you know some days you feel so good in your own skin. kejmy's 'wanna be a traveler' beauty pack.


     Cestujem. Posledné dva týždne neustále len cestujem. Hore-dole republikami, je to už na zbláznenie, nakoľko sú to samé vybavovačky. Už sa mi oficiálne začal akademický rok v Bratislave, už som sa definitívne odubytovala z internátu v Liberci, ale ešte som sa tak úplne neodsťahovala. Všetky moje veci sa nachádzajú u môjho milého, ktorý mi ich do víkendu stráži... Ešte jedna takáto šialená cesta a môžem sa venovať všetkému naplno!

     Keďže cestujem naozaj len rýchlo a na otočku či jednu noc, je dobré vedieť sa zbaliť. Leto už skončilo, ale cestovať môže človek 365 dní v roku. Preto som si pre vás pripravila tento travel beauty pack plný skvelej kozmetiky, ktorá ma sprevádza na mojich cestách, či už tých dlhých, alebo krátkych. Samozrejme nie vždy so sebou nosím všetko, ale zamerala som sa na miniatúry, ktoré je možné aj bežne dostať, ak si neplánujete kúpiť malé nádobky. Ja ich používam a tie svoje som kúpila vo Flying Tiger. Samozrejme preferujem túto možnosť - človek tak šetrí čas, peniaze aj prírodu, ale už keď som mala možnosť vyskúšať ich, rada sa o to s vami podelím!

ENGLISH : I travel. I travel for last two weeks all the time. Up and down through the countries, it makes me a little bit crazy because I need to deal with everything about the schools. My new academical year has already started in Bratislava, I have already and definitely move out from the dorm in Liberec, but I haven't moved away. All of my stuff is at my boyfriend's house and he takes care of them for me till the weekend... Just one more way there and I can focus on everything again!

     As I travel really fast and just for one day there and back or just for the one night, it is good to know how to pack. Summer has already ended, but you can travel for 365 days per year. That's why I have prepared for you this travel beauty pack full of amazing cosmetics, which are traveling with me all the time for the long once or just the sort way. Of course, I don't take everything with me all the time, but I have focused myself on the cosmetic miniatures which you can buy almost everywhere when you don't want to buy those little empty vials. I use them and I bought mine at Flying Tiger. Of course, I prefer this way of packing cosmetics - you can save some money, time and also nature, but I got the opportunity to try these so I wanted to share them with you!


     Začala by som s kozmetikou na tvár. Na čistenie a odličovanie je skvelá miniatúra červenej rady Bioderma Sensibio H2O. Je príjemná a mala som ju aj vo veľkom a veľmi vyhovovala mojej pokožke. Z tej istej rady som si v lekárni popýtala aj krémik Bioderma Sensibio Light. Je skvelé si pýtať či kupovať vzorky - sú malé a na jedno využitie, keď ich miniete, máte ľahší kufor. Ak si chcete kúpiť miniatúru prírodného krému na tvár, tak mne veľmi vyhovuje Alverde Bio-Wildrose, ktorý je dostupný v každej dm drogérií. Krásne vonia a hodí sa aj miesto bázy pod make up. Pred jeho nanesením si tvár neutralizujem minerálnou vodou v spreji - Avéne Thermal Spring Water, ktorú dostať aj v tejto menšej kabelkovej podobe. Ja osobne ju nosím všade so sebou, je to najlepšia vec na osvieženie. A ak si chcem vyčištiť pleť, tak je tu trojica prírodnej ovocnej kozmetiky Love Nature od Oriflame, ktorá obsahuje peeling, masku na tvár a gél na upokojenie pleti. Peeling je úžasný, ale vzyšok nie je na moju pleť úplne to pravé orechové, ale niekomu z vás môže určte vyhovovať!

ENGLISH : I would like to start with the face care cosmetics. The miniature of the red series Bioderma Sensibio H2O is perfect for the removing the makeup and to clean the skin. It is so pleasant and I had this one in the big package and my skin was very satisfied with it. When I was at the pharmacy, I ask for the sample of the face cream Bioderma Sensibio Light of the same series. It is amazing to ask for or buy the samples - they are small and for one-time use, so when you use it all, you don't need to carry back the empty bottle and your luggage is lighter. If you want to but the miniature of the natural face cream, you can try Alverde Bio-Wildrose, which I am satisfied with and you can buy it in every dm drugstore. It smells beautiful and it is also good as a base under the makeup. Before I use the face cream, I neutralize my skin with the mineral water in spray - Avéne Thermal Spring Water, which you can buy also in this smaller handbag version. I personally take it always with me, it is the best thing for the freshen up yourself. And if I want to clean my skin, I have here the trinity of the natural fruit cosmetics Love Nature from Oriflame, which contains the face peeling, face mask and face gel for the calming the skin. The peeling is amazing, but the other two aren't the best for the type of my skin, but it can be amazing for some of you!


     Čo sa týka čistenia si zubov, väčšinou som si brávala svoju kefku, ktorou som si umývala zuby doma, ale vždy sa mi ju podarilo niekde zabudnúť... Preto som si v dm kúpila tento skvelý skládací vynález, ktorý sa zmestí všade! Tiež som chcela vyskúšať zubnú pastu Paradontax Extra Fresh. Obsahuje malé čiastočky soli, ktoré niekomu nemusia vyhovovať a popravde ani mne to veľmi nechutí, ale efekt po 10 minútach od úmývania, je skvelý a fresh. Fresh sa cítia aj moje ruky s antibakteriálnym gélom od Baley s arómou kokosu. Aj keď ja som typ človeka, ktorý má rád vôňu antibakteriálnych gélov, kokosovej vôni však neodolám! Ešte v tak praktickom balení, ktoré si môžte pripevniť na ruksak, kabelku, či kufor a mať ho neustále po ruke. Ak máte suché ruky, krémom sa nevyhnete. Ja osobne neznášam nakrémované ruky, ale mandľový krém na ruky od L'Occitane je úžasný, obsahuje mandľové mlieko a olej zo sladkých mandlí. Rýchlo sa vstrebáva, krásne hydratuje a je skvelý aj na extra suchú a citlivú pokožku, akú má moj milý. A keďže pokožku treba chrániť, nosím so sebou aj krém na opaľovanie. Prírodný kaktusový krém na tvár SPF50+ od kórejskej značky Yadah je naozaj veľmi dobrý. V Kórei sú známi tým, že si dámy rady zachovávajú alabastrovú pleť. Ja som tento prírodný produkt chcela vyskúšať aj na celé telo a musím povedať, že je vhodný aj na takéto používanie. Jeho veľkosť je tak skvelá do cestovného balenia. Dostala som ho na recenziu od BB Cosmetics, ktorá predáva kórejske produkty do celého sveta. A keď už sme pri celotelovom kréme, Baylis&Harding z limitovanej edície je jeden z najkrajšie voňajúcich telových krémov, aké som kedy mala! Obsahuje jojobu, hodvábne čiastočky a mandľový olej, je jemný, rýchlo sa vstrebáva a mrzí ma, že to bola limitka so sprchovým gélom na Vianoce v Tescu...

ENGLISH : When it comes to the cleaning my teeth, I used to take my toothbrush I had at home, but I always forgot it home or somewhere else... That's why I've bought this travel toothbrush in dm drugstore, which suits everywhere! I also wanted to try this toothpaste Paradontax Extra Fresh. It contains small particles of the salt, which can not be much pleasant and truly I am not the fun of that taste, but the effect after 10 minutes of washing your teeth is really great and fresh. My hands feel fresh too with the antibacterial gel from Balea with the coconut aroma. Although I am the person who likes the smell of the antibacterial gels, I can not resist the smell of coconut! It is also in the practical package which you can fasten at your backpack, the handbag of luggage and have it right when you need it. If you have dry hands, you need to have some hand cream. I personally hate the feeling of cream at my hands, but the almond hand-cream from L'Occiate is amazing, it contains the almond milk and the oil from sweet almonds. It quickly absorbs, it hydrates beautifully and it is amazing for extra dry and sensitive skin as my boyfriend has. And when it is necessary to protect the skin, I also take with me the sunscreen. Natural cactus face sunscreen SPF50+ from Korean brand Yadan is really good. It is known that ladies like to preserve their alabaster skin tone in Korea. I wanted to try this natural product also for all my body and I have to say that it is also good for using it like this. So then its size is perfect for the traveling pack. I've got it for the review from BB Cosmetics which sells the Korean beauty products worldwide. And when we are talking about the worldwide creams, Baylis&Harding body cream from the limited edition is the most beautifully smelling body cream I have ever had! It contains the jojoba, silk and almond oil, it is so soft, it absorbs so fastly and I am a little bit sad that it was just the limited edition with the shower cream just for the Christmas at Tesco...


     Pri vôňach volím sladkasté arómy. Deodorant B.U. Absolute Me vonia nádherne, môže byť aj miesto parfúmu a hlavne naobsahuje aluminium, čo je pre mňa veľké plus. Ale ak by ste chceli naozaj bio prírodný antiperspirant, tak odporúčam Weleda Cistrus Deodorant, ktorého intenzita nevydrží veľmi dlho, ale jeho krásna citrusová vôňa vás osvieži najviac, ako sa len dá! Ak ide o voňavky, na Vianoce som od babky dostala dve francúzske od značky Salvador Dalí - Dali A a Eau de Rubylips. Sú príjemné, sladkasté a ich vôňa vydrží naozaj dlho! No najviac sa mi na ich páči ich obal v tvare pera, ktorý sa perfektne zmestí do priečinku na perá v mojom batohu, rôznych kabeliek, či akurát vojde do malej plochej kozmetickej taštičky.

ENGLISH : When I choose the scents, I rather use the sweeter aromas. The deodorant B.U. Absolute Me smells b beautifully and you can use it instead of the perfume. It mainly doesn't consist the aluminum, which is a big plus for me. But if you really would like the natural bio antiperspirant, I recommend the Weleda Citrus Deodorant, whom intensity doesn't withstand so long, but its tropical scent freshens you the best! And when it comes to perfumes, I've got the French ones from the Salvador Dalí brand - Dali A and Eau de Rubylips. They and to pleasant, sweet and their aroma stands really long! But I am personally the most touched by the package in the shape of a pen, which is so practical and it perfectly suits into my pen folder in my backpack, or to any handbag or any flat beauty bag.


     Prešla by som na telovú kozmetiku a to s telovým šampónom na prírodnej báze od Yves Rocher I ♥ my planet, ktorý v skutočnosti nie je ako balenie miniatúry, ale jeho ekologická veľkosť mu dovoľuje zmestiť sa všade. Hlavne by mal vydržať 40 umytí, čo je šetrné pre prírodu a na umývanie stačí naozaj málo. Je krásne vanilkový a prívetivý aj k citlivej pokožke. Ďalej z intímnej hygieny som našla malý Sebamed Sensitive pH3.8 - extrakt z harmančeka a aloe vera, je príjemný a nedráždi. Tak ako ani gél na holenie pre citlivú pokožku s vôňou grapefruitu a plumérie od Baley. Ja osobne nemám rada dámske peny a gély na holenie, ale táto skvele priľne k pokožke a žiletka tak nezadrháva chĺpky, ako sa mi to so ženskými holiacimi gélami stávalo. Skvelé žiletky sú od Gillete Simply Venus 2 a na cestovanie úplne stačia tieto jednorazové, ktoré je možné kúpiť po jednej, alebo v celom ekonomickom balení.

ENGLISH : Now I would like to talk about the body cosmetics and so about the shower gel on a natural basis from Yves Rocher I ♥ my planet, which actually isn't the package of the miniature, but its ecological size is suitable almost everywhere. You should take 40 showers with using it, which is thrifty for nature and you don't need much for washing yourself. It smells wonderful, like a vanilla and it is affable to sensitive skin. Next, I have found Sebamed Sensitive pH3.8 as the intimate hygiene. It is the extract of the chamomile and aloe vera, it is so pleasant and it doesn't tease the intimate parts. As the shaving gel for the sensitive skin with the scent of grapefruit and plumeria from Balea brand. I personally don't like the women's shaving creams and gels, but this one pleasantly stick to the skin and so the razor can nicely remove the hairs, the others women's shaving gels wasn't as good as this one. Gilette Simply Venus 2 has amazing razors and you I personally just need those on-off razors for the traveling, which you can buy just the one of them, or you can buy the whole economic package for the good price.


     Čo sa týka starostlivosti o moje vlasy, posledný článok o nej ste si už mohli prečítať tuto. Ale občas človek musí siahnuť po niečom inom a tak som vyskúšala miniatúry od značky Toni&Guy. Šampón a kondicionér sú z rady Damage Repair, ktoré mi celkom vyhovujú. Pekne voňajú, ich konzistencia je hustejšia a vlasy mi zanechávajú prirodzene kučeravé, čo ja na vlasových umývacích produktoch oceňujem. Ak si nemám čas umývať vlasy, aj keď ja si vlasy neumývam každý deň, používam Batiste suchý šampón s vôňou čerešní. Vlasy s jeho užívaním vydržia nemastné ešte celý jeden deň. Je to ďalší produkt, čo krásne vonia a jeho malé praktické balenie sa zmestí aj do kabelky! Pri ich konečnej úprave používam trochu laku na vlasy. Toni&Guy Body Amplify Creation Hairspray je na mňa trošku príliš tužiaci a lepí mi vlasy, nakoľko nepotrebujem plnú fixáciu, len jemne uhladiť odstávajúce pramene vlasov. Ak ho však nanesiem z väčšej diaľky, tak je celkom vyhovujúci aj na miernu fixáciu neposedných vláskov. Taktiež aj vlasový sprej Toni&Guy Sea Salt Texturising Spray s výťažkom z morskej soli, ktorý dokáže krásne vymodelovať plážové kučery. Je pomerne dosť intenzívny a jeho sila môže vlasy zlepovať. Ak idete na nejakú udalosť a váš účes potrebuje vydržať večer tancovania, určite tieto dva produkty vrelo odporúčam - vlasový styling dokážu skvelo zachovať!

ENGLISH : In term of the care of my hair, you could read about my last article about it here. But sometimes you need to use something different and so I tried the miniatures from Toni&Guy brand. The shampoo and the conditioner are from the set of Damage Repair, which suits to my hair. They smell so good, their consistency is thicker and they leave my hair naturally curled, what I truly appreciate for the hair washing products. If I don'  t have time to wash my hair, although I don't do that every day, I use Batiste dry shampoo with the cherry scent. My hair stays fresh for the whole time during the day. It is one other the other products which smell amazing, and its practical package suits also to any handbag! When I style my hair, I use a little bit of hairspray. Toni&Guy Body Amplify Creation Hairspray is too fixing for me and it bonds my hair a lot because I do not have the whole fixation, I just need to sleek my fly-away strands of my hair. But it is convenient for slight fixation of my blithe hair when I spread it from more distance. Also, the hair spray Toni&Guy Sea Salt Texturising Spray with the extract of the sea, which can perfectly make the beach waves. It is also a bit intensive and it can also bond the hair. If you are going to some event and you would like to style your hair and dance all night, I would certainly recommend you these two products - it can superbly preserve your hair style!


     A v neposlednej rade to všetko je nutné nejak zabaliť a mať to po ruke. Túto praktickú cestovnú 'wanna be a traveler' taštičku som dostala na recenziu od poštovnézdarma.cz, kde ju dokážete zohnať za veľmi prijateľnú cenu! Jej farba na nadchla hneď na prvý pohľad a jej veľkosť bola pre mňa úplne vyhovujúca. Na stránkach ju nájdete ako cestovnú taštičku na spodné prádlo, no ja som potrebovala kozmetickú taštičku, takže využitie je multifunkčné. Veľmi ma sklamala hrúbka textílie, nakoľko na produktových fotografiách pri objednávaní vyzeral byť materiál tuhší a vystužený aj na výšku taštičky. Takže svoj kvádrový tvar drží len na spodnej a vyklápacej časti, čo ma trošku mrzí... Ale inak by som jej nemala čo vytknúť, je krásna, akurátnej veľkosti a všetko sa do nej nádherne zmestí!

ENGLISH : And at the end, it is necessary to pack everything and have it nicely at one place. I've got this practical travel 'wanna be a traveler' bag for review from postovnezdarma.cz, where you can find it for really good price! Its color excited me at the first sight and its size was perfect for me. You can find it on the website as the travel bag for lingerie, but I needed the beauty bag, so it is multifunctional. I was truly disappointed with the thickness of the textile, because when I was ordering it, the material looked stiffer and reinforced on the height on the product pictures at the website, too. So it's cubic shape hold just on the bottom and the top site, which makes me a little bit sad... But otherwise, I don't have more cons for this product, it is beautiful, tight size and everything fit into it!



     To by bolo na dnes odo mňa všetko. Naozaj som sa rozpísala a článok je fakt dlhý, ale verím, že si v ňom všetci nájdete to svoje a dúfam, že mi v kometároch napíšete, čo všetko si so sebou na cesty balíte! Pustite si túto pieseň a prajem vám krásny slnečný deň!

ENGLISH : It would be all from me for today. I really wrote myself out in here and the article is really long, but I hope that you will find something for you here and I also hope that you will leave me your thing you pack with you when you travel in the comment section. Just turn on this song and I wish you nice and sunny day! 

PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

14 Comments

  1. To je všechno takové roztomile maličké :D ale znám to, před cestou vždycky v drogerii nakoupím v tom koutku pro cestovní hygienu, nebo jak to nazvat :D prostě tam kde jsou ty malé věci a je to skutečně praktické :) zase vidím ten Batiste šampon a zase jsem si ho pořád nekoupila a to už si ho chci koupit jakou dobu :D jinak kosmetická taštička mě zaujala, ale já bych ji asi na cestě využila spíš jako taštičku na to prádlo, netušila jsem, že něco takového na prádlo vůbec je a je to praktické :)

    LADY LENNA

    ReplyDelete
    Replies
    1. že? aj mne to príde úplne roztomilé! :D. ja to nie vždy robím, iba keď nemám tie malé nádobky, alebo veci, čo sa nedajú dať do inej nádobky, ako gél na holenie... ale áno, viem presne kde, dm to má pri pokladni ;). ja by som rada vyskúšala inú radu... ale len túto majú v Teta Drogérií a v Čechách mali na všetko Toni&Guy 50% akciu, takže som to vyskúšala, tak ak bude niečo také aj na Slovensku, určite vyskúšaj! ^^. taštička je fájn a super aj na to spodné prádlo, aj keď moje podprsenky sú väčšie a nie úplne sa tam zmestia... ale áno, je to praktické! :).

      Delete
  2. Tieto mini cestovné balenia sú neskutočne chutné! Keďže ja veľmi necestujem s tým, že idem niekde prespávať, väčšinou si teda balím full balenia a len to najnutnejšie. Každopádne mnoho produktov má zaujalo, takze sa po nich pokukám a keď niekam vycestujem, zbalím ich so sebou. Predsa len ušetria dosť miesta 😊

    LEUSLIFESTYLE

    ReplyDelete
    Replies
    1. sú, úplne najviac! áno, tieto veľkosti sú veľmi praktické, ale chápem, že si berieš full size kozmetiku, aj ja som to niekedy robievala, tak som si začala kupovať miniatúry a kozmetiku 2x, aby som mala jednu doma a jednu na internáte... :D.

      Delete
  3. Achhh to mi pripomína mňa, keď je priateľ doma - striedavo bývame u neho alebo u mňa. O tomto období vtedy hovorím ako o "živote v debničke" - všetky veci totižto balím do prepravky a tú prevážam hore dole.=D
    V každom prípade. ja som tieto posledné dva víkendy cestovala na Balkán len s ruksakom, takže som mala obmedzené možnosti, čo sa týka veľkosti kozmetiky... riešila som to buď prelievaním do menších cestovných fľašiek alebo malými cestovnými verziami - napr. presne tú istú Biodermu mám. Mne tiež veľmi vyhovuje a mám také "podozrenie", že naozaj zmierňuje začervenanie pleti!=D Inak tá kefka ma veľmi zaujala. Skúsim pohľadať!

    ReplyDelete
    Replies
    1. svoj vysokoškolský život volám "život v krabici", takže úplne chápem, o čom píšeš! :D. nakoľko sa v priemere raz za pol roka sťahujem hore-dole, keďže som doteraz bývala na internáte...
      óóó, balkán len s ruksakom, tak to už hej! presne aj na takéto cestovanie sú tieto miniatúry najsuper! :). ó, naozaj? ja nemám tak veľmi začervenanú pleť, takže neviem, ale verím, že ti vyhovuje! :).

      a kefku hľadaj v DM drogérií, v liberci ju mali a aj v prešove som jednu kúpila, takže určite ju nájdeš aj ty. inak som niečo podobné skladacie videla v liberci v tete drogérií v sekcii miniatúr a bola to jedna z tých známych značiek zubných pást, ale nepamätám ktorá... :).

      Delete
  4. Amazing tips dear! Have a great day! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ReplyDelete
  5. Skvělý článek! Já s sebou vždy tahám velké balení kosmetických produktů a přiznám se, že mě nikdy před tím ani nenapadlo koupit si tahle cestovní balení. Díky za tip! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem!mám radosť, že sa páči! :).
      cestovných balení je v drogérach veľa a aj na internete sa ich dá kopec kúpiť, takže určite odporúčam zväčšiť svoj priestor a zmenšiť svoju záťaž zavazadla, hneď sa bude lepšie cestovať! ;).

      Delete
  6. jee tys byla v liberci? proc ja o vsech, co byli v liberci zjistim az po tom co odjedou achjo :-D jinak cestuju taky s mini vecma. i v kabelce nosim mini vonavku a mini deodorant a tak. i kdyz me pekne depta, ze cena je skoro stejna, jako velky baleni a pritom je to tolikrat mensi. ale tahat s full se proste nechci no :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, bola som v Liberci 4 roky a študovala tam... :D. to bude dobré, ja sa tam ešte vrátim, nechala som tam priateľa :D.
      presne to iste so sebou nosievam aj ja v ruksaku, alebo rovno parfumovaný deodorand, ako ten B.U. :). áno, cena býva vysoká na tých miniatúrach a to je presne pre ich množstvo... to je však pri všetkom - aj keď človek objednáva vo veľkoobchode - čím viac kúpiš, tým lacnejšie to je ;).

      Delete
  7. Ta taštička je fakt cute :) Další věc, tkerou nutně potřebuju!
    Lenny v Dánsku

    ReplyDelete
    Replies
    1. je kjút a praktická a určite sa na ňu mrkni na poštovnézdarma, majú aj iné varianty za prijateľnú cenu! ;).

      Delete