'cause i've been on the run so long they can't find me. you waking up to remember I'm pretty...


     Pri pohľade na môj šatník si človek môže predstaviť pastelový svet jednorožcov plný cukrových obláčikov a sladkých drobností. Aj keď som už konečne dospela, iskrička malého dievčatka vo mne stále horí a prejavuje sa najmä vo farebnosti môjho oblečenia. Oblečenia, ktoré je poväčšine zo secondhandov. Popravde, mám pocit, že inde už ani nenakupujem... Samozrejme, intímnosti do toho nerátam. Ale ako môžte vidieť, takmer celý tento outfit je vytvorený z kúskov, ktoré som našla v rôznych secondandoch. Či už v tých lepších alebo horčích, vždy sa v nich dá nájsť niečo, čo ulahodí vášmu srdiečku, čomu môžte dať druhú šancu byť nosené a ušetriť tak našu matičku Zem od nadmerného textilného odpadu. Odpadu, ktorý sa nám stále viac a viac hromadí a treba s ním niečo robiť... Ale o tom niekedy inokedy!

     V sekáči nájdete rôzne kúsky. Nevravím, že vám bude sediet všetko, ale nikdy nie je prodlém prispôsobiť si to svojim predstavám a vlastnoručne si to vylepšiť, či ozlástniť. Napriklad táto suknička mala veľmi hrubú gumu v páse... A keďže gumičkové sukne zabíjajú pás, nenosila som ju pomerne dlho. Stačilo však jednoduché prešiť pás na pevný, zúžiť pásový límec a hneď je z nej kúsok, ktorý krásne sedí! Z rukávov na kabátiku som odpárala veľké nevkusné popruhy s prackami, zúžila ich naozaj laickým spôsobom. Teraz vyzerá a nosí sa krásne! Taktiež topánočky mali podpätok ako imitáciu dreva... Asi preto si ich v sekáči nik nekúpil, nebolo to esteticky pekné. Čierne pruhy som zmyla vatovým tampónikom s alkoholom a podpätok nastriekala bielou farbou... Teraz je z nich krásny dizajnérsky-vyzerajúci pár topánok!

     Tým som len chcela povedať, že sa netreba báť oživit "staré" kúsky, či vylepšiť také, ktoré tak úplne nesedia, alebo im niečo chýba! Tiež sa netreba báť vkročiť do secondhandu... Nasadte si slúchadla, pustite si svoju (alebo túto momentálne moju) obľúbenú pieseň a nečakajte, kým sa to pri vešiaku uvoľní. Jednoducho sa tam votrite a ulovte si kúsok vašich snov! A čo, ako ste na tom vy a vaše sekáčové nákupy?


ENGLISH : When somebody looks at my closet, he can imagine some pastel-colored world full of unicorns, sugar clouds and sweet trifles. Although I am finally grown up, a little spark of a little girl is still deep down there in my soul and it certainly shows up in the colors of my clothes. The clothes, which I have, for the most part, from secondhand. Truthfully, I have a feeling, that I don't shop anywhere else... Of course, I'm not speaking of the intimates. But as you can see, almost the whole outfit is made from the pieces, which I have found in the different kinds of secondhand. They can be better or worse, but you can always find there pretty nice pieces, which can please your heart, the pieces to whom you can give the second change and save the planet from the excessive textile waste. A lot of waste, with which we should start do something... But I would write about this some other time!

     You can find different kinds of pieces in the secondhand shop. I don't say that it will fit you perfectly, but it should not be a problem to adjust them to your own visions and handly remake them or make them special. For example, this skirt had a wide elastic in the waist part... And because the elastic skirts kill the waist, I haven't worn it so often. One day I just resew the waist collar to the fixed one, I narrowed it and now I have one of the best pieces of the skirt in my closet and it fits perfectly! From this pretty coat, I removed big ugly strips with buckles on it from the sleeves and I also narrowed them. The coat looks amazing after the alternation! Also these cute high heels, they had the heels with the design of the wood imitation... That may be the reason why nobody bought them in the secondhand, it wasn't esthetically so nice. I removed the black strips with the cotton pad with alcohol in it and after that, I sprayed the heel with the white color... Now I have a beautiful designed-look-like piece of shoes!

     I wanted to say by this way that you don't need to be afraid of making some "old" pieces look much alive, or make the one which doesn't fit well much more better, or add some new dimension to the pieces that just miss some spark! Also, you should not be afraid of shopping in secondhands... Just put on your earphones, turn on your (or currently mine) favorite song and just don't wait for the empty space in front of the rank. Just step in and snag the piece of your dreams! And so what about you and buying clothes in secondhand stores?

EARRINGS - KIKIRIKY / COAT - NICE GIRL (SECONDHAND) / TURTLENECK - F&F / SKIRT - H&M (SECONDHAND) / HEELS - NLY (SECONDHAND)

ON THE PHOTOS : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy
PHOTOS BY : Jaroslav Tatranský, senior

You Might Also Like

15 Comments

  1. Vypadáš jak víla! :3 Taky chci mít šatník v jednorožčích barvách, vůbec by mi to nevadilo :D Jinak ta sukýnka je parádní! :)

    MagicBeautyLife

    ReplyDelete
    Replies
    1. ó, tak to veľmi pekne ďakujem! ^^.
      to verím! ja som po tom dlho túžila a konečne sa mi podarilo zladiť ho do farieb, ktoré ma najviac vystihujú a ktoré mám zo všetkých úplne najradšej! ♥.
      a je skvelá, odkedy som ju prešila, nosím ju veľmi rada a veľmi často, aj keď teraz je už na ňu trošku zima... :D.

      Delete
  2. Krásný outfit :) já našla v létě taky spoustu pěkných kousků v sekáči, někdy se tam najdou hezčí věci než v klasickém obchodě, ale člověk musí umět hledat :)

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! :).
      presne ako píšeš! ja osobne som sa prešla obchodnými centrami, keď som bola nakupovať s rodičmi... popravde ma vôbec nič nezaujalo... môže to byť tým, že sa neženiem za trendami. tiež tým, že zo sekáčových úlovkov mám radosť už len z toho, že som mala toľko šťastia nájsť niečo, čo sa mi páči. a určite preto, že mi robí radosť zachraňovať oblečenie, ktorým iní nedali toľko lásky, ako im dám po kúpe ja! ♥.

      Delete
  3. Si prekrásna ako taká víla!! A príspevok je úžasný! So všetkým súhlasím. Ja mám secondhandy veľmi rada. A hlavne preto že nik nebude mať niečo rovnaké ako ja.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to si lichotíš! ďakujem! ♥.
      a som nesmerne rada, že sa páči a že so mnou niekto súhlasí! secondhandy sú úžasné! a presne ako píšeš, okrem toho, čo som spomínala, tak aj človek dokáže nájsť niečo, čo iný nemajú a budovať tak svoj vlastný štýl a nebyť len ovečka z davu, ktorá sa ženie za najnovšími trendami... ;).

      Delete
  4. =) Perfektný outfit. Takéto mám rada - ženské, elegantné a pritom stále pohodlné. Inak tiež si začínam uvedomovať, že inde už ani nenakupujem - len v sekáči (tiež s výnimkou intímnosti, ponožiek atď)... napr. posledne som tam našla krásny kožušinový rukávnik, ktorý zháňam roky!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem! a teší ma, že takéto sú obľúbené, nakoľko ja tieto zbožňujem najviac a hlavne preto, že sú krásne a extrémne pohodlné! :).
      tak som rada, že nie som sama! a óóó! v sekáči sa dajú nájsť veľmi úžasne kúsky, ja som tam našla krásne kabátiky, aj kabelky, skvelé vysoké džíny, bundičky, svetríky, šatičky... všetkooo!!! ♥.

      Delete
  5. Moc pěkný celý outfit, hlavně ten kabátek má úžasnou barvu a Vám moc sluší..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! a áno, to má, mám ho veľmi rada, hlavne pre jeho farbu! :).

      Delete
  6. Kejmy, tvůj blog je fakt nádhernej a články taky! Určitě si zasloužíš více odběratelů 😊 Jinak to že píšeš i anglicky je skvělý, taky jsem už nad dvojjazyčnými články přemýšlela.. tak snad jednou 😊 Ráda se na tvůj blog vrátím.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, tak krásne potešenie hneď, ako zapnem blog! ďakujem veľmi pekne, veľmi si to vážim! ♥.
      a verím, že ich bude raz aj viac, ale už len také krásne komentáre znamenajú pre mňa veľa! ^^.

      a áno, píšem, píšem anglicky... myslíš, že takmer od začiatku, ale neradím čítať tie anglické texty, ktoré som písala vtedy... :D. raz ich určite všetky skorigujem. robím to preto, že mám veľké zahraničné publikum podľa štatistík a hlavne pre vlastný rozvoj v aspoň jednom cudzom jazyku. ak si nad tým premýšľala a rada by si si zlepšila angličtinu, určite odporúčam! nenechaj sa odradiť anonymnými komentármi, že tvoja angličtina stojí za... píš a rob to pre seba! :).

      a ďakujem veľmi pekne, bude mi veľkou cťou, ak sem niekedy ešte zavítaš! ♥.

      Delete
  7. To je tak krásně sladěné ♥. Já sama jsem taky vkročila do pár secondhandů, taky jsem chtěla ušetřit naší krásnou planetu... No, ale... Nikdy se mi tam fakt nic nelíbilo :(. Všechno to vypadalo jako pro staré paní :/. I když, ráda podporuju i malé obchůdky, jednou jsem v takovém zapadlém našla fakt moc pěknou sukni :)!

    https://gingerjannie.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, sú to moje obľúbené tóny farieb - pastelové! :).
      no, popravde, sú aj také, kde nenájdeš nič dobrého... už som bola aj v takých, kde bolo staré nevkusné opotrebované oblečenie, takže sa ti nečudujem (aj keď aj tam sa dajú nájsť skvelé kúsky, ale človek musí naozaj zaťať zuby a hrabať!). ale je super, že podporuješ aj malé obchodníky a malopredajcov, aj to by sme mali začať robiť, obzvlášť tých miestnych, nakoľko máme veľmi šikovných ľudí! ^^ .

      Delete
  8. kraaasny outfit vazne :)

    ReplyDelete