i don't want another pretty face, i don't want just anyone to hold, i want you and your beautiful soul.

     Krása. Čo je pre vás krása? Je to ľuský zjav blížiaci sa k dokonalosti? Symetria proporcií a prednosť línií, dokonalá vzdialenosť prepočítaná v mikrometroch? Podľa krátkeho opisu wikipédie je krása "... sféra estetična; to, čo sa páči a nezištne lahodí zmyslom človeka, pričom zasahuje jeho názornosť alebo obrazotvornosť; opak ošklivého; najvyššia kladná estetická hodnota a predmet viacerých disciplín, najmä estetiky." Vystihuje význam tohto slova naozaj to, čo to pre vás úrimne znamená? 

     Pre mňa je ľudská krása potešenie z maličkostí, ktoré z nás robia jedincov. Individualistov, ktorí sú sami sebou, v prirodzenej nahote ľudskej duše, s prednosťami, ktoré nás robia jedinečnými, ale aj s nedostatkami ako rozmary prírody, ktoré nám do vienka dala. Dala nám ich s istým cieľom, zámerom naučiť milovať sa takých, akí v skutočnosti sme. Sme ľudské bytosti z mäsa a kostí. Sme nádherné tvory oplývajúce krásnotou prirodzenosti túžiacej vyniknúť. Nechajme ju naozaj vyniknúť. Vykvitnúť v plnej paráde a pomenujme to všetko spomínaným slovom krása, pretože to skutočná krása naozaj je!

     A tu som ja, v svojej nádhere, (pocitovo) krásna tak, ako ma vesmír stvoril. Našla som cestu k sebe samej a naučila som sa milovať vlastné nedokonalosti. Pretože človek dokáže úprimne milovať iného človeka až potom, čo naplní zdravou láskou seba samého... To všetko sa snaží zachytiť na svojich prekrásnych fotkách aj môj milovaný Jakub, na ktorého instagrame nájdete viac takýchto úžasných fotiek. Pustite si k nim jednu z mojich najobľúbenejších piesení a majte krásny deň!

PS. : Nezabudnite na prebiehajúcu letnú GIVEAWAY!


ENGLISH : Beauty. What beauty means to you? Is it the human appearance that comes closest to perfection? The symmetry of proportions and accuracy of the lines, perfect distance in the micrometers? As it is said at the Slovak Wikipedia, the beauty is "... the sphere of aesthetic; what you like and selflessly flatter to the human sense, while it interferes to his clearness or imagery; the opposite of ugly; the highest positive aesthetic value and the subject of many disciplines, mainly the aesthetic." Does the meaning of this word capture the realness of what it truly means to you?

     For me, human beauty is the pleasure of trifles that make the individuals from all of us. The individualists who are being themselves, in natural nudity of human soul, with virtues which make us special, but also deficiencies as the whim of nature which it gave us. It gave us everything with the purpose to teach us to love ourselves as we truly are. We are human beings from the meat and bones. We are beautiful creatures who have an abundance of natural beauty that wants to excel. Let it really shine. To shine in it full finery and we should name it by the previously mentioned word - beauty because this is the real beauty of itself!

     And here I am, with my own glory, (in the feel of the way) beautiful as the universe made me. I found the way to myself and I learned to love my imperfections. Because you can truly love someone else just after that you fill yourself with healthy love... That's what my lovely Jakub tries to capture in his magnificent photographs, whose beautiful pictures like this you can find on his instagram. So turn on one of my favorite songs to them and have a beautiful day!

PS. : Do not forget to join my summer GIVEAWAY!

DRESS - SECONDHAND

ON THE PHOTOS : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy
PHOTOS BY : Jakub Gráf  / @zahorizont

You Might Also Like

44 Comments

  1. Jsi krásná, pro mě krása spočívá v tom, jací lidi jsou, ne v tom, jak vypadají. Kolikrát člověk potká někoho vizuálně hezkého a když promluví, tak škoda slov. Krásný člověk je ten, který je sám sebou, vyzařuje z něj dobrá energie a je zdravě sebevědomý :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! :).
      áno, to áno, aj to som sa tým snažila povedať, nakoľko nie je krása o tom, ako človek vyzerá, ale aký v skutočnosti je a či má druhým čo ponúknuť :).
      však snažila som sa tým opísať vlastnú krásu a ako že sa má človek dokázať mať rád vo svojej prirodzenej skutočnosti, taký aký je a ako ho príroda stvorila :).

      Delete
  2. Fotky sú nádherné.. Ja som sa ešte nedostala k tomu že by som bola so sebou 100%, svoje nedokonalosti si ešte stále všímam v tom zlom pohľade. Takže ťa v tomto obdivujem - byť so sebou spokojná.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem-e, odkážem priateľovi, poteší sa, že sa páčia :).
      popravde, človek nikdy so sebou 100% spokojný nebude. sme len ľudia, chceme viac a posúvať sa ďalej. to, čo nám stačí dnes, zajtra už nebude. však ja som (snáď) dospela k tomu akceptovať sa takú, aká som. nie ako vzdať sa a povedať si "som taká a nezmením sa". ale prijať svoje chyby, nedokonalosti a mať sa rád taký, aký človek naozaj je a naučiť sa pracovať s tým. spraviť zo svojich nedostatkov dokonalosti, ktoré z neho robia nádherného jedinca, nie len ďalšiu random ľudskú bytosť, ale jeho samého... :).

      Delete
  3. Tak takýto hlboký a zároveň KRÁSNY článok som už dlho nečítala. Prehovorila si ku mne! Tvoj opis krásy je niečo neuveriteľné! Si nádherná a fotky sú prekrásne, a k tomu všetkému ešte tá KRÁSNA príroda! Palec hore a klobúk dole <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to si nesmierne vážim a naozaj veľmi pekne ďakujem! ^^.
      ďakujem a som rada, že sa fotky páčia a áno, príroda je nádherná a miesto naozaj čarovné! :).

      Delete
  4. Skvelý článok a nádherné fotky! Táto farba ti neskutočne pristane :)

    www.frenchstyle.eu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujeme veľmi pekne a ďakujem! aj keď farba nie je moja najobľúbenejšia, šatičky som si zamilovala... :).

      Delete
  5. Pane bože, to jsou boží šaty a ještě víc boží fotky! :) Moc ti to sluší. Mně nejvíce záleží na tom, jaký je člověk uvnitř, sama nejsem úplně nejkrásnější na venek, tudíž mi vnitřek člověka řekne mnohem víc, než jeho značkový botky :) Super článek!

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sú úžasné! keď som ich v sekáči našla, hne%d som ich vzala, pretože sú úplne super a na fotenie najlepšie! takže ďakujem a som rada, že sa páčia! :).
      každý je krásny vo svojej podstate, tým, aký je a nemusí byť dokonale symetrický a vyzerať ako každý druhý... o tom je krása, aspoň tá, ako ju beriem ja. človek je predsa najkrajší, keď je sám sebou, a to všetko vychádza predsa zvnútra, takže myslím, že sa tieto názory zchádzajú :).
      takže ešte raz veľmi pekne ďakujem! :).

      Delete
  6. Tie šaty sú nádherné a veľmi ti pristanú!
    Pre mňa je pojem krása trochu komplikovaný. Nerada na to pozerám len cez ten fyzický zjav, pretože mi to príde hrozne nekompletné. V podstate ja každý z nás svojim spôsobom krásny človek. Čo však musí mať krásny človek v mojom ponímaní je autentickosť, teda presne ako píšeš, byť sám sebou :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! :).
      áno, to ani ja nie, nemyslela som len fyzickú stránku veci, ale tá vždy vychádza zvnútra - ľudského srdca a mysle... ale áno, v podstate to, čo píšem, som rada, že sa s tým niekto aspoň nejak stotožňuje ^^.

      Delete
  7. Prenádherné fotky!!!!!🙀
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujeme, priateľ bude mať radosť, že sa páčia! ♥.

      Delete
  8. Moc krásné fotky :) a jsi krásná. Podle mě každý člověk je krásný, ale každý něčím jiným :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tešíme sa, že sa fotky páčia! ^^.
      a ďakujem veľmi pekne! a presne tak, myslím si presne to isté! :).

      Delete
  9. Krásne šaty! Aj fotky sú veľmi pekné, podarili sa :)
    Caroline

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem, naozaj! a to, že sa fotky páčia, si veľmi ceníme! ^^.

      Delete
  10. Výborně zvolený místo a jsi naprostá kočka. Víc červený pls jjjjj <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. máme radi takéto miesta a sme radi, že sme dobré zvolili! :).
      ďakujem veľmi-veľmi-veľmi pekne! a určite tu červenej bude ešte dosť! ^^.

      Delete
  11. To jsou nádherné fotky :) Moc se mi líbí jak je ta červená oproti ponurému lesu výrazná - skvělý kontrast! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sme radi, že sa páčia! :).
      nie je to tak úplne červená, šatičky sú tmavoružovej farby, ale JAKUBOVA úorava fotiek ich do toho odtieňu nesie. Však voľba bola jasná, kontrast úmyselný, takže sme radi, že to vyšlo presne tak, ako sme si predstavovali! ^^.

      Delete
  12. Podľa mňa je krása veľmi zaškatulkovaný pojem:) krása je najmä vyžarovanie, keď je žena alebo celkovo človek šťastný, pozitívny a dobrý, tá krása z neho doslova sála. Ale takisto je to aj o výzore. Aj keď som so svojim priateľom najmä kvôli tomu, ako sa vieme spolu rozprávať, smiať, jednoducho žiť, veľa krát sa pristihnem pri tom, ako ho obdivujem. Jeho krásne modro-sivé oči, nádherný úsmev, svaly, zadok (:D). A v duchu si len hovorím:"Och, aký si božský!". Alebo ako obdivujem krásne maľby, sochy, prírodu, doplnky, zvieratá. Krása je všade okolo nás:)

    Saja Frey Blog

    Veľká letná giveaway

    ReplyDelete
    Replies
    1. to je pravda! a úplne s tebou súhlasím! sympatie a charizma sú (pre mňa osobne) veľkým aspektom v ponímaní krásy u človeka. nemyslela som v článku doslova len vzhľad, ale všetko, čo ku vnímaniu peknoty naozaj patrí, takže všetko, čo píšeš! :).

      Delete
  13. krásne fotky a tá atmosféra! ♥

    ReplyDelete
  14. hello, thank you so much, I truly appreciate your lovely comment! :).
    I am not type of a person who want follow for follow, but I am going to click on your blog and read it, beacuse I like to explore new amazing bloggers! :).

    ReplyDelete
  15. Krásne fotky a tie červené šaty sú úžasné! :)

    ReplyDelete
  16. Pěkně napsaný a hlavně pravdivý článek, který ty fotky naprosto vystihly. Jsou překrásné a vypadáš na nich jak víla. Nádhera :)
    Inspiration by Linda

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! snažím sa voliť fotky k článku a články k fotkám, aby to dávalo zmysel a korešpondovalo :). a ďakujem, naozaj, lichotí mi to! :).

      Delete
  17. Pravdivá slova a krásné fotky! Obdivuji každého, kdo umí nosit červenou!
    Kejmy, měj hezký den. Helena

    ReplyDelete
    Replies
    1. som rada, že článok zaujal, že niekto zdieľa rovnaký názor :).
      ďakujem veľmi pekne, nie je to tak úplne červená, ale ďakujem! popravde červená je naozaj náročná na nosenie. je to vášnivá a ženská farba, ktorá nepristane každému, však občas treba nabrať odvahu a vyskúšať aj to! ^^.

      Delete
  18. Článok je naozaj krásne napísaný a vo všetkom s tebou súhlasím. A samozrejme, krásne šaty! Veľmi ti pristanú :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne, nesmierne si cením a teší ma, že sa páči :).
      samozrejme ďakujem aj za pochvalu!!! ^^.

      Delete
  19. Článek má skvělé myšlenky, které jsou dobře vyjádřeny. Nemůžu si pomoct, ale souhlasím snad se vším. A jen tak mimochodem na fotkách mi připomínáš vílu :)

    Gabux

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďalujem veľmi pekne a som rada, že s mojím názorom niekto súhlasí :).
      a vďak, nie si prvá, ktorej pripomínam vílu, ale o to v podstate pri fotení šlo, takže veľmi pekne ďakujem! ^^.

      Delete
  20. That’s cool post!
    Can you follow me? I follow you :)

    Have a nice day!
    murasakiiroanu.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much!
      sorry, I do not do follow for follow... if you like my blog, I would be so glad if you would like to follow it, but I do not want empty follow. but I would like to see your blog and I looking forward to visit it! :).

      Delete