, všetci mi rozumeli a smiali sa so mnou :).

      poiem ti však, že ten strach pramení zo školského prostredia, aspoň ja som to tak mala. všetci na strednej vedeli perfektne anglicky, kamarátky a spolužiačky mali v 17 štátnice na úrovni C1 a ja som ledva prešla maturitou... (nakoniec som zmaturovala na samé jednotky, ak by sa niekto pýtal!) vždy som mala pocit, že keď som bola v prostredí slovákov a snažila sa rozprávať lámavou angličtinou, tak ma vysmiali... neraz som aj na blogu mala výsmešné anonymné komentáre s tým, že moja angličtina stojí za... nech sa prestanem snažiť, že je to veľká bieda. samozrejme, neodporúčam čítať moje staré články v angličtine, viem, že vtedy nestála za veľa, ale nesmierne mi to pomáhalo. to, že som písala svoje texty v angličtine, mi pomohlo naučiť sa ju a dostať sa na úroveň, na ktorej som teraz! :).

      chcela som tým povedať, že nezúfaj, aj to príde! moje prekonanie tohto strachu prišlo až 4-tým. rokom na vysokej, dovtedy máš ešte veľa času! :D ♥.

      Delete
  2. milujem pastelové farby a obzvlášť na tebe! krása :) inak slovám maximálne rozumiem, tiež som uzavretá do seba a len veľmi ťažko s tým bojujem v spoločnosti ľudí... to bude asi celoživotný boj :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéééj, som rada, že sa pastelky na mne páčia! mám ich veľmi rada, veľmi rada ich chcem nosiť úplne a som rada, že mi pristanú! ^^.

      som rada, že sa v nich niekto našiel, aj keď to nie je veľmi pozitívne... človek by sa nemal báť, aj keď sama mám veľký strach robiť veľa vecí, na druhej strane rada skáčem do neznáma, nakoľko ťa v živote môže prekvapiť veľa vecí v pozitívnom zmysle! ako vravia moji rodičia, keď ich donútim volať za mňa na infolinky : "vždy máš všetko na konci jazyka, len treba chcieť". snáď všetci dospejeme a báť sa prestaneme! ♥.

      Delete
  3. Dokonalý outfit, ale to je u teba bežné! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéééj, veľmi si ma týmto potešila! ďakujem veľmi-preveľmi pekne! ♥♥♥.

      Delete
  4. Pěkný outfit :) A jinak tohle znám velmi dobře, když se na seminářích vedou různé debaty, nezapojuji se do nich, protože se bojím, že řeknu kravinu :D Raději nezaujatě poslouchám a ani mi to už nevadí.

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem :).
      seminárky sú ešte v pohode :D. to nie je tak zlé, človek školou nejak prejde, aj keď nerozpráva - vlastná skúsenosť. horšie sú reálne životné situácie - ako volanie niekam, pretože nie je iná možnosť ako zavolať. alebo ísť na pohovor a rozprávať o sebavedomo o tom, ako sa človek určite hodí na túto činnosť. alebo prísť do úplne cudzieho-nového kolektívu a snažiť sa zapojiť do konverzácie... to už sú situácie, ktoré napríklad mne robia problém a tak väčšinou tíško sedím a hľadím a... :).

      Delete
  5. Tak tento outfit je vážne krásny! Riadne ti to v ňom sekne, ten kabátik sa mi páči asi úplne najviac :)

    FRENCHSTYLE

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, to som veľmi rada, že sa páči a že mi tak pristane, nesmierne si to cením! ^^.
      ten kabátik mám veľmi rada, bol to úlovok v sekáči a jeden z najlepších! ♥.

      Delete