#30 DAYS OF CHRISTMAS '14 - christmas movie tips.


     Milujem vianočné filmy a rozprávky! Čas, keď si večer sadnem na gauč, prikryjem sa dekou, mamka mi prinesie šálku horúceho čaja, posadí si vedľa mňa a spolu plačeme pri dojímavých, extra sladkých filmoch, kde sa stanú sny skutočnosťou a vianočný zázrak prinesie všetkým radosť, lásku a krásne strávené vianočné sviatky. Alebo keď ráno vstanem, zapnem televíziu a čumím na tie rozkošné animované postavičky, ako rozbaľujú darčeky... Možno som blázon, ale má to svoje kúzlo, ktoré ma mámi každé Vianoce, či mám 12 alebo 20 rokov. Dnes tu mám pre vás pár mojich obľúbených vianočných filmov, ktoré si vždy veľmi rada pozriem!

ENGLISH : I love Christmas movies and fairy tales! Time, when I sit on a couch, I cover with the blanket, my mom brings me a cup of tea, she sit next to me and we cry together during the touching, extra sweet movies, where the dreams come true and the Christmas miracle brings joy, love and the beautiful Christmas holidays to all. Or when I get up at the morning, I turn the TV on and I stare on those adorable animated characters, how they unpack the presents... I may be crazy, but it has its charm which stupefies me every Christmas, if I am 12 or 20 years old. Today I have here for you my few favorite Christmas movies which I always look forward to see during the holidays!




THE POLAR EXPRESS / POLÁRNY EXPRESS
Moja najobľúbenejšia vianočná rozprávka! Ak ste ju ešte nevideli, hanbite sa! A ak neveríte ani na vianočný zázrak a všetko to čaro, ktoré Vianoce prinášajú, tak vám pred domom zastane Polárny Express plný detí smerujúci na Severný Pól, kde sa odohrávajú všetky tajomstvá Vianoc. Príbeh malého chlapca, ktorí neveril v tento zázrak a jeho cesta na najkrajšie miesto na svete!
E. : My favorit Christmas fairy tale! Shame on you, if you have not seen it yet! And if you do not believe in a Christmas miracle and in all the magic which Christmas brings with it, so the Polar Express full of kids will stay in front of your house. It routs to the North Pole where all secrets of Christmas takes place. The story of young boy who did not believe in this miracle and his journey to the most beautiful place on the world!

GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST/ VŠETKY MOJE EX / BEJVALEK SE NEZBAVÍŠ
Tento film mám naozaj rada a vždy si ho rada pozriem zas a znova. Matthew Mcconaughey tu hrá lámača ženským srdcí, ktorého navštívia  duchovia minulých, prítomných a budúcich Vianoc. Film inšpirovaný príbehom The Christmas Carol, podaný do dnešnej doby. Pre mňa skvelý film na chladný večer ako stvorený!
E. : I really like this movie and I will always watch it over and over again. Matthew Mcconaughey plays the heart beaker man who is visited by the spirits of the past, the present and the future Christmas. The movie in inspired by the story of The Christmas Carol, filed to the present time. This is the perfect movie for cold evenings for me!

LOVE ACTUALLY / LÁSKA NEBESKÁ
Britský rodinný film, kde hrá veľmi veľa známych hercov, ako Keira Knightley, Colin Firth, či Rowan Atkinson. Tento film som vám už spomínala tak medzi rečou v článku o mojich obľúbených filmov, ktorý ste mohli  čítať TUTO. Príbeh cez príbeh, všetko sa točí okolo Vianoc a končí to happiendom!
E. : The British family movie where you could see a lot of famous actors and actresses as Keira Knightley, Colin Firth, or Rowan Atkinson. I have mentioned you this movie between the lines in article about my favorite movies, which you could read HERE. The story through the story, everyting revolves arround Christmas and it ends with the happy end!

THE CHRISTMAS SHOES / VIANOČNÉ ČRIEVIČKY
Nenašla som lepšií obrázok vo veľkosti mojich fotografií... Dojemný príbeh malého chlapca, ktorý miluje svoju umierajúcu matku a rád by jej podaroval jej posledný vianočný darček - črievičky. Však nemá dostatok peňazí na to, aby ich kúpil. Jeho príbeh sa paralelne stretáva s príbehom workoholika, ktorý kvôli práci nemá čas na vlastnú rodinu.
E. : I have not found the better picture in the size of my photos... The touching story of young boy who loves his dying mother and he would like to give her the last Christmas present - the shoes. But he does not have enough money to buy then. His story parallely overlaps with the story of workaholic who does not have time to be with his family because of his work.

HOLIDAY IN HANDCUFFS / VIANOCE V PUTÁCH / VÁNOČNÍ ÚNOS
Typická americká komédia od HALLMARK-u o tom, ako čašníčka Trudie unesie chlapa z kaviarne len aby mala koho predstaviť rodine cez sviatky a nevyšla na hanbu. Melissa Joan Hart vyzerá naozaj zúfalo a Mario Lopéz tak sexy... Je to milé, šialené s romantickým koncom, ako inak...
E. : Typical American comedy from HALLMARK about the waitress Trudie kidnap the man from cafe just to introduce someone to her family during the holidays and to not be embarrassed. Melidda Joan Hart looks really desperate and Mario Lopez is so sexy... It is so sweet, crazy with romantic end, as always...


TŘI OŘISKY PRO POPELKU / THREE WISHES FOR CINDERELLA
Tento príbeh asi nemusím opisovať. Je to každoročná klasika, ktorú si nesmiem nechať újsť! Však pre tých, ktorí to ešte nepoznajú, Česká hraná rozprávka o Popoluške v nekomerčnom magickom podaní. Neviem si predstaviť Vianoce bez nej!
E. : I do not have to describe this story. It is my yearly classics which I can not miss! But tho those who has never seen it, the Czech played fairy tale about Cinderella in non-commercial magical version. I can not imagine Christmas without it!
TRAILER / IMDb / WATCH HERE (turn on the subtitles)

NOEL / DÁREK Z LÁSKY
Film som videla asi len raz či dva-krát. Opäť obsadenie známych ľudí, prelínanie ľudských príbehov a hlavnou myšlienkou je vianočný zázrak. Penélope Cruz, úžasný herci ako Paul Walker, či Robin Williams. Určite si to pozrite aspoň ako spomienku na týchto skvelých hercov!
E. : I saw this movie just about one or two times. Again the occupation of famos people, the fade-over of stories and the main idea is the Christmas miracle. Penélope Cruz, amazing acters as Paul Walker or Robin Williams. You certainly would see this movie as the memory of these great acters!

FOUR CHRISTMASES / VIANOCE NA ŠTVRTÚ / ČTVERY VÁNOCE
Komédia, ktorá naozaj stojí za to! Každý má svoju rodinu. Tú, o ktorej si myslí, že je tá najdivnejšia, najbláznivejšia a najnedokonalejšia... Tento film je síce trošku prehnaný americkým vtipom, však je to tak a je príkladom všeobecnej mienky o vlastnej rodine. Doporučujem!
E. : The comedy, which really worth it! All of us have their own family. The one about wich you think that your family is the most weird one, the most crazy one and the most imperfect one... This movie is admitedlly American undue joke but it is like that and it is the example of general opinion about your own family. I recommend!

THE HOLIDAY / PRÁZDNINY
Ten krásny britský dom! Jeden z najkrajších, aký som vo filme videla! Nečudujem sa Cameron Diaz, že si vybrala cez internet práve ten a prenajala, teda vymenila svoju villu v L.A. s Kate Winslet, ktorá má zlomené srdce a potrebuje újsť pred svojím bývalým a svojimi citmi k nemu. Nie typický Vianočný film, ale je to jeden z tých lepších!
E. : That beautiful British house! One of the most beaufitul ones I have ever seen in movies! I do not wonder to Cameron Diaz that she chose right that house by the internet and she rented it, well she exchange her villa in L.A. with Kate Winslet who has a broken heart and she need to run away from her ex-boyfriend and her feelings about him. Not a typical Christmas movie, but one of the better one!

SERENDIPITY / LÁSKE NA STOPE
Nie tak celkom vianočný príbeh, pri ktorom len s "napätím" čakáte, kedy konečne sa hlavné postavy konečne stretnú. Ak veríte na osud a náhoda je pre vás len konšpiračnou teóriou, určite vás zaujme. Však ak nie ste na extra sladkú romantiku a neveríte v spriaznené duše, tak nestrácajte čas s vianočnými filmami, pretože Vianoce sú časom viery... Viery v lásku, v akomkoľvek podaní.
E. : Not really a Christmas story, during which you just wait with tension for the moment, when the main characters will finally meet. If you believe on fate and the coincidence is just a conspiracy theory for you, it surely interests you. But if you really do not like the extra sweet romantic and you do not believe in solmates, do not waste your time with the Christmas movies, because Christmas is the time of faith... The faith in love in every rendition.

THE NUTCRACKER IN 3D / LUSKÁČIK 3D
Film som videla len pred pár týždňami a hneď som sa zamilovala. Niektoré efekty stoja teda za... Za málo, niektoré sú však naozaj úžasné. Pôvodný príbeh Hansa Christiana Andersena podaný trošku netradične. Tiež hudba je od Čajkovskij-ho a Elle Fanning v hlavnej úlohe. Pekná rozprávka prechádza do fantasy, miestami až sci-fi... Niektorým to môže vadiť a to je aj vidieť na čsfd, však bez toho by to bola len ďalšia biedna rozprávka.
E. : I have seen this movie just about few weeks ago and I immediatley fall in love with it. Some effects worth for... For less, some are really good. The original story of Hans Christian Andersen filed a bit unconventional. Also the music by Cajkovskij and Elle Fanning in the mail role. Pretty fairy tale pass to the fantasy, places to sci-fi... Some of you would not like it and it is seen on imdb - it was nominated for 2 worst films, but it would be just amother poor fairy tale without it.

 
PICTURES BY : INTERNET.

You Might Also Like

6 Comments

  1. Až na jeden znám všechny, no k mým Vánocům z nich patří jen Love Actually a Tři oříšky, a k nim navrch přidávám Sám doma 1 a 2, S tebou mě baví svět a tak nějak i Bridget Jones ^_^

    Dík za tipy,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
  2. Niektoré síce nepoznám, ale ináč pecka!! :) 3 oriešky to je klasika, ktorú pozeráme každý rok!! :)
    Fashion Passion by Erika - Pozývam aj na práve prebiehajúcu GA o mnoho produktov :)

    ReplyDelete
  3. Díky za tipy, určitě na něco mrknu:)

    ReplyDelete
  4. Jo, mnoho z nich znam a musim souhlasit, ze jsou to moc hezke Vanocni filmy :))))) Dobrej vyber :)))

    ReplyDelete
  5. Včera som si pozrela the Holiday ..a ach ten dom .. och :3 už viem kde chcem bývať. To bolo také dokonalé :)

    ReplyDelete
  6. Milá Kejm, ešte nie sú ani Vianoce a ja som už videla celý tvoj zoznam....za dva dni! Ďakujem Ti za tipy! :) P.

    ReplyDelete