we don't know where we're going but we know where we belong.


     Slnečné lúče, teplý vánok, cukrové obláčiky... Inokedy chlad, vietor, oblačno, dokonca mestami aj tie fašírky... Samozrejme počasie. Ale aj metafora na ľudský život, jeho cesta, jeho priebeh, vo všetkom je človek a ten nie je neomylný. Je sám strojcom svojho šťastia a dopomáha k šťastiu iným... Ale stále sme len ľudia a nedokážeme mať plnú magickú moc ovládnuť všetko okolo nás. A tak sa stáva, že nám čas preteká pomedzi prsty... Uteká a my nedokážeme vrátiť uskutočnené. Ale čas je tiež zázračná medicína a dokáže liečiť staré rany. Dokáže dať človeku nadhľad uvedomiť si vlastné chyby. Dokáže nám dať odstup, priestor pre nás, naše myšlienky, rozhodnutia a uváženia, ako konať ďalej. Preto si treba čas nesmierne vážiť! Prináša nám nové životné poznania, dáva nám možnosť dospieť a milovať ľudí preto, že sú a sú tu spolu s nami!

     O tom je teraz môj život. O poznaní samej seba. O rozvíjaní, uvedomovaní si vlastných rozhodnutí a uvažovaní ďalších krokov. Je tu on, ten, ktorý pri mne stojí, aj keď vie, že dokážem byť poriadne tvrdý oriešok, na ktoré má silnú alergiu... A som tu ja, v mojich šatičkách... Ste tu vy a tak poďme kráčať spolu, v tónoch tejto piesne, ďalej!


ENGLISH : The sun light, the cotton candy clouds... Some other time the cold, the wind, cloudy sky, even a chance of the meatballs... Of course, it could be the weather. But also the metaphor on the human life, its path, its process, there is a human part in everything and people aren't infallible. We are the creators of our own happiness and we can help others to be happy too... But we are still just ordinary people and we can't have the full magical power to handle everything around us. And so sometimes happens that time just flies so quickly... It runs too fast and we can't undo things we've already done. But time is also the miraculous medicine and it can heal the old wounds. It can give us the view above our own mistakes. It can give us the distance, space for us, our thoughts, decisions, and sanity to how to act in the future. That's why we need to appreciate time! It brings us the new life knowledge. it gives us the opportunity to grow up and to love people just because they are here and they are here with us!

     This is what my life is about right now. About knowing my own self. About developing, realizing my of life choices and the deliberation about my further steps. Then there he is, the one who stands by me, although he knows that I can be a really hard nut, even he has the nuts allergy... And here I am, in my own pretty little dress... You are also here and so let's walk through the life together in the tones of this song!


HAT - F&F / DRESS - KEJMY TATRANSKÁ DESIGN - @kejmy.tatranska.design / SHOES - VANS - OFFICE SHOES

ON THE PHOTOS : Kejmy Tatranská, Jakub Gráf
PHOTOS BY : Jakub Gráf  / @zahorizont

You Might Also Like

19 Comments

  1. Wow...it look super amazing...thx for sharing honey...:-)

    ReplyDelete
  2. Tie šaty sú nesmierne nádherné, muselo to dať ozaj veľa práce :) Máš talent :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! šatičky... neboli až tak náročné na ušitie... obzvlášť, keď to študujem, ale ďakujem , naozaj! :).

      Delete
  3. Fotky z lesa miluju. Zeleny a strromy a proste juuuu nadhera.

    ReplyDelete
  4. Krásne napísané a vystihnuté. Myslím si, že človek sa poznáva asi celý svoj život :)
    A fotky v lesíku vyzerajú priam magicky. Prostredie krásne ladí s outfitom.

    www.simonazacko.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! áno, súhlasím, je to životná cesta poznávania, ktorou si prejde každý človek, no tou svojou vlastnou, ktorú mu osud prinesie :). a ďakujem!

      Delete
  5. šaty a fotky jsou krásné :) miluju fotky v lese:)

    ReplyDelete
  6. Nádherné šaty, text i fotografie. Z té společné čiší tolik lásky, krása. Neplánuješ třeba zařadit mezi články i nějaké tipy, návody nebo třeba střihy na šití? Začínám se učit šít a hodila by se mi nějaká inspirace :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem ďakujem a ďakujeme! :). prekypujeme panda láskou! :D.
      čo sa týka šitia / navrhovania / textilnej tvorby, tak určite plánujem! hlavne preto som chcela začať opäť blogovať a vytvorila som na to hore v lište (ktorá sa bohužiaľ nezobrazuje v mobilnej verzií), kde začnú pribúdať články so štítkom "sewing", takže určite, plánujem aj to a teším sa, že o to bude záujem :).

      Delete
  7. Pekný článok, tie šaty sú krásne a tie fotky... Super. :)

    Rebelliouslily

    ReplyDelete
  8. Poznat sám sebe je jedna z nejtěžších věcí a je super mít někoho, kdo je tu na všechno s námi. Krásně jsi to napsala v tomto článku a máš překrásné fotografie! Takové melancholické:). Jinak obdivuji tě, že sis ty šaty ušila sama! Vypadají jako z nějakého značkového obchodu a moc ti sluší:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, máš úplnu pravdu, úplne s tým súhlasím! ďakujem a ďakujeme, obaja si to ceníme! :).
      niet čo obdivovať... nie sú úplne tip-top, ale nosiť sa dajú :D. ešte sa mám čo učiť, ale baví ma to, takže ak to človek robí s láskou, ide to vlastne takmer úplne samo ;).

      Delete
  9. Poznat sám sebe je opravdu oříšek. Krásně si to napsala a fotečky jsou magické ♥
    Meet My Lovely World

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, to úplne súhlasím! :).
      ďakujem veľmi pekne a odkážem milému, že sa fotky páčia! :).

      Delete