DIY

it's a brand new start, a dream come true... diy earrings #7, #8 and #9 - the pom-pom edition.


     Maličké, guľatučké, chlpatučké... Skoro ako cukrové obláčiky mojich snov... Ale nie, sú to diy náušničky, ktoré vám dnes prinášam. Musím sa priznať, že handmade šperky som už naozaj dlho nerobila! Odkedy som blog nechala napospas osudu, môj diy kufrík plný rozličných maličkostí, vhodných na tvorbu handmade kúskov, som odniesla domov a doteraz neotvorila... Niekomu to môže prísť smutné, ale zamerala som sa na úplne inú sféru kreatívnej tvorby, čo ma napĺňala šťastím. Ale nezanevrela som a som tu späť a to priamo s troma pármi bambuľkových náušníc, ktoré som si úplne zamilovala! 

ENGLISH : Tiny little rounded and so fluffy... Almost like the sugar clouds of my dreams... But it's not them, it's diy earring which I have prepared for you today. I have to admit that it was a long time ago I have made some handmade jewelry! Since I've stopped to write articles on my blog, I took back home and never opened again my diy-case full of stuff for handmade creation... Which can sound sad to some of you, but I focused on the other sphere of my creative production, which made me so happy. But I did not start to not like it and here I am right with three pairs of pom-pom earrings which I fall in love with!


     Prvý pár je veľmi jednoduchý, stačí naň sekundové lepidlo alebo taviaca silikónová pištoľ, kovové polotovary a vo-a-lá, je hotovo! Ak sa pýtate, ako to funguje, tak len vlepíte silikónový či kovový štuplík medzi chĺpky bambuľky, necháte vyschnúť a máte hotovo.

E. : The first pair is so simple to make, you just need the superglue or silicon gun, metal semifinished products and voilá it is done! If you are asking how it works, you just need to paste in the silicon of metal latch between the hair of pom-pom, you let it dry and you are finished.

     Tak tu máme veľké čierne, ktoré boli súšasťou starých úpletových šiat. Tie som zo šatníka vyradila už pred viac ako piatimi rokmi. Bambuľky som odstrihla a odložila na lepšie časy, nakoľko v dnešnej rýchlej dobe je naozaj dobré recyklovať a nevytvárať také množstvo odpadu... Ale o tom nabudúce! Bambuľky našli svoje využitie práve dnes. Takéto chlpatinky si môžte vytvoriť aj sami, napríklad podľa tohto, tohto alebo tohto tutoriálu. Ak tie, čo plánujete využiť nemajú očko, stačí si ho tam prišiť alebo použiť lepidlo. A keď už sme pri tom upcycling-u, tak stačí použiť retiazku zo starého náhrdelníka, háčik z vyradených náušníc a na svete je krásny nový moderný kúsok!

E. : So here we have the big black ones, these were a part of the knitted dress, which I scraped from my closet much more than five years ago. I cut the pom-poms out and I left them for their better times because nowadays you should recycle things you already have and do not make so much waste... But I will write about this topic in some next article! My pom-poms have found their usefulness today. You can make your own handmade pom-poms if you want, for example following this, this or this tutorial. If you want to use ones without the loop, you can make one by sewing or with some adhesive. And when we are already at the upcycling topic, you can use the chain from your old necklace, the earrings hook also from some of your old pairs and now you have a beautiful and modern new piece!

     Posledný pár je opäť z bielych z bombuliek, ktorých mám veľa a to ešte zo spolupráce s internetovým obchodom Stoklasa, ktorý mi poslal krásny veľký balíček pre moju diy tvorbu a tak využívam to, čo už mám. Fotku tvorby očka som už nefotila, nakoľko to môžte vidieť pri predošlom páre. Ak nemáte dierky, môžte využiť klipsy, ktoré opäť začali byť v móde. Ja osobne mám klipsy najradšej! Tak už len prilepiť, nechať vyschnúť a nasadiť na ucho!

E. : The last pair is also white from the pom-poms I've got from e-shop Stoklasa, which sent me a package full of beautiful stuff for my diy creation last time I was posting on my blog, so I am using things I already have. I didn't take a picture of making the loop because you can see it at the second pair of earrings. If you don't have your ears pierced, you can use the clips which are trendy again. I like the clips much more! So just stick it, let it dry and wear them immediately!


     To by bolo na dnes všetko, to sú moje nové vlastnoručne robené prírastky, ktoré budete môcť čoskoro vidieť v najbližších outfitových článkoch. Pieseň a užívajte si krásneho víkendu!

ENGLISH : It would be all from me today, these are my newest handmade pieces which you will see soon in my next outfit articles. The song and enjoy the beautiful weekend!


PHOTOS BY : Kejmy Tatranská / @lady_kejmy

You Might Also Like

46 Comments

  1. Tie vyzerajú krásne ♥

    ReplyDelete
  2. Tak ty si veľmi šikovná! Všetky sú prekrásne a pritom tak jednoduché <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem - ďakujem! ^^.
      áno, je to veľmi jednoduché a rýchle a na tom človek nič nepokazí ;).

      Delete
  3. mne osobne sa tieto bambuľky nikdy nepáčili, ale ako nápad je to úžasné, to hej ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100 ľudí - 100 chutí, nemusíš byť bombuľkový maniak ako som ja :).
      ja ich mám rada, túžila som po ničom takom, tak som sa o to chcela podeliť.
      takže ďakujem za tvoj názor! :). nabudúce prídem opäť s niečim iným! ;).

      Delete
  4. Sú krásne. Keď ja niečo vyrobím pripomína to výrobok 5 ročného dieťaťa
    www.veraparadis.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. to nemyslím, ale je pravda, že na všetko treba trpezlivosť a jemnú motoriku :).

      Delete
  5. V jednoduchosti je krása ! :) Nejvíce se mi líbí ty první, ty bych nosila ráda, hlavně jsou tak fluffy :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem a presne tak! :).
      áno, tie sa páčia aj mne najviac a určite ich budem nosiť, pretože, presne ako píšeš, sú úplne najviac ňuňu! :D.

      Delete
  6. Jsi šikovná, naušničky vypadají moc pěkně. Ke mě by se tyto náušničky asi nehodily, ale to nemění nic na tom, že vypadají originálně a hezky :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem, naozaj! :). hm, to záleží, či by mal na to človek odvahu, alebo nie. ak áno, tak sa k človeku a hlavne k žene hodí všetko, v čom sa cíti komfortne a neodolateľná! :).

      Delete
  7. Jééj, to je rozkošné ♥ Sama mám doma niekoľko pompom náušníc a chokerov! ♥

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete
  8. Si šikovná, náušničky sú neskutočne roztomilé :)

    NITA
    NEW POST

    ReplyDelete
    Replies
    1. sú rozkošné a ďakujem veľmi pekne za pochvalu! :).

      Delete
  9. Ty jsou krásné ♥ Jsi šikula :)

    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    ReplyDelete
  10. Jéé tie vyzerajú naozaj skvelo! :) Ja si vždy poviem, že si doma spravím nejaké DIY a potom z toho aj tak nič nie je :D
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
    Replies
    1. neverím, že z toho nič nie je, treba nabrať odvahu, smelo sa pustiť do realizácie a ja verím, že niečo krásne z toho určite vyplynie! :).

      Delete
  11. Vypadají moc hezky. Taky mám doma bambulky, takže děkuji za tip, už vím, co s nimi. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. som rada, že sa páčia a nie je zač, aj nabudúce! :).

      Delete
  12. Bože jak já bambulky miluju! Moc se ti to povedlo:)

    http://windypinkstyle.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! ja ich tiež zbožňujem! ♥.

      Delete
  13. Jéé, totálně miluju DIY! Tak moc krásné a tak jednoduché :)

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja tiež a preto ho na mojom blogu bude ešte veľa-veľa! :).
      ďakujem a áno, je to veľmi jednoduché! :).

      Delete
  14. Páni, ty jsi kreativní! Určitě vyzkouším :))

    ReplyDelete
  15. Takové jsem ještě neviděla! Hodně zvláštní :) Kdysi jsem byla zvyklá náušnice střídat každý den a proto jich mám v krabičce zásobu. Posledních pár roků ale upřednostňuji takové, ve kterých můžu i spát, protože se mi jejich časté střídání omrzelo. A nebo nenosím žádné, protože mě aspoň při spánku netlačí :D

    Piosek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja myslím, že niečo podobné sa už dalo vidieť... je to síce minimalistické, ale pomerne extravagantné, takže skôr pomenej :).
      musím sa priznať, že náušničky mám jedny strieborné a tie nosím denno-denne... a to je tak so všetkou bižutériou. ale rada to vyrábam, mám toho obrovskú kopu a pri fotení sa to vždy nejak využije! :).
      takže úplne chápem! :D.

      Delete
  16. They looked so beautiful, I loved Diy.
    I just follow the blog, follow back?
    Kisses
    http://virginiaferreira91.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  17. Jeee to vypadá opravdu moc hezky a zajímavě :)


    LITTLETHINGSFOREM

    ReplyDelete
  18. Ja tedy vysaci nausnice moc nenosim, ale pecky bych si podle navodu vyrobit mohla. Jsou roztomile.
    http://life-by-marie.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. určite vyskúšaj aspoň niečo, sú super a je to naozaj veľmi jednoduché! ♥.

      Delete
  19. Tak ty jsou božské a rozkošné. Moc se mi líbí a jen seženu materiál a vrhnu se na ně. Jsi fakt šikovná a je to moc dobrý nápad, který jsem zatím nikde neviděla :)

    Inspiration by Linda

    ReplyDelete
    Replies
    1. veľmi ma teší, že sa tam veľmi páčia a že si ich podľa návodu niekto vytvorí! :).
      a ďakujem veľmi pekne, cením si tvojej pochvaly, nesmierne! ^^.

      Delete
  20. Náušnice vypadají moc pěkně, jsi šikovná! :) mně se nikdy nic tak nepovede :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne! a to neverím, treba len chcieť a skúsiť, toto nie je nič ťažké! :).

      Delete