DIY

in the middle of the night, in my dreams, you should see the things we do... diy remake #13 - pom pom sweater.


     Ako ste mohli vidieť na mojej facebook funpage, zúčastnila som sa druhého Fashion Bazaru v Bratislave, kde som predávala plný kufor oblečenia... Bohužiaľ, veľa sa toho nepredalo... Niečo budem ešte poredávať online na facebooku, niečo som venovala na podporu projektu Oblačko, ktorého výťažok ide na dobrú charitatívnu vec a som rada, že som tak mohla spraviť a nepredané kúsky nájdu svoj nový domov. Ale inak, musím sa priznať, ma potešilo, že mi niektoré vecičky ostali, nakoľko som im našla nové využitie v podobe diy projektov, na ktoré sa nesmierne teším a snáď sa budete aj vy! Konečne mám opäť chuť niečo krásne vytvárať a môj blog bude plný inšpiratívnych a kreatívnych článkov, ktorými mal byť obsiahnutý už od začiatku! No poznáte to... Občas tá inšpirácia z človeka jednoducho vyprchá... To je strasť umelca a jeho tvorby. Ale nápady a kreativita sú späť, ja som plná energie na tvorbu a vy snád pripravení na vlnu diy tutoriálov!

ENGLISH : As you could see on my facebook fan page, I took apart of the second Fashion Bazaar in Bratislava, where I was trying to sell the full suitcase of clothes... Unfortunately, I have not sold much... So I will sell some of my stuff at facebook and I decided to give some of my clothes to the Oblačko project, where they will be on sale at different bazaars and the yield will go to some charity and I am so glad I could to it and also that my unsold stuff will find their new homes. But otherwise, I have to admit, that I am a little bit happy that some of the clothes haven't been sold because I have found some new use for them in the form of diy projects, on which I am really looking forward to and I hope you will too! Finally, I have the creative mood to create something and my blog will be full of inspirational articles! Well, it should be like this from the second beginning, but... You know that feeling... Sometimes the inspiration is not there when you need it... It is the haunt of the artist's life. But I have enough ideas and creativity is back! I am full of energy to create and I hope that you are prepared for the wave of diy tutorials!


     Dnes tu mám pre vás ako prvý bambuľkový svetrík, do ktorého som sa úplne zamilovala, a ktorý mám práve dnes na sebe počas písania tohto článku! Takýto svetrík som si už veľmi dávno chcela vytvoriť, však žiaden z môjho šatníka nebol na to vhodný a nemala som dostatok bambuliek... Pri triedení svojich krabičiek plných rôznych textilných drobností na kreáciu, som našla svoju zásobu ešte zo spolupráce s veľkoskladom Stoklasa, ktoré ste mohli vidieť ešte vo vianočnej edícií článkov, ktoré plánujem publikovať aj tento rok! Keďže vianoce ešte nie sú, ale zima nás neobchádza, rozhodla som sa ozvláštniť tento minimalistický svetrík zo sekáča, na ktorý som jednoducho a rýchlo poprišívala chlpaté guličky. Je to naozaj jednoduché, nemáte sa čoho báť a vyhovárať sa, že neviete šiť. Na tomto diy sa nedá nič pokaziť! 

ENGLISH : Today I have here for you as the first remake this pom-pom sweater, which I fall in love with and wearing today during writing this article! I wanted to create a sweater like this for a really long time, but I didn't have the right one for the creating and also I didn't have enough of pom poms... When I was trying to classify my boxes full of different textile trifles for my creation, I have found the stock of the pom poms from the collaboration with the wholesale Stoklasa, which you could already see the Christmas articles edition, which I would like to plan to write this year too! Well, Christmas is a little bit further ahead of us, but the cold is certainly already here, I decided to make this minimalistic sweater from secondhand a little bit special, so I sew on it so easily and fastly these fluffy marbles. It is so simple, you don't have to be afraid that you don't know how to sew. There is literally nothing you will mess up on this diy!


     Verím, že sa vám tento nekomplikovaný a ľahký diy tutoriál páči, a že si nejaký so svojich starších svetríkov ozváštnite aj vy! Nevyhadzujte a neplýtvatvajte zbytočne textilom, ak máte niečo, čo vás začalo nudiť, spravte to neobyčajným a osobitým vlastnou originálnou adaptáciou, fantázií sa medze nekladú! Pustite si ku práci túto jednu z mojich piesní a prajem vám krásny zvyšok dňa a veľa šťastia pri pretváraní starého oblečenia!

ENGLISH : I hope you like this uncomplicated and easy diy tutorial and you will remake some of your older sweaters, too! Don't uselessly throw away the clothes you don't like, if you have something that you started you feel bored about, just remake it and make it remarkable and idiomatic with the adaptation by your own personal style, the fantasy has no limits! Just turn on one of my songs during any work when you will creating something and I wish you a nice rest of the day and a lot of luck with the recreating your old clothes!


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

30 Comments

  1. Keď som svetrík videla na Instagrame, myslela som si, že sú to korálky, a to sú chlpáči...:) Je naozaj veľmi pekný. Dnes som videla na tento štýl jeden v HMku, sivý s bielymi korálkami, mám teraz takého chrobáka v hlave:)) Asi si poň pôjdem:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie sú to korálky, ale aj nad tými premýšľam... mám celkom dosť svetríkov, takže aj takéto diy môžem vytvoriť ^^. v h&m som už dlho nebola, ale zájdem sa naň pozrieť a nechám sa inšpirovať! každopádne, ak po ňom túžiš, tak si ho kúp, alebo si vytvor niečo na ten štýl, bude to väčšia zábava! ;).

      Delete
  2. jejej :3 to ej velmi super ze ta opat chystila kreativna nalada! ja som momentalne v neskutocnom bloku takze ak mas nejake tipy sem s nimi haha :D
    Ivana xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. áááno, tiež si to myslím a som za to veľmi rada! škoda, že vo chvíli, keď mám najmenej času :D.
      ale poznám to, naozaj, však verím, že tvoja kreatívnosť sa čoskoro späť vráti a budeš vytvárať krásne kúsky! a mojich nápadov, tipov a kreácií tu u mňa čoskoro nájdeš dosť! ♥.

      Delete
  3. mne osobne sa tento trend až tak nepáči, ale jednoznačne je to zaujímavé :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. neberiem to ako trend, takéto diy som videla už... už to bude dobrých 5 rokov, keď som ešte bola na strednej a odvtedy som túžila po svetríku s bambuľkami... ale až keď to teraz spomínaš, tak som si uvedomila, že cez leto toho vlastne bol celý internet, takže chápem a to je v poriadku, nie každému sa musí páčiť to isté ;).

      Delete
    2. Hej, hej, jasné, ľudia sú vynaliezaví a určite to nie je žiadna novinka :) Ja som si pri tom, ako som to označila za trend, spomenula na Zaru a nejaké ďalšie obchody, ktoré tento rok mali v ponuke svetre s fakt veľkými guľkami od výmyslu sveta a zdalo sa mi, že sú toho plné internety :D ale určite super, pokračuj v tvorbe ;)

      Delete
    3. áno, je to tak! :).
      no... ja do Zary často nechodím, takže to bude asi tým :D. teda, keď mám pravdu povedať, nechodím po obchodoch a tak ani netuším, čo je "trendy", takže môže byť :D.
      ďakujem ďakujem, veľmi si to vážim a určite bude! ^^.

      Delete
  4. Tak tenhle svetr je super, nosila bych ho právě během Vánoc :D :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem, som veľmi rada, že sa páči, nakoľko ja ho teraz nosím stále! :D.
      a jop, aj počas Vianoc bude určite veľmi využitý! ^^.

      Delete
  5. Super si to urobila, tiež sa snažim menej plytvať oblečením a poslednú dobu aj menej kupovať, ale.....neviem ako dlho mi to vydrží.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne :).
      neide o to úplne prestať a striktne ostať pri nejakom čísle a ak ho človek prekročí a kúpi si niečo nové, tak sa niečoho starého musí zbaviť... to je zas pritiahnuté za hlavu, presne ako všetky možné diéty. ide o to, nekupovať si niečo len preto, že mám potrebu niečoho nového, alebo si jednoducho niečo kúpiť a tak to nenosiť. takže určite si kúp niečo nové, aj ja to robím, len pri tom treba premýšľať, či to naozaj človek využije :).
      a verím, že ti to vydrží, po čase to príde samo ;).

      Delete
  6. thank you so much! ♥.
    sure, I would like to see your blog! I don't do follow for follow... if you like my blog, follow it, it would make me so happy. if you don't like it, I would understand it, so... I would like to follow you because I like what you're doing... :).
    but if you like to be blogger friends, I would like to try that! ^^.

    ReplyDelete
  7. Svetr je nádherný! Je to super nápad:D
    Windy pink style

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem ďakujem, som rada, že sa páči! :).

      Delete
  8. Replies
    1. áno, strašne dobre sa nosí a ďakujem veľmi pekne! ^^.

      Delete
  9. Puntíky letí, hlavně ty "3D", takže myslím, že je to bezva nápad a nijak složitý! :)

    LifestyleBirdie

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, puntíky letia vždy si myslím, a áno, teraz aj tie v priestore :).
      veľmi ma teší, že sa nápad páči a áno, vôbec to nie je zložité! ♥.

      Delete
  10. Tak to je skvělý nápad, hned bych nějaký takovýto svetr brala! :)

    Little Dreamer

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ďakujem, teší ma to a nie je ťažké si jeden takýto vyrobiť ;).

      Delete
  11. jeee, ten je super :D na Vánoce jako dělaný :D :) musím taky probrat skříň a něco pěkného si vyrobit, vždycky vzniknou úplně "nové" kousky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem a ánooo, na Vianoce ako stvorený! obzvlášť, ak zas nebude sneh... :D.
      určite vytrieť, prevetraj, dotvor a maj z toho radosť, nakoľko je to to najkrajšie! ^^.

      Delete
  12. Tak to je super. :) Jde vidět, že v jednoduchosti je krása. :)

    ReplyDelete
  13. Super nápad, hned je ten svetr zajímavější :) já mám takový podobný, ale ne teda vlastní výroba, už jsem ho tak koupila :)

    LENN

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem a áno, hneď ho radšej nosím! :).
      tak to je super, že máš podobný a že sa dá teda niečo podobné aj kúpiť ^^.

      Delete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete