you’re taken over the beat of my body, just don’t let up... questions & answers #2.


     Uf, je to už týždeň, čo som pridala posledný článok. Prestala som sa za to ospravedlňovať, ale mrzí ma to. Však poviem vám, konečne mám tému na ateliéri a môžem sa pustiť do práce! A vy sa môžete tešiť na častejšie prispievanie článkov... Hlavne kvôli tomu, že som si povedala, že spravím challenge - 30 DAYS TO CHRISTMAS. Od 24. novembra do 24. decembra vám bude prispievať články. Viem, je to dokopy 31 dní, ak rátame aj 24., a tiež to nie je nejaký oficiálny challenge, ktorým som sa nechala inšpirovať... Len my napadlo, spraviť niečo také, keďže milujem Vianoce, svoj blog a vás! Keď tak počítam, do konca roka napíšem určite 700. článok, čo by bol úžasný krok do nového roka. A mojim najkrajším vianočným darčekom ste práve vy a ak vás tu bude 1000, budem najšťastnejšie dieťa na svete! Ale viac neskôr, jednoducho máte sa na čo tešiť... Bude to fuška, ale verím, že to spolu zvládneme! Inak, dnes tu mám pre vás druhú polovicu QUESSTIONS & ANSWERS, tak hor sa do čítania!

ENGLISH : Uff, it has been already a week when I last wrote the article. I stopped to apologies, but I repent it. But I say you, I finally have a theme for the design studio lessons and I can get to work! And you can look forward to more often contribution of articles... Mainly because of that I told myself that make a challenge - 30 DAYS TO CHRISTMAS. I will share articles from November 24th to December 24th. I know that it is 31 days together, if I also count 24th, and also it is not any official challenge by which I was inspired... I just had an idea to make something like that, because I love Christmas, my blog and you! When I count well, I will write the 700th article by the end of the year, what would be an amazing beginning of the new one. And my the most beautiful Christmas present will be right you and if there will be 1000 of you, I will be the happiest child in the world! But first, you have something to look forward to... It will be hard but I believe that we can do it together! Otherwise, today I have here for you the second half of QUESSTIONS & ANSWERS, so let's read!



1. AKÉ JAZYKY OVLÁDAŠ? VIEŠ PO RUSKY? AK ÁNO, BAVÍ ŤA RUŠTINA? / WHAT KIND OF LANGUAGE CAN YOU SPEAK? DO YOU SPEAK RUSSIAN?

Nevynikám v jazykoch. Mala a asi ešte mám problém s pravopisom, tiež si mysleli, že mám dyslexiu a disgrafiu, ale nešla som s tým k doktorke, takže boli a stále sú to len domnienky... Všeobecne som vždy mala problém s vyjadrovaním sa. Ale snažím sa všetko na sebe zlepšovať! Na základnej som sa učila nemecky. Ale viem sa z toho všetkého len predstaviť. Na strednej som prešla na ruštinu, ale mala som tak skvelú učiteľku, ktorá nám dávala jednotky za... Za všetko! Takže tiež žiadna sláva, ale ruštinu mám rada. Tak určite viac ako nemčinu! No a ešte moja slávna angličtina, ale tú sa snažím vylepšovať – písaním a počúvaním, ešte zapracovať na komunikácií a...

E. : I have never been good at languages. I had and I think that I still have a problem with spelling, they also thought that I am a dyslexic and disgraphic, but my parents did not took me to the doctor with it, so it is still the assumptions... I generally had a problem with verbalization. But I try to improve it! I used to learn German language in elementary school. But now I just know how to introduce myself. And I learned Russian language in high school, but I had an amazing teacher who gave us the best marks for... For eversthing! So any glory, but I like Russian language. Well, I like it a hundred times more than German language! And finally my famous English, but I try to get better with writting and listening, just work on the communication...



2. AKÉ ROČNÉ OBDOBIE MÁŠ NAJRADŠEJ A PREČO? / WHAT KIND OF WEATER SEASON IS YOUR FAVORITE?

Tak najradšej mám jeseň. A prečo? Pretože nie je až taká zima, aj keď aj tú mám veľmi rada! Neprší tak často, aj keď aj dážď milujem, ale nie ak prší 2 týždne v kuse. A neznášam extrémne horúčavy (z toho sa dá vyvodiť, že leto je mojim najmenej obľúbeným ročným obdobím), takže jeseň je úplne ideálna, čo sa týka teploty. A milujem, ako sa mení príroda, naberá na farbách a mám taký zvláštny pocit, že som na správnom mieste...

E. :Well, I like the most the fall. And why? Because it is not that cold outside, although I like it, too! It does not rain often, although I love raining so much, but  when it does not rain constantly for 2 weeks. And I hate extreme heats (it may be concluded from it that summer is my the most unpopular season of the year), so the autumn is just ideal for me when we talk about the temperature. And I love the changing of the nature, it gaining colors and I have weird feelings like I am at the right place...


3. SNEH, BARANICA A RUSKÍ PRIATELIA OKOLO TEBA, ALEBO SLAMÁK NA HLAVE A SAFARI SO SLONMI V AFRIKE? /
SNOW, SHEEPSKIN HAT AND RUSSIAN FRIENDS AROUND YOU, OR THE STRAW HAT ON YOUR HEAD AND SAFARI WITH THE ELEPHANTS IN AFRICA?

Aký extrém! Rada by som vyskúšala oboje!

E. : How extreme! I would like to choose both!



4. AK BY SI SI MOHLA VYBRAŤ  1 TANEC, KTORÝ BY SI VEDELA STRAŠNE DOBRE TANCOVAŤ, KTORÝ BY TO BOL? /
IF YOU COULD CHOOSE 1 DANCE WHICG YOU COULD KNOW TO DANCE VERY WELL, WHAT KIND IT WOULD BE?

Pekná otázka. Vždy som snívala, že budem skvelá v street dance, ale vyrástla som a viac ma lákajú spoločenské tance. Fascinuje ma LINDY HOP či BOOGIE WOOGIE a na venčeku sme s Martinom najradšej tancovali JIVE. Inak, balet je tiež krásny tanec!

E. : Nice question. I always dreamed that I will be an amazing street dancer, but I have grown up and I am more attracted to ballroom dancing. LINDY HOP or BOOGIE WOOGIE fascinates me and we liked the most JIVE with Martin. Otherwise, ballet is also beautiful dance!


5. NEJAKÁ OBĽÚBENÁ ANIMOVANÁ ROZPRÁVKA? / SOME FAVORITE ANIME FAIRY TALE?

Čo sa týka filmov, tak WALL-E! A čo sa týka seriálov, tak keď som bola malá, mali sme CARTOON NETWORK. Milovala som všetky jeho klasické rozprávky, čo znamená – všetko, čo vysielali do roku 2004. Najviac som sa vždy tešila asi na COURAGE – THE COWARDLY DOG SHOW, ED, EDD & EDDY, či DEXTER’S LABORATORY.

E. : When we talk about movies, so WALL-E is the best! And when we talk about series, when I was young, we had a CARTOON NETWORK channel. I used to love all those classic fairy tales, meaning - everything what had been broadcasted until 2004. I had always looked forward to COURAGE – THE COWARDLY DOG SHOW, ED, EDD & EDDY, or DEXTER’S LABORATORY.



6. OBĽÚBENÝ SERIÁL A FILM ? / FAVORITE DRAMA AND MOVIE?

Ja pozerám dobré bludy! Ak hovoríme o seriáloch, väčšinou sú to 20 minútové komédie. Občas pozerám aj seriály na zamyslenie. Zvyčajne majú veľmi nereálnu pointu, ktorá ma musí zaujať. Tiež som človek, ktorý má rád teen romantiku... Obľúbené filmy ste mohli vidieť TUTO, tiež sa chystám na ďalší článok. Ale najobľúbenejšie sú asi NICK & NORAH'S INFINITE PLAYLIST, UNCONDITIONAL a MR. NOBODY. A článok o obľúbených seriáloch môžete čakať čoskoro!
E. : I watch such a stupid things! When we speak about series, it is mainly 20 minutes comedies. Sometimes I watch series with some meaning. They usually have an unrealistic punc line, which has to be likable. I am also the person who likes a teen romantic stuff... You could see my list of favorite movies HERE, I am going to write another article about them. But my favorite ones may be NICK & NORAH'S INFINITE PLAYLIST, UNCONDITIONAL and MR. NOBODY. And you can look forwad to the article about my favorite series very soon!


7. OBĽÚBENÝ NÁVRHÁR? / FAVORITE FASHION DESIGNER?

Mám rada PRADU a prácu MARCA JACOBSA. Tiež mám rada VIVIENNE WESTWOOD či VALENTINA. A naozaj obdivujem LAGERFELDA, to ako sa snaží inovovať CHANEL, ale pritom ostáva verní tradícií a udržiava CHANELOVEJ rukopis. Ako nepoviem presne, kto je môj vzor, rada sa totiž nechávam inšpirovať z každého rožku trošku, pretože každý prináša niečo nové a iný pohľad na vec.

E. : I like PRADA and the work of MARC JACOBS. I also like VIVIENNE WESTWOOD or VALENTINO. I really admire LAGERFELD, how he tries to innovate CHANEL, but he still stays faithful to the tradition and he maintains the manuscript of CHANEL. I can not exaclty say you who is my idol, I like to be inspired by every of those amazing peole, because each one brings something new and has the other point of view.



8. KTORÉ OBDOBIE Z MINULOSTI SA TI PÁČI? / WHICH PERIOD FROM THE PAST DO YOU LIKE?

Čo sa týka výtvarného umenia, veľmi sa mi páči impresionizmus. Z architektúry mám rada secesné a barokové stavby. A ak vravíme o móde, tak zbožňujem 50. a 60. roky 20. storočia!

E. : When we talk about the art, I really like Impressionism. I like the Art Nouveau and Baroque buildings from architecture. And when we talk about fashion, I love the 50’s and 60’s! of the 20th century


9. NEJAKÉ FAJN BLOGY , KTORÉ BY SI CHCELA ODPORUČIŤ? / SOME GOOD BLOGS WHICH YOU WOULD LIKE TO RECOMMEND?

O mojich obľúbených blogérkach ste sa mohli dočítať v TOMTO článku. A môj rebríček si stále drží táto top 5 – COTTON & CURLS, A PAIR AND A SPARE, MISS KRISS (predtým GLITTER ‘N GLUE), KAYTURE, FRAMBOISE FASHION, a zabudla som na BROKEN COOKIES. A nezanevriem ani na naši sféru – RED POPPY STORIES, SWEET LADY LOLLIPOP, TIMEA TIMBOMARKÉTA BÁRTOVÁ, či MADE BY BOY.

E. : You could read about my favorite bloggers in THIS article. And my list of the top ones still holds this top 5 blogs - COTTON & CURLS, A PAIR AND A SPARE, MISS KRISS (before GLITTER ‘N GLUE), KAYTURE, FRAMBOISE FASHION and I forgotten BROKEN COOKIES. And I can not conceive hatred for our scene - RED POPPY STORIES, SWEET LADY LOLLIPOP, TIMEA TIMBO, MARKÉTA BÁRTOVÁ, či MADE BY BOY.

PHOTOS BY : KEJMY.

You Might Also Like

8 Comments

  1. Vtipné odpovědi, pěkné fotky a ruky hore za jeseň ^_^
    Krásný víkend,
    Michael
    www.ontheleaf.net / facebook / Bloglovin / ig: @majki

    ReplyDelete
  2. Taktiež ma lákajú spoločenské tance, keby som ich vedela zo dňa na deň tak by som tým nepohrdla:D

    ReplyDelete
  3. Moc jsem se tesila na druhej part :)))) Krasnej clanek a podzim mam take hodne rada :))))

    ReplyDelete
  4. Tak to ja teda nemužu slyšet (mluvit) Ruštinu, ale Němčinu mam dost rada. :) Palec za oblibene blogy a modu. :)

    ReplyDelete
  5. Amazing photos: LOVE it!!! And you have a great blog. Let me know if you want we follow each other by GFC, bloglovin', google+, etc. I hope so: I'll follow you back!!! Have a nice day!!!

    *Keep in touch ;)
    ABSOkisses!!! Fanny J. ABSOmarilyn

    Google+ | Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin'

    ReplyDelete
  6. Kejmy :3 Jako vždy, super názory! Chtěla jsem se zeptat...Děláš nějakou výtvarnou činnost? Maluješ? Grafický design? Fotky vipadají super. (y) Hledám někoho, kdo by se mnou šel do nějakého výtvarného projektu. Studuji totiž interiérový design. :) Díky za odpověď!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ďakujem veľmi pekne!!!
      a áno, študujem textilné a odevné návrhárstvo, čo je umelecký odbor. čiže kreslím, maľujem... hlavne sa sústredím na štúdium. ale aj grafický design či fotografia ma veľmi bavia! čo sa týka ponuky na spoluprácu na výtvarnom projekte, znie to neuveriteľne skvele! však moja vyťaženosť je nesmierne vysoká, väčšinou nemám čas ani sama na seba... záležalo by na tom, čo by to obnášalo a koľko času by mi to zaberalo :). však prečo nie, mám rada výzvy a príležitosti zúčastniť sa niečoho kreatívneho!!! ♥.

      Delete