#30 DAYS OF CHRISTMAS '17 - diy christmas decorations #3 - christmas balls #1.


     Vianočné ozdoby sú pre nás takto skoro pomerne netypické. Vždy sa zdobí až od začiatku decembra, niekedy až od Mikuláša. My doma zdobíme 2-3 dni pred sviatkami, a to som si to "tak skoro" vydobila, nakoľko sme zdobili vždy až presne na štedrí deň... Ale ak si chcete ozdôbky vyrábať sami, tak ako ja, tak sa do kreácie môžte pustiť už teraz! Dnes tu mám pre vás prvé vianočné diy, ktoré zvládne snáď každý! 

ENGLISH : Such an early Christmas decoration isn't so common in my country. We always decorate at the beginning of December, sometimes even from St. Nicolas's holiday. At my home, we decorate the interior about 2-3 days before Christmas, and that what I "fought" for, because we used to decorate everything right on Christmas day... But if you want to make your own decorations by yourself as I want to, you should start earlier, like right now! Today I have here for your first Christmas diy, which you all can handle!


     Na kreáciu budete potrebovať nejaké priesvitné gule. Či už veľké alebo malé, sklenené alebo plastové, výber je na vás. Ja som tie svoju kúpila ako sadu pätnástich plastových guličiek v Tescu za niečo málo viac ako euro. Ďalej nejaký prášok, piesok, alebo trblietky, fanzázií sa medze nekladú. Aby sa vám lepšie pracovalo, tak určite nejaký lievik, ktorý si jednoducho vytvoríte z papiera a, samozrejme, lyzička alebo malý naberačka, ktorou prášok budete naberať. Odporúčam ešte aj taviacu pištoľ alebo sekundové lepidlo, ale na to som prišla až po kreácií...

ENGLISH : You will need some transparent Christmas balls. Big or small, glassy of plastic, it is up to you. I bought the set of fifteen plastic balls in Tesco for euro and something, so not for much. Then you will need some powder, the sand of sparkles, fantasy has no limits when you create. To make your work easier, take or create some funnel, which you can easily make from the paper and, of course, some spoon or little scoop, which you will lade the power. I recommend you also the silicon gun or the superglue, but I have found that after the creation...


     Postup je veľmi jednoduchý - oddelíte vršok od gule a prázdnu guľu naplníte práškom pomocou lievika a naberačky... To je celý postup. Následne späť nasadíte vrchný diel a je hotovo. Ak vršok neprilieha, je dobré ho prilepiť, nakoľko sa môže stať, že sa prášok vysype, čo sa stalo mne a tak som ich všetky prilepila taviacou pištoľou.

ENGLISH : The process of creation is very simple - you will detach the top of the ball and you will fill the empty ball with the powder by the funnel and scoop... That the whole procedure. After that, you will take back the top of the ball and you are done. If the top won't abut, it is good to glue it to the ball, because it can happen that the power will start to spill out, that happened to me, so I glued all the tops to the balls with the silicon gun.


     A máme naozaj hotovo! Ak by ste mali chuť na niečo jemne náročnejšie, tak môžte vyskúšať tento postup, kde vlejete tekutejšie lepidlo do vnútra gule, vsypete prášok na lepidlo a vzyšok, ktorý vám ostane, vysypete von. Vianočné gule tak nebudú ťažké, ušetrite materiál a výplň sa nebude hýbať. Mne sa to však viac páči takto, tak verím, že aj vám! Teraz sa stačí už len pustiť do kreácie, pustiť si k tomu túto vianočnú pieseň, nezabudnite na GIVEAWAY a užiť si krásny zvyšok víkendu!

ENGLISH : And we are finally done! If you would like to make something a little bit challenging, so you can try this tutorial, where you will pour in some liquid glue into the ball, spill the powder on the glue and spill out the rest of the powder out. The Christmas balls won't be so heavy, you will save the material and the filling won't move. I personally prefer the first one, so I hope so, that you will like mine too! Now you just need to put yourself into the creation, turn on this Christmas song, don't forget to join the GIVEAWAY and enjoy the rest of your beautiful weekend!


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

6 Comments

  1. Tak toto mne zaujalo už na tvém Instagramu, je to něco prostě nádherného ♥ popřemýšlím, jestli na tyto Vánoce taky něco takového neudělám :)

    Little Dreamer

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéjky, tak to ma teší, že to zaujalo aj na instagrame! ♥.
      určite odporúčam! handmade vecičky vyrobené s láskou robia vždy najväčšiu radosť! ^^.

      Delete
  2. Takéto minimalistické vianočné ozdoby mám najradšej, aj keď u nás sa používa všetko v rôznej farbe a aj druhu :D Myslím si, že je úžasné, že začínate zdobiť 2 až 3 dni pred sviatkami. Mne osobne sa nepáči, keď niektorí (tak ako aj moja mamka) začínajú s výzdobou už v polovičke novembra a na vianočný stromček sa pozerám začiatkom decembra. To pravé čaro to má keď sa zdobí tesne pred sviatkami :)
    Článok je krásny a inšpiratívny!
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiež zbožňujem minimalizmus! a popravde... aj u nás to tak bývalo, ale posledné 2-3 roky ladív všetko do bielej, takže aj všetok diy ohľadom Vianoc také bude... :D.
      no, nie je to zlé a úplne ti rozumiem! skôr, ako od mikuláša by som nezdobila, ale ako sama vravím, niet kedy inokedy zdobiť na vianoce a užívať si vianočých drobností, ako pred nimi, nakoľko za 3 dni sú fuč a nosiť vianočné svetre v januári už nie je ono... :D.
      a ďakujem veľmi pekne, som rada, že inšpiruje! ^^.

      Delete
  3. White Christmas wonderland!! Krásne niečo podobné som chcela tiež vyskúšať ale nenašla som čisté gule. Čiže bežím do Tesca! Haha
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
    Replies
    1. presne tak! ♥♥♥.
      ďakujem a určite odporúčam! je to jednoduché a krásne zároveň!
      čo sa týka čistých gúľ, určite tesco, aj keď tam je sada čírych-bielych-trblietavých bielych... inak by som to možno skúsila v Kik, Ikei alebo v nejakom kreatívnom obchodíku ^^.

      Delete