DIY

darling, your love is more than worth its weight in gold! diy vase #1.


     Kvety. Sú potešením každej ženy. Sú prejavom lásky a náklonnosti, úcty a pokory, šastia a slasti, ktoré sama žena predstavuje. Áno, dostala som štyri kytice ruží, každú inej farby... Síce párne číslo, ale jedna kvetinka v žltej kytičke bola úplne suchá, takže ich bolo nakoniec tridsaťpäť! Ak si hovoríte, ach tak veľa... Tak mne by stačila aj jedna k menimám, ktoré sme spolu oslavovali. Ale myslím, že to bola kompenzácia za všetky sviatky, na ktoré mi kytičky, tak nejak... Zabudol kúpiť. A ak toto môj milý číta, tak ma nebude mať rád ako doteraz! Sú však nádherné a ja som z nich mala veľkú radosť... No prišiel moment, aby som ich dala do vody. Ako študent žijúci na internáte, ktorý má viac vecí ako bežný študent, vázičku naozaj nemám. Musela som vzať fľašu a dať ich do nej... Nepáčilo sa mi, že tak krásne kvety musia byť v tak nepeknej nádobe. A tak som sa pustila do snáď najľahšieho a najrýchlejšieho diy projektu, aký som kedy skúšala! 

ENGLISH : Flowers. They are a pleasure for every woman. They are the expression of love and affection, respect and humility, happiness and delight, which the woman presents herself. Yes, I have got four bouquets of roses, each of another color... Well, it is the even number, but one of the yellow flowers dried out, so in the end, I got thirty-five of them! If you say yourself, that is is so much... I would be happy with just one for my name-day which we celebrated together. But I think that it was the compensation for all the bouquets, which he somehow forgot be to give... And if my dear man is reading this, he would not like me as much as he did till today! They are so beautiful and I was so happy when I got them... But then came the moment to put them into the water. As a student living in the dormitory, who has many more things as a regular student, I have everything but the vase. I had to take the plastic bottle and put it in... I did not like it that I have to have so pretty flowers in such an ugly jar. And so I put myself into the simplest and fastest diy project which I've ever tried!


     Na realizáciu nebudete potrebovať veľa. Stačí plastová fľaša, ale použiť môžte aj sklenenú, kovovú, či hocijakú inú nádobu. Ak však použijete plastovú, tak ako ja, odporúčam vám nepoužiť tavnú pištoľ... Po chvíli sa mi to z toho tepla začalo krútiť a taviť. Samozrejme som si zalepila prsty a pracovala veľmi rýchlo. Na plast vám bude stačiť aj obyčajný herkules, ktorý ja momentálne nemám... Ďalej záleží na vás, aké silné prúžky túžite mať, v tom prípade môžte použiť aj tenkú niť, či nejaké hrubé lanko, kreativite sa medze nekladú!

E. : You won't need much for the realization. You just need the plastic bottle, but you also can use any bottle you want - the glassy one, the metal one, or any jar you find. But if you want to use the plastic one as I did, just don't use the silicon gun... It started to wiggle and melt from the heat. Of course, I stick up my fingers and I needed to work so fast. You can just use some ordinary glue like herkules, which I do not have right now... Then it is up to you, what kind of stripes you desire for. In that case, you can use any lead you have - the thin yarn or maybe some thick cable, the limits of creativity are not set!


     Odrežte alebo odtrihnite fľašu v požadovanej výške. Určite pri tom buďte opatrní a dávajte pozor, prsty sa vám pri realizácií, a aj iných činnostiach, určite ešte zídu!

E. : Cut with the knife or the scissors the top of the bottle in the height you want. Just be careful during this, you certainly will need your finger during the realization and also other activities! 


     Tak vezmite niť, bavlnku, vlnu či lanko a omotávajte na miesta vopred natreté lepidlom či silikónom. Je na vás, z ktorej strany začnete, koniec a aj začiatok nite nezabudnite odstrihnúť a poriadne pripevniť. Pri otvore je tiež dobré dať adhezíva trochu viac, ak do vázičky planujete dávať živé kvety s vodou.

E. : Then take the yarn, the lead, the fiber or the cable and start to wrap the places which you already glued with the glue or silicon gun. It is up to you from which side you would like to start, just do not forget to cut the beginning and also the end of the yarn and secure them properly. Also, use more adhesive at the opening if you want to use it as a vase for live flowers with water.


     A vázička je na svete! Teraz ju stačí už len naplniť krásnymi kvetinkami a oživiť nimi nejednu miestnosť. Je to naozaj jednoduché a pomerne rýchle! A ak mi zase v komentároch plánujete písať, že by ste to nezvládli, tak tentoraz vám to nevezmem, pretože na tomto naozaj niet čo pokaziť! Takže si pustite ďalšiu z mojich piesní a šup sa do kreácie! Tiež nezabudnite na prebiehajúcu letnú GIVEAWAY!

ENGLISH : And the vase is done! Now you just need to fill it with beautiful flowers and revive the room with them. It is so simple and relatively fast! And if you are going to write me in the comments section that you will not handle this, I am not going to take it because this really wasn't hard! So just listen to another of my songs and get yourself to the work! And also, do not forget to join my summer GIVEAWAY!


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

38 Comments

  1. Zajímavý nápad, také mám ráda květiny, možná až moc :) :D

    Lady Lenna

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja som na kvetinkách pomerne závislá! :D. a ďakujem :).

      Delete
  2. Moc krásná váza! Ty kytky jsou boooží <3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne a áno, sú, mám z nich veľkú radosť! :).

      Delete
  3. Replies
    1. áno, je to jednoduchý a celkom známy postup kreácie a tak som si chcela spraviť jednu aj ja :). a ďakujem! :).

      Delete
  4. Milujem kvetiny :3 Super návod!

    ReplyDelete
  5. květiny vykouzlí vždycky úsměv na tváří, hlavně růžičky :)! a krásný DIY, asi vyzkouším, jednoduchý, ale krásný :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. s tým musím len súhlasiť! :).
      ďakujem a určite vyskúšaj, je to nesmierne jednoduché a užitočné :).

      Delete
  6. jéj, milujem takýchto kreatívnych ľudí, ktorí sa len pozrú na fľašu a v okamihu vidia jej budúcnosť v inom šate :) veľmi podarené ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéééj, tak to ma nesmierne teší! a veľmi pekne ďakujem! ^^.

      Delete
  7. Vázička je moc hezká! :) Když jsem byla menší, taky jsem podobné vyráběla, dodnes některou z nich má mamka schovanou na památku :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem a áno, ono je to celkom známe to také omotávanie hocakej nite okolo... niečoho. pred pár rokmi som takto vyrábala vianočné ozdoby, ktoré ste mohli vidieť TUTO :).

      Delete
  8. Čosiii :O Tak toto je mega návod aj ozaj pre ľavorukých a fotky, ktoré vznikli sú nádherné takisto!
    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    ReplyDelete
    Replies
    1. presne tak, neverím, že sa nájde niekto, komu by sa toto nepodarilo! :).
      ďakujem veľmi pekne! ^^.

      Delete
  9. Vázička vypadá moc hezky, taky jsem něco podobného tvořila.
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. som rada, že sa páči a je super, že touto technikou stále ľudia tvoria :).

      Delete
  10. Jeej, tak tá sa ti naozaj podarila! Vďaka za tip :)

    Hello, my name is Ev

    ReplyDelete
    Replies
    1. veľmi pekne ďakujem a určite daj vedieť, ako sa ti podarila tvoja vázička! ;).

      Delete
  11. To je super nápad! :)


    Ela

    ReplyDelete
  12. Skvělý nápad, to je fakt krásné :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, nesmierne ma teší, že sa diy projekt páči! :).

      Delete
  13. Ani by som nepovedala, že je to z plastovej fľaše. Je to fakt super! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. to bol prvotný plán, takže som rada, že vyšiel, a že to nevyzerá ako plastová fľaša! ďakujem! :).

      Delete
  14. To som ani nečakala, že je to spravené z plastovej fľaše. :D Vyzerá to super a pritom je to tak jednoduché, takže toto musím vyskúšať:) ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale je! :D. a som veľmi rada, že sa páči, takže ďakujem veľmi pekne! a určite vyskúšaj, potom pošli fotoooo :).

      Delete
  15. Nápad vidím prvýkrát a je naozaj krásny :)

    ReplyDelete
  16. Wow! Nice tip! And great photos :)

    I hope that you visit my blog and maybe stay for longer!
    spiked-soul.blogspot.com

    Like Spiked Soul on FACEBOOK


    Kisses
    Elwira Charmuszko

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much, I really appreciate it! :).
      I will visit your blog, and I am looking forward to it! :).

      Delete
  17. Květiny nádherné. Mně by stačila jedna kytice. Ale ne ty žluté. Z nějakého důvodu se mi příliš nelíbí žluté květiny, kromě slunečnic. :)
    Každopádně skvělý nápad na vázičku!

    Gabux

    ReplyDelete
    Replies
    1. aj mne by, samozrejme, stačila len jedna, ale.dostala som 4 :D.
      tiež nie som nadšenec žltých kvetov (samozrejme presne tak isto - okrem slnečníc) a popravde nie som ani fanúšik dostávania ruží... ale dostala som kytičky a som za to happy a môjmu milému ani muk! :D.
      a ďakujem veľmi pekne! ^^.

      Delete