can we take it to the next level, baby, do you dare? the beginning of #sijemskejmy / #sewwithkejmy.


     Tento rok bude pre mňa výnimočný! Prečo? Pretože som sa tak rozhodla! Nedávam si žiadne novoročné predsavzatia, aj tak ich nikdy nedodržím... A hlavne každý deň je nový deň a príležitosť pustiť sa do nových vecí, ďalšieho dobrodružstva! Ale môžem uistene povedať, že vás tu čaká pár zmien... Nič radikálne, ale už dlho premýšľam a odhodlávam sa prispievať vám sem rôzne naozaj jednoduché šicie triky a ako obmedziť marketigový príliv textilného odpadu a pridať sa na stranu slow fashion... Možno vám príde tento výraz otrepaný a "nesmierne trendy", ale skutočnosť je taká... Že je naozaj obrovská nadproduktivita nepotrebných vecí. Nie som zástanca #zerowaste, to podľa mňa nie je úplne možné... Sme ľudia, žijeme vo svete v akom žijeme a máme svoje malicherné stránky. Aj ja rada nakupujem, aj ja rada občas zhreším... Ale už len myšlienka a chuť zmeniť svet, je na správnom mieste.

     O tom však nechcem písať. Po úžasných správach a komentároch na mojom instagrame, ktoré mi denno denne zanechávate, ste vo mne rozpálili iskru túžby konečne sa do toho pustiť! Rada by som vám sem pridávala, spočiatku veľmi jednoduché, tutoriáli o šití. Či už interiérové doplnky, ako boli napríklad tieto vianočné obliečky na vankúšiky, cez jednoduché módne dopnky, či krásne odevy, ktoré si určite budete môcť vytvoriť aj sami! Koncept #SIJEMSKEJMY rozdelím do dvoch kategórií. Prvou bude kategória SEWING REMAKE, kde si budete môcť ozvláštniť a pretvoriť za pomoci šitia svoje staré oblečenie, ktoré už nenosíte na niečo nové bez toho, aby ste museli ísť nakupovať do obchodných reťazcov. Druhou bude kategória SEWING TUTORIALS, kde budú pribúdať tutoriály od úplneho začiatku so strihmi a celým postupom, ako na to!

     Preto tu mám pre vás dnes malú dávku inšpirácie rôznych jednoduchých kúskov odevov, na ktorých tutoriály sa môžte určite tento rok rozhodne tešiť! Už mám náčrty, zoznam potrebných vecí na tvorbu a rozpis práce, ktorý si píšem v tónoch tejto úžasnej pesničky! Zatiaľ sa majte krásne a rozhodne si nenechajte újsť aj na obrovskú súťaž, ktorú pre vás v rámci tohto mojho mini-projektu chystám!


ENGLISH : This year will be outstanding! Why? Because I have decided to! I don't make any new years resolutions, I never make them come true... And mainly every day is a new day and a new opportunity to try new things, another adventure! But I can surely say that there are going to be some changes here... Nothing big, but I was thinking for so long and I was trying to find the courage to add here some simple tips for sewing and how to reduce that wave of marketing textile trash and go the way of slow fashion... Maybe you can be overwhelmed by this sentence and it can be "too much trendy" for you, but that is a reality... That there is a huge over-productivity of no-needed things. I am not a follower of #zerowaste, it is not possible nowadays... We are just people, we live in the world which we have created, we have also the vain characteristics in us. I also do like shopping, I also sin sometimes... But the thought and that feeling of wanting to change the world is at the right place.

     But I don't want to write about it right now. After all of your amazing messages and comments at my instagram account, which you leave me every day, I've finally got that spark of desire to make it happen! I would like to add you here simple tutorials about sewing. The ones with interior accessories, for example like these Christmas pillowcases, also simple fashion accessories, and also beautiful clothes, which you would certainly make by yourself! I will separate the concept of #SEWWITHKEJMY into two categories. The first category will be SEWING REMAKE, where you could see how you can make your old clothes, which you don't want to wear anymore, trendy again with some sewing tip, so you don't have to buy the new ones in the shopping centers. Another category will be the SEWING TUTORIALS, where you will see the sewing tutorials from the beginning of creating every single piece of clothes, step by step how to make it!

     That's why I have here for you today a small ?? of inspiration with different but simple pieces of clothes. You can look forward to the tutorials soon! I have already some sketches, the list of important stuff to find and buy, and the list of work I make in the tones of this amazing song! It would be all from me for now, I wish you all the best and don't miss the biggest giveaway of all time, which I prepare for you as the part of this mini-project of mine!

PICTURE BY : PINTEREST / edit by Kejmy Tatranská - @lady_kejmy /

You Might Also Like

16 Comments

  1. To je skvelý nápad! Ja už sa chcem dlhšiu dobu naučiť šiť ale nejak som sa k tomu nedokopala :) Super článok!
    https://laureysworldkitchen.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, ďakujem veľmi pekne! ♥.
      som rada, že tá snaha a energia, ktorú do toho vložím, bude stáť za to! :).
      verím, že tieto moje jednoduché rady pomôžu k začatiu a odhodlaniu sa!

      Delete
  2. Já už po tvých ušitých věcech pokukuju takovou dobu, že si říkám, že až si našetřím, přijedu za tebou a něco si koupím, protože šiješ fakt hezky a mladé talenty se mají podporovat! ♥♥
    Tuhle sérii budu určitě se zájmem sledovat,a le moc dobře vím, že jsem moc líná a nešikovná, abych něco ušila pořádně :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. óóó, tak to som nevedela a veľmi mi to spravilo radosť, že sa veci, ktoré šijem, naozaj aj páčia! :).
      to by bolo super, tak ja sa začnem ešte viac snažiť a začnem premýšľať aj o ich predaji :D. ešte som tak nespravila... a to, čo som doteraz šila, nebolo dobrej konštrukcie ani spracovania... nevravím, že to, čo ušijem teraz, bude hodné zlata, ale stále sa učím, tak budem rada, keď sa budete všetci so mnou! :).
      neverím, že si nešikovná! ale budem rada, keď bude táto séria sledovaná! ♥.

      Delete
  3. rešpekt pred vami všetkými, ktoré si viete takto upravovať oblečenie ;) ja si neviem ani gombík prišiť. a bojím sa, že mi žiadne články, videá a ani iná božská sila v tomto nepomôžu :D

    Viki Ceglédyová | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    ReplyDelete
    Replies
    1. veľmi pekne ďakujem! neviem to tak úplne ešte, stále sa učím... ale snažím sa :).
      gombíky bývajú celkom fuška! :D. môj brat ho prišívam tiež zaujímavým spôsobom... zaujímavé je, že sa vôbec zapol a ten gombík naozaj držal! však neverím, že by nepomohli... každopádne je to na každom, či sa do toho má alebo nie ;).

      Delete
  4. Tak to je skvělý nápad! Moc se těším :) Občas prostě mám věci, které už nenosím a nečím je obzvláštnit by bylo fajn :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem a aj ja sa na to veľmi teším§ ♥.
      presne tak! netreba ich vyhadzovať, stačí im dodať šmrnc, alebo použiť na niečo iné :).

      Delete
  5. Tak na toto sa veľmi teším, možno sa aj naučím konečne poriadne šiť ;). Držím prsty Kejmy <3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. to sa teším aj ja a veľmi a ďakujem! ♥.
      ale, prosím ťa, tebe šitie ide! stačí len trénovať, aj ja sa stále učím :).

      Delete
  6. To je skvělý nápad! Už se moc těším, sama jsem přemýšlela nad kurzem oděvní tvorby tak si to aspoň budu moct lehce zkusit podle někoho :-)

    https://cakovamichelle.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. teší ma, že sa tento nápad naozaj páči! pracujem na jeho realizácií a teším sa, keď to naozaj odštartujem! :). kurz je super vec, aj keď to niečo stojí... ale určite nejaký odporúčam. ja budem prispievať články aj so všeobecnými informáciami, ktoré snáď pomôžu módny svet pochopiť viac, ale nie som úplný odborník, ale určite niečo málo sa odo mňa snáď moji čitatelia naučia ♥.

      Delete
  7. Jeee, to je úžasný nápad! Určitě bych se o šití něco ráda dověděla:D.
    Windy pink style

    ReplyDelete
    Replies
    1. supééér, mám tu aspoň ľudí, ktorí to budú čítať, to ma strašne teší! :D.

      Delete
  8. To je super nápad, jsi šikovná :) já bych byla ráda, kdyby se mi povedlo přišít aspoň ten knoflík, nešila jsem nic už od dětství :/ hodně štěstí :)

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, veľmi si to cením! ♥.
      a aj gombíky teda ukážem, ako sa prišívajú... :D.

      Delete