but darling, just kiss me slow, your heart is all I own... kejmy learns how to become a designer - part three.


     Ten čas, keď neviete, čo skôr. Ten čas, keď sa snažíte ako sa len dá, ale nie všetko sa dá zvládnuť perfektne, pretože je toho čoraz viac a viac... Áno, ten čas práve nastal u mňa, a ja sa snažím z plých síl dať všetko na spravú mieru a ísť podľa svojho zoznamu dôležitosti. A tak som sa konečne dostala k prvému článku z kvanta, ktoré mám pre vás prichystané! Dnes je to ďalšia záplava inšpiratívnych knižiek, ktoré vám môžu pomôcť rozvíjať svoje hobby, schopnosti v ručných prácach a vytváraní vlastných kreatívnych odevov, či textilného interiéru. Aby to bolo ešte viac super, celú sériu napísali zahraničné talentované bloggerky, ktoré sa zaujímajú o tieto techniky aj na svojich blogoch... To všetko je rozpísané v celom článku, tak hor sa do čítania!

ENGLISH : That time, when you have no idea what to do firts. That time, when you try so hard, but not everything can be done perfectly because you have more and more things you need to do... Yes, I am in the middle of that time and I try from the bottom of my strength to make everything right and go by my list of things I have to get done by it importance. And so I got to the first article from many I have prepared you! Today it is another wave of the inspiration books, which can help you with developing your hobbies, the handmade works, and creation of your own artistic clothes or textile interiors. To make it even cooler, the whole series is written by foreign creative bloggers, who are interested in these techniques at their blogs... But you can read all this in the rest of the article, so let's get reading!


PLETENIE / PLETENÍ / KNITTING

     Všetky knižky majú presný a výstižný názov toho, akú techniku predstavujú a knižka o pletení toho nie je výnimkou. A nakoľko štrikovanie ma baví asi najviac, začnem práve ňou! Nejaké tie fotky s mojím pletením a pleteninami môžte občas vidieť na mojom istagrame. Knihu ste už mohli vidieť tuto na začiatku roka, keď som ručne plietla semestránu prácu na akadémií umenia v Lodži počas môjho Erazmu. Knižôčku napísala nemecká bloggerka Jessica Brewernick z blogu schoenstricken.de. Technika ručného pletenia je rozpísaná pár stránkach s krásnymi obrázkami a skvelými jednoduchými názornými radami, ako si napríklad uštrikovať úžasnú zimnú čiapočku!

ENGLISH : All the books have the right and eloquent title of the technique, which they represent and the book about the knitting is not the exception. And because I love knitting the most, I will start with this one! You can sometimes see the pictures with my knitting and my knittings at my instagram account. You could already see this book at the beginning of this year here when I was making my semestral work at the Academy of fine arts in Lodž, where I was attending my stay abroad with the Erasmus+ project. This little book was written by German blogger Jessica Brewernick from the blog  schoenstricken.de. The technique of the hand knitting is described on several pages with beautiful images and wonderfully simple graphical pieces of advice, for example how to knit amazing winter hat!


ŠITIE / ŠITÍ / SEWING

     Kniha o šití, od ktorej všetci očakávate asi najviac... Popravde, nenájdete v nej nič zložité a naozaj málo o šití oblečenia. Však ako môžem sama odporúčiť, pri vašich začiatkoch a šicích prvotinkách je najlepšie začať najednodušními vecičkami, ako sú napríklad vankúše! Keď som sama začínala, hádajte, čo všetci dostali na Vianoce? Samozrejme vankúše! A táto kniha je práve skvelá pre začiatočníkov, ktorý chcú ísť krok za krokom a naučiť to čo najlepšie. Nemecká bloggerka Andrea Müller z blogu jolijou.com to v knihe všetko krásne opisuje a vy sa nemusíte báť vziať ihlu, či sadnúť si za šijací stroj!

ENGLISH : The book about sewing, from which you all expect the most... Truthfully, you will not find anything too complicated there and not too much about sewing the clothes. But I personally would like to recommend you this book, because when you are the beginner with sewing, you should start with sewing the basics and the simplest stuff as the pillows! When I was trying to learn how to sew, you can guess what was that year top Christmas present to everyone I know? Of course, the pillows! And this book is right for the beginners, who would like to learn to sew step by step, and know it the best. German blogger Andrea Müller from the jolijou.com describes is amazingly in the book and you don't need to be afraid to take the needle or use the sewing machine!


VYŠÍVANIE / VYŠÍVÁNÍ / EMBROIDERY

     Ďalšia technika, ktorá je momentálne stále veľmi trendy, nakoľko výšivky teraz výdavať na každom onlečení v najznámejších obchodných reťazcoch. Toto je však ručné vyšívanie, ktoré zvládnete aj doma pri pozeraní obľúbeného seriálu. V knižke o vyšívani môžte nájsť krásne nápady na skrášlenie si nie len oblečenia, ale aj doplnkov a interiéru. Tieto idey úžasne spracovala ďalšia nemecká bloggerka Anja Brinkmann z blogu mymaki.de. Verím, že vás táto technika nadchne presne tak ako mňa a vyskúšate jej rôzne druhy vyšívania, ktoré knižôčka ponúka!

ENGLISH : Another technique, which is currently so trendy, because you can find embroideries at almost every piece of clothing in the most famous shopping lines. But this is the hand embroidery, which you can make during watching your favorite tv series. In the book about embroidery, you can find there amazing ideas how to make you clothes much prettier, but not just them, but also your accessories and also the interior stuff. These ideas amazingly summarized another German blogger Anja Brinkmann from the blog called mymaki.de. I believe, that you will fall in love with this technique as much as me, and you will try different kind of embroidery, which this little book offers!


HÁČKOVANIE / HÁČKOVÁNÍ / CROCHET

     A posledná z techník, ktoré dokážete vytvárať v teplúčku vašej pohodlnej postele - háčkovanie. Ak mám pravdu povedať, táto technika mi veľmi neide... Ešte som nikdy nič neuháčkovala! A preto mám v rukách túto knihu o háčkovaní, ktorá mi pomôže konečne sa to naučiť! Ako v ostatných knižkách, aj v tejto je krásne a názorne ukázaný jednoduchý postup, ako sa to naučiť! Poslená nemecká loggerka Lydia Tresselt z blogu lalylala.com/blog tiež prináša rôzne drobnôstky, ktoré si háčkovaním môžte vytvoriť. O tom, ako mi ide učenie sa novej technike, vás budem určite informovať prostredníctvom môjho instagramu!

ENHLISH : And the last technique, which you can create from the warmth of your comfortable bed - crochet. As I would personally and truthfully say, this technique is not the best one for me... I have never crocheted anything before! And that's why I have this book about crochet in my hands, which will help me to finally learn it! As it is in the other books - in this book are clearly and graphically shown the simple steps how to learn it! The last blogger from Germany, Lydia Tresselt from the blog lalylala.com/blog, also brings different trifles, which you can make by the crochet technique. I will certainly inform you how I handle this new technique, so stay tuned on my instagram!


     Všetky knižôčky vrelo odporúčam, sú písané jednoducho, s nádhernou grafikou, s najjednoduchšími radami a krokmi na kreáciu a nájdete ich v českom preklade! Keďže posledný článok mal úspech v sledovanosti, rozhodla som sa takéto články prispievať častejšie. Tento článok vznikol v spolupráci s knihyprekaždého.sk, ktorému veľmi pekne ďakujem a kde všetky tieto mini knižôčky určite kúpite! Ja verím, že sa vám aj tento článok páčil a dobre čítal a opäť sa s vami s láskou lúčim a prajem krásny (snáď zasnežený) týždeň v tónoch tejto piesne!

ENGLISH : I certainly recommend all of these books, they are simply written, with beautiful graphic design, with the simplest tips and described step by step how to create, but they are just in the German language. Because my last article about designer stuff had success with viewership, I decided to write articles like this much more often. This article was made by the collaboration with knihyprekazdeho.sk, to which I would like to thank so much and where you can buy all of this mini-books in the Czech language! I believe that you like this kind of article and I am saying goodbye to all of you with love and I wish you beautiful (I hope so snowy) week in the tones of this song!


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

6 Comments

  1. Upřímně obdivuji všechny, co zvládají něco podobného. Ale tak ty jsi velmi šikovná, to o tobě všichni víme :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ako... nie je to ťažké, ak sa o to človek zaujíma, tak, ako rôzne iné hobby a veci v živote...
      tiež obdivujem ľudí, ktorí vedia veci, ktoré sama neviem :).
      ale ďakujem veľmi pekne, veľmi si to vážim a veľmi ma to teší! :D.

      Delete
  2. Tak tohle je boží! :) Já sice tyhle aktivity nedělám, ale líbí se mi už jen samotný nápad a to, že je to dílo bloggerek.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéééj, ďakujem veľmi pekne! ^^.
      rozumiem, ale som rada, že sa ti páči aspoň nápad! :).
      ja študujem textilný dizajn, takže tieto veci sú mojou každodennou súčasťou a preto sa o ne rada delím s mojim čitateľmi, ktorí tiež snívajú o tom, byť aspoň na chvíľu dizajnérom a vytvárať niečo krásne! ♥.

      Delete
  3. Páčia sa mi tvoje série kníh, ktoré ma môžu niečo naučiť :) A teším sa ďalšie, nakoľko vytváranie módy ma veľmi zaujíma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. naozaj ma teší, že sa série inšpiratívnych knižiek páčia! ♥.
      a bude ich ešte dosť, nakoľko takýchto kníh je naozaj veľké kvantum! ^^.

      Delete