if we lay, let the day just pass us by, i might get to too much talking, I might have to tell you something.

     Jesenné dni, slnečné babie leto s dažďom sa bijú o svoju pozornosť. Listy sa farbia do teplých tónov nežnej jesene. Padajú zo stromov a zahaľujú zem ľahkou prikrývkou ako z páperia... Áno, zbožňujem jeseň, je to obdobie zmeny, chladných večerov v posteli pod dekou, s teplým čajíkom, dobrou knihou alebo filmom. Čas na túlenie sa s človekom, ktorého milujete. Čas na babský pyžamový večer s fľašou dobrého vína. Čas na spoločnú rodinnú večeru v kruhu najbližších. Čas na seba, na nové výzvy, na zmenu šatníka a darovanie nenoseného na dobrú vec, na recykláciu starých nepotrebných vecí, na prešívanie kúskov zo sekáča, alebo učenia sa novým technikám, ktorými ozvláštnite svoj jednoduchý metstký štýl. Nakoľko to je jedna z vecí, ktoré vám nik nevezme.

     Je to niečo, čo o vás dokáže povedať viac pred tým, ako stihnete vysloviť nejaké slová. Buďte originálny, budte sami sebou. Kašlite na pseudo-"módne" časopisy, ktoré u nás vychádzajú. Ľudia, ktorí do nich prispievajú, častokrát ani nevedia, o čom píšu a s módou sa naozaj ani nikdy nestretli. Nešalte sa po najnovších módnych trendoch, nebláznite za niečím, čo vám bude len stáť v šatníku, pretože na to nemáte odvahu. Aj tak celý týždeň chodíte len v džínach, tričku a teniskách... V tom, čo chodia všetci okolo vás... Však o uniformite tohto sveta budem písať niekedy nabudúce.

     Dnes tento outfit v sivých odtieňoch, vhodný na to krásne babie leto, ktoré sa nakoniec ukázalo. V outfite môžte vidieť ďalší z nádherných kúskov - úpletový top s dlhým rukávom, ktorý som mala vo veľkom balíčku od Bonprix. Opäť jedna pieseň z môjho playlistu a prianie aby prestalo pršať!


ENGLISH : Autumn days, the sunny Indian summer fights with the rain its attention. The leaves are turning into warm color shades of tender autumn. They fall from trees and shroud the grown by the light blanket as it would be made from fluff... Yes, I love autumn, it is the season of change, cold evenings in bed covered by some warm blanket, with tasty tea, with a good book or movie. Time for cuddling with the one who you love. Time for girls pajamas night with the bottle of vine. Time to get together with your family and have dinner with them. Tiem for yourself, for new challenges, for changing your closet and giving the clothes frór charity, to recycle your old stuff you don't need anymore, to resew some clothes from the thrift store, or learning some new techniques, which can add some glam to your city style. Because the style is one of the things no one can take from you.

     It is something, that speaks before you open your mouth and say anything. Be original, be yourself. Just give up on those cheap pseudo-"fashion" magazines. People, who write articles about fashion into them, oftentimes they don't even know, what are they trying to bring to the readers and they never met the real fashion. Don't be crazy about the newest trends, don't blindly follow something, which you are not going to wear because you don't have enough courage to put in on. Even so, you all wear just the basic jeans, tees and sneakers the whole day... You wear the same things, everybody, around wears too... But I will write about nowadays uniformity sometime in the future.

     Today I have here for you this outfit of grey shades, perfect for this beautiful Indian summer, which finally showed up. You can see another wonderful piece - jersey top with long sleeves, which I've got from Bonprix. Again one of the songs from my playlist and a wish of a sunny day without rain!

HAT - F&F / TOP - BONPRIX / PANTS - SECONDHAND / SHOES - F&F

ON THE PHOTOS : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy
PHOTOS BY : Jakub Gráf  / @zahorizont

You Might Also Like

34 Comments

  1. Pokud jde o trendy v módě nechávají mě chladnou. Pokud se mi něco nelíbí nebudu to nosit, protože je to jenom trend. Moc pěkný klobouček :)
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. určite je dobré ich sledovať, ak sa človek zaujíma o módu, len som tým chcela povedať, že zbytočne sa nehrňme za množstvom. vo svete je veľké množstvo textilu, z ktorého je odpad, ktorý škodí našej prírode. a na druhú stranu som chcela povedať, že človek by mal byť obrazom samého seba, ako v správaní, vystupovaní, tak aj v obliekaní :).

      ale chápem a je to fájn! a ďakujem veľmi pekne, bola to láska na prvý pohľad a trávime spolu veľa krásnych chvíľ! ^^.

      Delete
  2. Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, to priateľ bude rád počuť, že sa tak páčia! ;).

      Delete
  3. Pěkné fotografie, já Bonprix moc ráda nemám, ale nedávno jsem odtamtud objednala taky pár hezkých věcí :) módní časopisy nesleduji vůbec, abych pravdu řekla, nebaví mě to. Nosím si to, co chci a je mi jedno, jestli je to in a nebo ne :D :)

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem-e! ^^.
      bonprix je pre mňa pol na pol... veci v katalógu ma nikdy nedokázali ohúriť... neviem, čím to je, ale nedávajú tam dobré kúsky. na druhú stranu v internetovom obchode som našla aj také, ktoré sú krásne, svieže a moderné a naozaj nositeľné kúsky. a po tom, čo mi prišiel balíček s vecami a nosím ich, tak mi prídu aj pomerne kvalitné, takže som určite spokojná a príjemne prekvapená! :).

      módne časopisy u nás nie sú módne časopisy... u nás ich proste nevedia písať. takže chápem, ani ja tie naše nekupujem.

      a to je super, fandím ti! :D.

      Delete
  4. Nááádherný outfit!!! Fotky ešte krajšie! Ale ajtak sú najkrajšie slová! Nádhera! Chválim:3

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, ďakujem veľmi pekne, veľmi ma teší, že sa páči! a že sa páči všetko a priateľ bude rád za pochvalu fotiek! a ja som za všetko, ďakujem ďakujem ďakujem!!! ♥.

      Delete
  5. Pod ten druhý odstaveček se můžu z fleku podepsat... Myslím si o módních časopisech, které u nás vychází, to samé :-)

    A máš moc sympatické fotky, Kejmy. Vyzařuje z nich radost a pohodička :-)

    Bebe

    ReplyDelete
    Replies
    1. som rada, že nieto zdieľa môj názor na módu o nás... teda "populárnu" módnu scénu. ale táto téma obsahuje viac, ako len časopisy o "móde", ktoré u nás vychádzajú. :).
      jéj, tak to ma nesmierne nesmierne teší! a priateľa bude určite tiež, nakoľko to všetko fotí on... a ďakujeme! ^^.

      Delete
  6. Pekne si to napisala. Ja nemam rada rozne nove trendy lebo vačšinou sa mi to nezvykne pačiť ja si kupujem len to čo sa pači mne a nie to čo mi kážu ved potom by sme každy rok museli vyhadzovat skrine plne šiat a ja som neschopna vyhodiť stare tričko:D lebo mi je to luto..takže ani velmi nebakupujem iba ked sa mi niečo hrozne páči a poviem si veď mam plnu skriňu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! ako trendy nie sú zlá vec a kúpiť si jednu vec z toho, čo práve letí nie je hriech, to som tým nemyslela. ale to, že človek by nemal vyzerať ako obrázok vystrihnutý z časopisu... ale mal vedieť ukázať seba v tom, čo sa mu páči a to, čo ho vystihuje. nájsť si svoj štýl, napríklad vo farebných tónoch, alebo štýle odievania.
      ale áno, ak by sme kupovali všetko, čo práve ide, ani veľká vstavaná skriňa nestačí :D. a triediť treba! ale recyklovať, nie vyhadzovať! a chápem, tú ľútosť poznám! a to je najlepšie, aj keď ja to neviem... :D.

      Delete
  7. Ach Kejmy, jsi překrásná! :-)
    Moc ti tohle sluší, máš krásné ženské křivky! Jinak já podzim mám strašně ráda! Miluju ty barevné listy i naopak deštivé dny, kdy si zapnu film, udělám čajík a zalezu do postele ♥

    Pája

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, Páji, ďakujem veľmi veľmi veľmi pekne! ^^.
      jeseň je moje najobľúbenejšie obdobie, takže som rada, že je tu niekto, kto ho má tak rad, ako ja! :).
      a presne to isté mám rada aj ja! a bolo by ťažké nemať rada dážď, keď si z Liberca... :D. a presne presne presne! ♥.

      Delete
  8. Nádherné fotky, krásny článok!
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  9. Já jsem nikdy to šílení po trendecha. tak nechápala. Odjakživa nosím to, co se mi líbí nebo co je mi pohodlné. Nejlépe obojí v jednom :D
    Jinak hezký outfit, ale nebyla ti zima? :))

    Gabux

    ReplyDelete
    Replies
    1. no, to asi veľmi nikto... teda... ono je to touto dobou. nie je to úplne to šialenstvo, ale ten pocit, ktorý človek má, že potrebuje viac a viac a postupovať dopredu. preto sa ako ľudstvo vyvíjame. niekedy je to dobrým smerom, inokedy zlým, ale všetko má vždy svoje pre a proti :).
      chápem a poznám to! obzvlášť v poslednom období môjho života :D.
      ďakujem veľmi pekne! a popravde, nebola, outfit sme fotili už trošičku skôr, ako v tejto októbrovej zime, keď bolo ešte príjemne teplo na jednu vrstvu :).

      Delete
  10. Naozaj krásne napísané. Zhltla som to jedným nádychom!

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, veľmi si to vážim! ^^.

      Delete
  11. Pěkný článek. Outfit je super, jen by mě asi umrzlo břicho :-D

    Somethingbykate

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem! a ďakujem a jop, v tomto počasí už aj mne :D. fotili sme to, keď bolo ešte babie leto, bolo pekne a pomerne teplo... ale áno, teraz už je teda zima :D.

      Delete
  12. Replies
    1. ďakujeme veľmi pekne, s priateľom si to veľmi vážime, že sa páčia! ♥.

      Delete
  13. Replies
    1. jéj, to ma veľmi teší, aspoň nejaký ten talent mám :D. #joke samozrejme, ale ďakujem! ♥.

      Delete
  14. Taky miluji podzim. Je to krásné roční období a když zrovna neprší, tak to člověku dobíjí baterky. Outfit sis oblékla moc pěkný a fotky jsou naprosto perfektní :)
    Inspiration by Linda

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to sme dve! ^^. ale jop, tiež nemám rada, keď počas jesene stále prší. občas je to fájn, človek zalezie pod perinu s teplým čajíkom a dobrým filmom a tak si dobíja baterky, ale inak, keď prší stále, tak to nie je veľmi potešujúce... :).
      a ďakujem ďakujem, veľmi si to cením a priateľ pochvalu fotiek tiež! ^^.

      Delete
  15. Ahoj, moc hezký outfit a pěkné fotky!

    ReplyDelete
  16. Božííí! Každopádně... já a podzim, hm. Jednak mi dodává takovou tu hezkou barevnou pozitivní náladu a jednak nálada pod psa, ha a teď si vyber :D

    P.S:: super edit fotek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem ďakujem ďakujem! :).
      no... záleží na tom, ako sa k tomu postavíš, ak sa necháš ovplyvniť tou náladou, nebude to najpozitívnejšie... ale ak sa necháš inšpirovať tou krásnou farebnosťou, bude to nádhera! ^^.
      a nie je to len edit, ale priateľ má ten retro fujifilm a ten fotí s takým krásnym nádychom ;).

      Delete