i can promise it... i can guarantee that at the end of the road i see you with me!


     Ja... Už nejak... Neviem. Nebaví ma to. Nebaví ma hľadieť na outfit za outfitom a všade vidieť presne to isté. Úplne tie samé vybíjané topánky na každom blogu, s ktorými sa ako keby vrece roztrhlo. Tú samú (podľa môjho názoru) zastaralú baretku... A, samozrejme, nikdy nechýbajúca kožená bunda, ktorá si stále drží svoje miesto už niekoľko rokov a určite bude raz považovaná za kúsok rokov '10 tohto storočia... Tie výrazné kúsky, ktoré sú proste trendami a každý jeden outfit ich obsahuje. A ja sa nudím. Naozaj ma prestáva baviť prezerať si iné pseudo-módne blogy, ktoré bezhlavo nasledujú trendy. To nie je móda, to sú trendy. Trendy prišli s marketingom, s obchodnými reťazcami, s reklamami, bez priamého umenia, bez mena, ktorým by sa dané kúsky pýšili. Trendy sú obchodná stratégia. Móda sú odevy, pod ktoré sa môže niekto podpísať. Viete, koho rukou vznikli... A štýl. Štýl ste vy. Štýl je to, ako viete s módou pracovať. Ako ukážete seba, to, čo prezentujete skôr, ako vyrečiete akékoľvek slová. Takže móda je len ďalším doplnkom pre človeka so skvelým štýlom.

     Nebuďte zblúdilé ovce v obrovskom stáde, buďte tá jedna čierna. Tá ovca, na ktorú ľudia budú zazerať. Možno so závisťou, možno s nepochopením, možno s údivom... Hlavne si vás zapamätajú pre to, čím sa líšite, nie preto, čo videli pre chvíľou na niekom inom...
     Nevravím, že aj ja nenakupujem v obchoďákoch, a že som nikdy nepodľaha trendom či masovým zľavám. To by som klamala a s ním aj tento outfit, ktorý je, mimochodom, presne 700. článkom v histórií môjho blogu. Ale kabátik a topánočky som si kúpila ako odmenu za prvú skúšku v prvom ročníku na vysokej škole... Odvtedy prešli 4 roky a tieto kúsky nosím každú zimu, pretože ich stále rovnako žeriem, sú jednoducho mojou súčasťou! Tak si nezabudnite pustiť ďalšiu z mojich momentáne úplne obľúbených piesní a vydajte sa do sveta v oblečení, ktoré máte naozaj radi a prezradí o vás to, kým v skutočnosti ste a kým by ste vy a iní chceli byť!


ENGLISH : I... Just... Don't know. I am bored. I am bored by looking at the outfit by outfit and they are completely the same. Exactly the same ankle boots on all the blogs, which you can buy literally everywhere. The same (in my own opinion) old-fashioned beret... And, of course, never-missed leather jacket, which holds its place for some year for now and it will certainly be the memorable piece of the 10's of this century... Those significant pieces, which are trendy and they have a part in every outfit. And I am bored. I am really starting to lose my interest in looking at other pseudo-fashion blogs, which mindlessly follow the trends. That's not fashion, those are just trends. The trends came with the marketing, with the shopping centers, with advertisements, without directs touch of art, without the name which can be signed with the pieces. The trends are the marketing strategy. The fashion if clothes with the author. You know who made that piece of cloth... And the style. The style is you. The style is how you can work in fashion. How you will show yourself, what you present before you open your mouth and say a word. So fashion is just another accessory for the person with amazing style. 

     Don't be the wandering sheep, be the black one in the herd. That back sheep at which everybody will stare at. Maybe with the jealousy, maybe without understanding, maybe with astonishment... But they will remind you of the stuff which makes you different, not with those which they already saw at someone else a minute ago...
     I am not saying that I don't shop at the shopping centers, that I have never followed the trends or the mass of sales. I would lie and also this outfit would be the lie, which is, by the way, the 700th article in the history of my blog till today. But I have bought this coat and the boots as the price for the first exam in the first year at university... It was 4 years ago and I wear these pieces every winter since then because I love them the same as the first time, they are just a part of me! So just don't forget to turn on another of my current favorite songs and travel the world wearing clothes, which you really like and they will say who you really are, who you would like to be and others would like to be you too!

COAT - H&M / TURTLENECK - SECONDHAND / SKIRT - KEJMY TATRANSKA DESIGN / BOOTS - H&M

ON THE PHOTOS : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy
PHOTOS BY : Jakub Gráf  / @zahorizont

You Might Also Like

20 Comments

  1. super claanok...jeej tu piesen mam rada aj ja...vlastne, cely jeho album :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem! áno, tiež som si zamilovala celý album, je presne podľa môjho romantického gusta :D ♥.

      Delete
  2. Wau, tak tieto fotky ma hneď zaujali. Majú krásnu zimnú atmosféru a vyžaruje z nich taká pozitivita. A máš pravdu, každý chce byť rovnaký v tejto dobe a ja to proste neznášam.. Podľa mňa je až nevyhnutnosťou byť aspoň v niečom odlišný. Krása♥

    ORLLING

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, tak to sme nesmierne radi, nakoľko bolo náročnejšie ich fotiť, pretože začalo veľmi snežiť a fúkať a zima-zima! ale teší ma, že sa páčia!
      neide o to, že by som to neznášala, aj keď uniformita dnešnej doby je najvýraznejšia v histórií ľudstva... keď stretneš na jednom mieste ľudí z rôznych kútov sveta, všetci majú na sebe oblečené presne to isté a etnický rozdiel sa v kultúre obliekania úplne vytráca. takže neide o to byť silou-mocou odlišní, ale byť sám sebou a vyjadriť to prostredníctvom svojho odevu, to je podstata myšlienky môjho zarmútenia... :).
      ale ďakujem ti za tvoj názor, veľmi si ho cením! ♥.

      Delete
  3. Krásný outfit, moc se mi líbí ten kabát a fotky jsou úplně super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne :).
      kabátik je už pár rokov starý, ale je to nadčasový kúsok a nosím ho nesmierne rada!
      a tiež sme radi, že sa páčia fotky! ♥.

      Delete
  4. Acchhh ani nevieš ako veľmi mi hovoríš z duše! Pracujem v knižnici, takže počas dňa mám príležitosť sledovať celkom slušné množstvo "mladých" ... a keď vidím tie dievčatá ... jedna ako druhá, som z toho unavená a doslova až znechutená. Tri dievčatá oblečené v tom istom, len jedna to má v bordovom, druhá má ružový kožušinový golier a tretia to "oživila" chokerom. A na blogoch? Buď nech je ten outfit totálne nenositeľný/otrasný/šialený alebo skrátka pekný, hlavne však použiteľný pre široké masy.=/ Nejaký vlastný špecifický štýl? Vonkoncom nie... žiaľ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, tak to som nesmierne rada, že sa tu našiel niekto, kto sa s týmto mojím názorom stotožní!
      presne presne presne! ono... nie je to znechutenie, aj keď možno aj je, ale proste nuda. ja osobne ani nemám chuť spoznať niekoho, kto vyzerá ako všetci ostatní... nemyslím to zle, ale sme len ľudia a prvý dojem robí veľa a tak prichádzame o šance, veľa šancí, ako samého seba vystaviť svetu, ktorý sa vonku nachádza.

      čo sa týka blogov, ktorých móda je šialená a nenositeľná... s tým tak úplne nesúhlasím, nakoľko je tu snaha, snaha upútať, vynikať a ukázať seba skrz niečo, čo síce nie je zlúčiteľné s reálnym svetom, ale to je súčasť módy. nie nadarmo sa vraví, že pre krásu treba trpieť. nevravím, že sa mi páči každý jeden crazy outfit, s ktorým hoc-kto príde, ale určite oceňujem kreativitu a radšej sa pozriem na niečo / niekoho, kto sa s tým snaží vyhrať, ako na niečo / niekoho, kto si obliekol zas ďalšiu bomber bundu s kožušinou... :).

      Delete
  5. Ano, móda chce z velké části hravost; zvlášť, když to chce bloger fotit na web. Líbí se mi boty a svetr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. presne tak, to je presne zhrnutie všetkého! :).
      ďakujem, svetrík bol skvelý úlovok, tiež ho mám už pár rokov ♥.

      Delete
  6. Jé to je krásné oblečení a fotky nádhera, krásné prostředí :)

    ReplyDelete
  7. Moc ti to sluší :) a opět krásně napsané, ono tyhle trendy fashion blogerky mají největší sledovanost, krásné vyumělkované fotky, ale mě vždycky hodně nadchne, když někde potkám někoho, kdo se obléká čistě podle sebe a výrazně vybočuje, ale je to prostě on a tolik to k němu sedí. Mám jednu známou, která má hodně osobitý styl, chodí výrazně oblékaná a vždycky je nepřehlédnutelná v davu. Třeba na vánoční akademii v její škole si do vlasů zamotala vánoční světýlka a měla je rozsvícená, to bylo skvělé. Mě třeba nejvíc vždycky mrzí ta šeď v ulicích, jak chodí všichni stejně oblékaní v tmavých barvách a nikde žádná inspirace.

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! ♥.

      áno, to majú... ono... keď to tak vo výsledku človek sleduje, dnešný bloger je človek, ktorý je o krok v pred ako všetci ostatní... ale to nie je "funkcia" blogera. pod slovom "blog" je v slovníku vysvetlivka ako "virtuálny denníček", preto si v amerických filmoch a seriáloch (napr. Awkward) všetci z blogeriek robia srandu. podľa Cambridge English Dictionary : "a regular record of your thoughts, opinions, or experiences that you put on the internet for other people to read" - čo znamená zdieľanie vašich pravidelných myšlienok, názorov či skúseností, ktoré sú uverejnené na internete na čítanie pre iných ľudí. to znamená, že bloger (ten fashion) by mal zdieľať seba, svoj štýl, to, čo on považuje za najlepšie, nie to, čo mu nakáže iný, či vidí u iného...

      a česť stretávať takýchto inšpiratívnych ľudí! :).
      tiež súhlasím, obzvlášť v zime je to záplava šedých myší...

      Delete
  8. velmi pekne a pravdivo napísané. Pracujem v obchode s oblečkom, takže trendy mám hned po ruke. Fast fashion ma už riadne unavuje, každý mesiac iný trend. A uplne súlasím, že je to všade, a občas to už príde prehnane otrepané...inak, ako vždy krásne fotky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. veľmi si to vážim a ďakujem! :).
      tiež som pracovala v obchode s oblečením, takže viem, o čom píšeš! a presne presne presne!
      a, samozrejme, ďakujem-e veľmi veľmi pekne! ^^.

      Delete
  9. Jsi dokonalá sexbomba! Asi to dělají i ty hadry. Ale podle těch fotek by tě každý musel nejradši sníst! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh wau, ďakujem veľmi pekne! ^^.
      to mi tu ešte nikto nepovedal a veľmi si to cením a až sa červenám! ♥.

      Delete
  10. Presne tak, máš pravdu. Taktiež ma už doslova štve, že na každom kroku vidím "ten istý outfit". Alebo keď si oblečiem niečo nezvyčajné (na naše slovenské pomery) tak na mňa ľudia zízajú a hádžu uštipačné poznámky. Prečo jednoducho nemôžeme všetci akceptovať štýl druhých?

    NINAVE

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem :). som rada, že nie som sama, naozaj!
      ehm, pri otázke "prečo všetci nemôžu akceptovať štýl druhých"... by som ti odpovedala asi tiež otázkou, ale pozmenenou - prečo ľudia nemôžu akceptovať druhých? tu je koreň úrazu... ľudia vedia byť netolerantní, bezcharakterní a falošní... keď nevedia akceptovať iných ako samotné ľudské bytosti, ktoré žijú na tomto svete rovnako ako oni. ak vymizne zo sveta nenávisť, keď ľudia budú akceptovať názory jeden-druhého, vieru jeden-druhého, lásku jeden-druhého... až vtedy nastane na svete dobro a ľudia budú akceptovať ak menšie veci ako štýl iných... :).

      Delete