DIY

don't be jealous of ma fish... because i'm jellyfish!

     Dobre, viem, ten názov je tak trošku trápny... Ale keď mne trošku prepína. Makám celý týždeň. Večer zaspávam s myšlienkami o zvieratách, ráno sa zobúdzam a... Nechtiac vypnem budík, zobudím sa o hodinu neskôr so strachom v očiach, že som zaspala a nestíham. Cez deň myslím na... Medúzy! Táto idea ma celkom vzala. A poviem vám, že ma to celkom baví! Teda, viac ako to, pretože konečne robím niečo, čo milujem! V škole sedím a rozmýšľam nad tým, že toto je škola, toto sú hodiny, ktorých som sa vždy chcela zúčastniť. Ten osobitý prístup profesorov v ateliéroch. Niektorí na nás úplne kašlú, iní nás nútia makať ako fretky... Práve som prišla z ateliéru, tá ženská ma, ehm, asi pochválila. Neviem, je dosť kritická, ale páči sa mi to. Prinúti to človeka rozmýšľať, rozmýšľať nad sebou, nad prácou, nad všetkým... Konečne cítim, že v sebe niečo mám. Že nie som len kôpka strachu vziať ceruzku a papier a tvoriť.
     PS. : Toto je 500. príspevok! Ako sama tomu nedokážem uveriť... Pustite si na to PESNIČKU!

ENGLISH : Ok, I know that the title is little embarased... I am a little crazy about my life. I have working hard for whole week. In the evening I fall asleep with thoughts of animals, at the morning I wake up and... I unwillingly turn off my alarm clock, I wake up a hour later with the fear in my eyes that I overslept and I do not have enough time for preparation. During the day I am thinking about... Jellyfishes! I quiet like this idea. I have to say that I really enjoy it! Well, much more like that, because I finally do something I love! I am sitting at school and I am thinking about that this school, those lessons are that kind of study I always wanted to join. That distictive approach of prefessors in ateliers. Some of them completely give up on us, others force us to toil like a ferret... I just came from the atelier, that woman, ehm, I think that she liked my work. I do not know, she is so critical, but I like it. It forces you to think, think about you, about your work, about everything... I finally feel that there is something in me. That I am not just a stack of fear which is so afraid to take a pencel and a piece of paper.
     PS. : This is my 500th article! Well, I really can not believe it... Turn on the SONG for it!

PHOTOS BY : KEJMY.

You Might Also Like

22 Comments

  1. Replies
    1. textilné a odevné návrhárstvo :).

      Delete
    2. a na které škole? :)

      Delete
    3. na technickej univerzite v Liberci... viem, nič moc, ale sú ústretoví voči ľuďom, čo nemajú strednú odevnú školu ako ja :).

      Delete
    4. to vůbec ne, je to úžasný :)

      Delete
  2. Jej ty vykresy a nakresy jsou bozske...v jednoduchosti je krasa

    ReplyDelete
  3. Medúzky, tie sú krásne :)

    ReplyDelete
  4. Chválím! Moc a moc pěkné! Už se těším na výstavu! :)

    ReplyDelete
  5. Krásný výkresy, hrozně! Taky bych někdy chtěla dělat něco, co mě bude takhle moc bavit! :) Gratuluju k 500. článku :))
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  6. úžasný blog a krásne kreslíš :)

    ReplyDelete
  7. máš neskutočný blog:) inak tie výkresy sú brutálnee

    http://niaaablog.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  8. úžasný nápad, nikdy by ma nenapadlo, že zvieratá môžu inšpirovať:) a inak páni ten tvôj návrh prvý je, že naozaj páni:)) kludne by som si to aj obliekla, ale asi by som sa do toho nedala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. no takto, zvieratá síce inšpirujú, ale naša semestrálna téma na prácu je "milujeme zvířata", takže tak :).
      a ďakujem naozaj veľmi pekne, veľmi ma teší, že sa to ľuďom páči! ani si neviete predstaviť, čo to pre mňa znamená! ♥.

      Delete
  9. Tie vykresy sú krásne ! Máš talent ! :)

    ReplyDelete
  10. Krasne navrhy Kejmy, tesim sa, ked nam predstavis svoju tvorbu aj sirsie!!!! :)

    ReplyDelete
  11. Ty návrhy jsou nádherné... Doufám, že ze svojí tvorby budeš přidávat častěji, protože jsi opravdu velmi talentovaná!
    Mimo jiné.. moc se mi líbí tvůj blog! Krásně vytvořený. Kde jsi se naučila s tvořením stránek? Máš tip na nějaké stránky s návody? :)

    http://minuscin-svet.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. určite! určite naberiem odvahu a začnem pridávať aj veci zo školy :). takže ďakujem veľmi pekne!!!
      a tak tvorbu stránok som sa naučila v škole, mali sme dosť "prísnu" informatiku a musím povedať, že veľa som sa naučila sama. baví ma to, zaujímam sa o to, takže ak chceš niečo, treba vedieť hľadať :D. stránky s návodmi nemám, najlepšia stránka, kde som sa toho veľa naučila je www.jakpsatweb.cz - je tam všetko o tvorbe stránok, no je to písané pre tých, čo rozumejú html jazyku. inak na typy na blog je najlepšia u nás Silvi Design, ale to je len v rámci úpravy základov na blogu... inak ti neviem poradiť, ja sa učím z JPW a potom formou "pokus-omyl"... ak niečo z html vymažem, či pridám, pozerám, čo to spravilo :D. občas mi to rozhádže celú stránku, inokedy začnem kričať od radosti, že som našla ten správny kód na to, čo som chcela upraviť :D. inak mi prepáč, asi ti neporadím :/ :).

      Delete
  12. ahoj, mala by som jeden nápad na článok:) veľmi sa mi páči tvoj štýl taký vintage a zmysel pre detail. tak že či nepoznáš a neodporúčaš neaké dobré, pekné a útulné kaviarničky v meste(aj ja som z PO)! veľmi by ma zaujímal tvoj názor keďže vyzeráš že máš tiež rada také prostredie;) alebo nejaké dobré tipy kde sa dá oddýchnúť s priateľmi v meste! :) BTW: bola si už za 7 oknami?:3 myslím niečo podobné, a je tam krásne!

    ReplyDelete
    Replies

    1. KEJMY TATRANSKÁ6 March 2014 19:59
      ahoj! wow, ďakujem, veľmi si vážim toho, že si mi napísala, čo by si si na blogu priala vidieť! naozaj, aspoň viem, o čom písať a čo by zaujalo a stálo za to sa do toho pustiť! :).
      tak nie len že tak vyzerám, ale je to tak! milujem útulné kaviarničky, hospôdky, čokoládovne či čajovne! v Liberci som zatiaľ nič také nenašla /ak by mal niekto typ, sem s ním!/. a čo sa týka v Prešova, tam som bola takmer všade. ak by si zalovila v mojom archíve, našla by si tam Sedem Okien dosť často... ale neviem, nie že by som to tam nemala rada, to nie, len som sa tam nikdy necítila dobre. články z toho prostredia nájdeš tu tu tu aj spolu s fotkami z Wave aj tu, ktorý mám veľmi rada. tiež som mala s Nat oslavu 18. narodenín v Drink In - tu, Ajka a Lucy mali oslavu v MeaCulpe, kde si raz od času tiež rada zájdem - tu, a najradšej chodím do Christianie, fotky z letnej terasy tu.
      určite by som mohla napísať článok, možno pár článkov o Prešovský podnikoch, ale to budem musieť byť doma, aby som aj nafotila nejaké fotky - nechcem používať fotky niekoho iného, je s tým potom problém. takže určite to nestihnem, keď budem najbližšie doma, kedy si sa ozvala o pár týždňov skôr, to som mala skúškové a bola som mesiac doma :D. tak ak sa mi nepodarí, tak určite cez leto! :).
      každopádne ďakujem za nápad!!! ♥. veľmi si to vážim! :).

      Delete
    2. jeej aká dlhá odpoveď:) to je super, všetky tie podniky poznám.. taktiež najradšej chodím do Christianie, je to tam super útulné a ľudia sa tam trhajú o miesta, najmä v Piatky:D
      jasné, keď budeš mať čas, len ma to tak napadlo! a vidím, že som sa nemýlila:) tešíím sa veľmi.

      Delete
  13. ty barvy vypadají skvěle :)

    ReplyDelete