my shadow's dancing without you for the first time, my heart is hoping you'll walk right in tonight...


     A už je to oficálne, dnes je presne prvý jesenný deň, respektíve jesenná rovnodennosť. Spolu s ňou mi prišlo veľké množstvo úžasných vecičiek, o ktoré by som tu dnes s vami rada podelila. Niektoré na mňa čakali trochu dlhšie doma, iné sú úplne nové... Každopádne, všetky sú tak zamenité, že som si ich hneď zamilovala a verím, že si ich zamilujete spolu so mnou!

ENGLISH : And it is already here, today is the first day of autumn, respectively the fall equinox. I've got a lot of amazing things with it, which I would like to share with here today. Some of them have been waiting for me at home until today, others are brand new... Anyway, all of them are so terrific so I fall in love with them immediately and I believe, that you will too!

     Beauty BigBang je internetový obchod s veľkým množstvom dekoratívnej kozmetiky. Ja som dostala možnosť vyskúšať päť matných rúžov rôznych odtieňov a dvoch druhov matnosti. Dnes tu mám len tieto tri vodeodolné s nádhernými odtienmi, ktoré... Popravde, sama by som asi nemala odvahu kúpiť si také a preto som rada, že som ich mala možnosť vyskúšať! Sú nádherne matné a neodfarbujú sa. Ešte som ich neskúšala mať celý deň na perách, ale určite sa môžte tešiť vidieť ich reálne na perách!

ENGLISH : Beauty BigBang is an e-shop with the huge quantity of decorative cosmetics. I've got the opportunity to try five of matt lipsticks of different shades and two types of matt effect. Today I would like to show you these three waterproof ones with amazing shades, which... Truly, I would never have enough of courage to normally buy them, so I am so glad that I've got the opportunity to try them! They are so beautifully matt and they don't lose the color intensity. I haven't time to try them for the whole day, but I will certainly do that and you can look forward to seeing them on my lips in real!


     Ďalší super kozmetický prípravok je táto maska na pery... Áno, aj maska na pery existuje. Od kórejskeho ehopu BB Cosmetics som dostala jednu od značky Brilliant. Nemyslela som si to, ale po vyskúšaní jedného balíčka z piatich, ktoré balenie obsahuje, som padla na zadok. Krajšie, hebkejšie a konečne nepopraskané pery, som ešte nikdy nemala! Viac vám určite ešte napíšem! Náramne úžasnou vecou je aj nádherný časopis s názvom Dream & Live magazine od multi-talentovanej Katky Sedlákovej z roztomilého blogu dreamandlive.eu, na ktorom nájdete neskutočné množstvo krásnych fotografií v mojich najobľúbenejších pastelových tónoch. Časopis vyšiel ešte počas leta a toto letné vydanie obsahuje nie len veľa dokonalých fotiek, ktoré vyfotila samotná Katka, ale aj článkov, rozhovorov, tipov a diy projektov, do ktorých vložila svoje srdce! Číslo je zamerané na ružovú a rozhovory s deviatimi skvelými ľuďmi, ktorý si idú za svojim a plnia si svoje sny prostredníctvom vysnívaných prác. Ich príbehy sú nesmierne inšpirújúce a motivujúce ako aj záložka a plagátik, ktoré boli k časopisu priložené ako malé milé prekvapenie. Katka a jej tím už pilne pracujú na ďalšom čísle a ja sa neviem dočkať, keď si ho budem môcť počas ďalšej cesty vlakom preťítať!

ENGLISH : Next super cool cosmetic product is this lip mask... Yes, the lip masks really exist. I've got one from the brand called Brilliant from Korean e-shop BB Cosmetics. I haven't thought that I will be so thrilled after using one of the five packages, which the whole package contains. I've never had more pretty and softened lips without cracking for the whole my life! I will certainly write to you more about it! Another wonderful thing is the magazine titled Dream & Live magazine from multitalented Katka Sedláková from adorable blog dreamandlive.eu, on which you can find so many beautiful photographs in my favorite pastel tones. The magazine came out during the summer and this summer edition contains not just quantum of perfect pictures, which Katka personally made, but also a lot of articles, interviews, tips, and diy projects, into which she gave her big heart! This edition is oriented at pink and interview with nine amazing people, who follow their dreams through their dreamy jobs. Their stories are so impressive and motivating as the bookmark and a little poster, which were a part of the summer edition as a little surprise. Katka and her team are already working on another edition and I am truly looking forward to reading it during my next long train way home!


     Veľkou, chutnou a zdravou dobrôtkou tu mám Cacao Nibs od Simón Coll, ktoré obsahujú 70% kakaa. Sú zbierané z kakaovníkov z plantáží v Ghana, neskôr sa opekajú v továrni, kde z nich zvnikajú malé čokoládky. Ďalšou aj dobrotou pri varení, ale tiež skvelým pomocníkov v kometike je bio panenský kokosový olej od značky Kospa, ktorý je v tomto mini balení pre mňa úplne praktický. A keďže je neparfumovaný, je možné ho multifunkčne využiť. Tak ako aj vynikajúca plátená taška s potlačou kresleného psíka menom Lujza. Ako píše na Sashe jej pôvodná majiteľka Vali - "Lujza je fenka dlhosrstého jazvečíka. Má veľmi dobrú povahu a je až príliš spoločenská - preto ju nikdy nenechaj doma osamote! Na prechádzku ju môžeš vziať do práce, školy či obchodu. Na oplátku ti spríjemní deň svojou chlpatou spoločnosťou a pomôže ti cestou domov s nákupom alebo ťažkými knihami.". Tento jej krásny príbeh v sebe skrýva dve veľké myšlienky - šetrenie životného prostredia skrz obmedzenia používania igelitových tašiek a ochrany zvierat. Spolu s krásnou vysačkou bola k nej stránka z knihy a nálepka proti týraniu zvierat. Luzja je famózna a trávime spolu príjemné nakupovanie a prechádzky Bratislavou! Poslednou drobnosťou, ktorá mi urobila veľkú radosť, sú malé vyšívané kaktusy v podobe nažehľovačky. Objednala som si ich na Poštovnézdarma.cz a teším sa, ako ich využijem pri tvorbe diy podrpsenky!

ENGLISH : A big, tasty and healthy goody here are these Cacao Nibs from Simón Coll, which contains 70% of pure cacao beans. They skim them from the cacao trees from plantations in Ghana, then they are toasted in the factory where the small chocolates are made from them. Another goody in the cooking, but also amazing help in the cosmetics is the bio virgin coconut oil from Kospa, which is so practical in this small package. It has multifunctional use because it is not perfumed. This using has also this excellent canvas bag with the print of drawn dog called Lujza. As the previous owner Vali has written in the description on Sashe - "Lujza is the female dog of a long-hair skimmer. She has so good character and she is so outgoing - that's why you should not leave her alone at home! You can take her for a walk to your work, school of the shopping center. She will make your day prettier in return with the hairy company and she will help you with your heavy shopping or book.". Her beautiful story hides two big ideas - the nature saving through the limitation of plastic bags and the animal protection. There was the page of some book with the label and also the sticker of anti-animal abuse. Lujza is fabulous and we spend a lot of time together during shopping or long walks through Bratislava! The last trifle, which made me so happy, are these two little-embroidered cactuses in the shape of iron stickers. I ordered them from Postovnezdarma.cz and I am really looking forward to using them in creating the diy bra!


     To by to bolo odo mňa na dnes teda všetko. Verím, že mi nezabudnete napísať, ktorá z noviniek vás oslovila najviac, poprípade zanecháte nejaký váš tip na jesennú vecičku, ktorú ste si v tomto krásnom období zamilovali! Ak trávite svoj piatkový večer ako ja pri čajíku pod teplou dekou, tak si k čítaniu pustite túto novú krásnu pieseň a želám vám krásny zvyšok dňa!

ENGLISH : It would be all from me for today I think. I believe that you will leave me the news, which you liked the most in the comments, or some tips about the autumn trifles of your own, which you have already fallen in love with! If you are spending your Friday evening with a cup of tea under the warm blanket like me, I recommend you to turn on this new beautiful song and I wish you a nice rest of the day! 


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

20 Comments

  1. Nápad s Lujzou je skvělý, taková taška se vždy hodí a ještě s takovým nápadem :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, je úplne úžasný a teší ma, že môžem mať tiež svoju lujzu, podporiť tým tento projekt a šetriť k tomu aj životné prostredie! :).

      Delete
  2. Skvělý nápad s tou taškou 😉
    SmileThess

    ReplyDelete
  3. Tá taška s Lujzou má chytila za srdce asi najviac. Sama som už jednu takúto plátenú tašku sestre vyrobila a baví má to čím ďalej tým viac, takze s tým budem pravdepodobne aj pokračovať 😌

    LEUSLIFESTYLE

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to ma veľmi teší! a vali určite tiež! :).
      je krásne vyrábať takéto nádhery s takýmto skvelým cieľom a zámerom! ^^.
      a určite s tým pokračuj, a nezabudni mi dať vedieť, ako ti to ide! ;).

      Delete
  4. Dream&Live časopis potešil aj mňa a normálne nechápem, ako krásne graficky a kreatívne je spracovaný! tiež sa veľmi teším na ďalšie číslo :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. D&L je neskutočný a musím s tebou len a len súhlasiť, nakoľko takto krásne graficky a kreatívne vytvorený časopis, na to nemajú ani tie najpredávanejšie u nás a to sa na nich podieľajú "profesionáli". takže skláňam klobúk dole pred jeho spracovaním a som rada, že nie som sama, kto sa teší na ďalšie číslo! ^^.

      Delete
  5. Ta taška je vážně skvělá! Moc se mi líbí ten nápad:). Moc pěkný článek, jako vždy:D
    Windy pink style

    ReplyDelete
    Replies
    1. nápad je veľmi kreatívny a silný a chytil ma za srdce! takže určite ju doporučujem a ďakujem veľmi pekne, veľmi ma teší, že sa článok páči! ;).

      Delete
  6. Robíš veľmi pekné product shots :)

    ReplyDelete
  7. Tie rúže sú krásne, hneď by som ich brala. :)

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    ReplyDelete
    Replies
    1. sú skvelé a už som mala možnosť vyskúšať ich trvanlivosť - vydržia! nie nemožné, ale vydržia viac, ako rúže, ktoré som mala doteraz! :). stoja len 3.85 eúr jeden, čo nie je tak horibilná suma na to, že sú matné a trvácne! ♥.

      Delete
  8. Tie matné rúže vyzerajú nádherne, najmä majú prekrásne jesenné farby:) Súhlasím, že kokosový olej je skvelým všestranným pomocníkom!:) Ja si na ňom rada robím omeletu, pridávam ho do koláčov, ale aj napr. si ho mažem na suché miesta na tele, odličujem sa s ním a takisto je vraj skvelý na chudnutie!:)

    Saja Frey Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. sú super, nádherné a musím uznať, že aj držia, takže určite o nich ešte napíšem viac! :).
      a áno, to teda rozhodne je! ^^. a musím povedať, že je skvelý na odlíčenie práve týchto rúžov, ktoré sú vodeodolné, takže bežným odličovačom nejdu odlíčiť. a kokosový olej je ak skvelý na suchú bagetu ako chutná rýchla večera ;). a to som ani nevedela, tak to ma teší! :D.

      Delete
  9. Tak to jsou nejhezčí věci, co jsem kdy viděla :) hlavně ta taška ! Hned bych ji brala :D Stejně jako ty kaktusy. Btw. o masce na rty čtu poprvé :D

    thewaybya.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. jéj, tak to ďakujem! :). a áno, tá taška je úžasná! ^^.
      určite si ju môžeš u Vali za 5eúr kúpiť, určite sa poteší!
      a tie kaktusy sú úžasné, som z nich nadšená! :).
      aj ja som... ale musím povedať, že je to tá najlepšia bláznivá vec, akú som kedy skúšala! a napíšem o tom v článku o starostlivosti o moje suché pery viac ;).

      Delete
  10. Masku na pery by som chcela raz určite vyskúšať! A kokosový olej som mala tiež, už sa mi minul s bol som spokojná. Presne ako hovoríš má multifunkčné využitie!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
    Replies
    1. určite odporúčam a aj konkrétne túto! :).
      a je super, že si bola spokojná, nakoľko s prírodnou vecou, ako je kokosový olej, nie je moznosť, aby si nebola! ;).

      Delete