you light up the room and you don’t even know... it’s all I can do.


     Koniec. Rezignovala som. Od dnes mi je moja budúcnosť naozaj jasná - ak sa budem v budúcnosti venovať móde, určite nie u nás. Pohľad Slovákov a Čechov na túto "problematiku" je naozaj sklamania hodný. Posledný rok som sa snažila dať tomu šancu, sledovala som hlavne stránku MÓDA ZO SLOVENSKÝCH A ČESKÝCH ULÍC, no ich selektívny výber len tých najznámejších blogeriek, tých naj-swag, či postavička a-lá "ukáž prsa" ma naozaj zarmucoval. Ale po včerajšom vzhliadnutí TEJTO slečny som si povedala koniec! Nič proti nej, je naozaj nádherná, má úžasný účes a postavu, akú jej môže hoc-kto závidieť! Napríklad ja... Ale štýl a-lá "poďme sa hrať na modernú Hannah Montan-u" s prezuvkami do školy a naozaj nepochopeným zeleným obočím... No nič pre mňa a odlájkla som stránku. Aby ste mi rozumeli, môj názor na MILEY CYRUS je, že dievča má len ďalšiu "nálepku" a opäť skáče ako cvičená opica ako predtým, len si to nik neuvedomuje. A viem, že tento trend prišiel zo zahraničia a práve o to ide! Čo tak nehrať sa na niekoho iného, na niečo, čo nie ste? Rozdiel medzi TRENDSETTER-om a TREND FOLLOWER-om je taký, že trend follower nasleduje trendsetter-a, pretože trendsetter je vždy o krok vpred. Je to ten, ktorý prinesie do spoločnosti niečo nové, iné, niečo, čo potom trend follower nasleduje. No všetko s mierou, poprosím. Ako raz povedal RALPH LAUREN - "STYLE IS VERY PERSONAL. IT HAS NOTHING TO DO WITH FASHION. FASHION IS OVER QUICKLY. STYLE IS FOREVER." /Štýl je veľmi osobná záležitosť. Nemá to nič spoločné s módou. Móda je viac než rýchla. Štýl je navždy/.

     Nemusíte tento môj názor zdieľať, len som mala potrebu vyjadriť ho. Tiež to neberte osobne! Či už ste trendsetter alebo trend follower, ste stále súčasťou módneho cyklu dnešnej doby! Inak, mám tu pre vás takú malú letnú inšpiráciu, pár outfitov, podľa mňa, ideálnych na toto leto!
     PS. : GIVEAWAY!


ENGLISH : The end! I resigned. I see my future really clear from today - if I will work in fashion in future, it will not be in my country. I am really disappointed of the view of Slovak and Czech people on this "issue". The last full year I tried to give it a chance, I mainly watched the page - THE FASHION FROM STREETS OF SLOVAK AND CZECH, but their selective choice of just those the most famous bloggers, those the most swag ones or those perfect body girls a-la "show your boobs" really saddened me. But I said to myself that it has to end after yesterday's seeing of THIS young lady! I do not want to say nothing bad about her, she is really beautiful, she has amazing haircut and wonderful body which everyone can be jealous of! For example me... But her style a-la "let's pretent to be modern Hannah Montana" with slippers like I used to wear in school and really green misunderstood eyebrows... Nothing for me and I disliked the page. For better understanding me, my opinion on MILEY CYRUS is that the girl has just another "sticke"r and she jumps like a trained monkey as before, just nobody realizes that. And I know that this trend came from abroad and that is what I am talking about! What about not pretend to be someone else, someone you're not? The difference between the TRENDSETTER and TREND FOLLOWER is that the thrend follower follows the trendsetter, because the trendsetter is always a step ahead. It is one that brings something new to the society, something different, something what the trend follower will follow. But do everything in the rate of decency, please. As RALPH LAUREN once said - "STYLE IS VERY PERSONAL. IT HAS NOTHING TO DO WITH FASHION. FASHION IS OVER QUICKLY. STYLE IS FOREVER."


     You do not have to share my opinion, I just needed to express it. Also do not take it personaly! If you are the trendsetter or the trend follower, you are still the part of fashion cycle of today's world! Otherwise, I have here for you a little summer inspiration, a few outfits perfect for this summer, in my opinion!
     PS. : GIVEAWAY!




 
PICTURES BY : KEJMY.

You Might Also Like

12 Comments

  1. Máš pravdu. Súhlasím s tvojím názorom, hodne ľudí sa v dnešnej dobe hrá na niečo/niekoho a svoje JA hodili niekam do koša. Je to smutné, ale je to tak. Podľa mňa nie je špatné, že chceš ísť do zahraničia len pekne bežkaj a ukáž ostatním, že treba si zachovať svoje JA. :) A outfity sú super, ja mám rada takýto štýl, taký free.

    ReplyDelete
  2. Skvělý článek, celkem s tebou souhlasím. Na druhou stranu ale musím říct, že některé zahraniční bloggerky (ty nejznámější) už nedělají blogy se stejným účelem jako dřív a hrozně mě to mrzí. Když začínaly, tak chtěly prezentovat svůj styl. Styl, který byl určován na módních přehlídkách a v časopisech přetvářely a formovaly tak, aby inspiroval obyčejné normální holky a aby si ho mohly dovolit. Teď už jsou z nich jen reklamy a nenosí nic jiného než kabelky za desetitisíce a pouze značkové oblečení...mně to přijde smutné

    Lucieswlife

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, pravda, s tým súhlasím. veľa tých známych zahraničných blogeriek sa stalo "vešiakom". ale na druhej strane sú z nich profesionálne blogérky. ak sa tým chce človek živiť, musí niečo "obetovať". naša sféra si to neuvedomuje, ale tie baby to majú ako povolanie - platia ich za to, aby niečo napísali a odfotili sa s tým. tu môžme polemizovať nad tým, či sú tredsetter-ky, pretože v podstate sú, alebo sú len bábky dnešnej ekonomickej konzumnej spoločnosti.

      takže na jednej strane s tebou súhlasím - už to nie je to, čo to bývalo... ale na druhej strane je zas to, že si tak zarábajú na "živobytie"... :).

      Delete
  3. Při včerejším pohledu na onu zmiňovanou slečnu na facebooku jsem měla podobné pocity jako ty. Chci studovat business v zahraničí, což se mi (doufám!) příští rok po maturitě povede, a další zaměření bych potom ráda směřovala k módě. Netvrdím, že zrovna já jsem na to ta pravá, ale věřím, že v zahraničí to bude mít smysl, cenu a následné uplatnění. Moc pěkný článek, zdraví Martina :-)

    ReplyDelete
  4. Výborný postreh a článok Kejmy. Súhlasím s Tebou a určite je tu toho viac, čo by sa dalo k tejto téme ešte povedať. A pripravila si pre nás veľmi pekné inšpirácie, úplne sa s nimi stotožňujem. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    ReplyDelete
  5. Pomóóóóóóc, já tomu nerozumím!! :D TOHLE se teď nosí???
    Zdravotní pantofle nosím na zahradu a tyhle trenágle u nás nosily holky na tělocvik. Můžu pochválit snad jen parádní účes a pytlík na zádech :D
    A Kejmy, postavu??...ehm ...no, jak to říci....? NENÍ JÍ CO ZÁVIDĚT !!!!
    Parádní článek... :), držím Ti palce:)!!
    Krásný den...Kat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno, ja som zdravotné papuče nosila do školy ako prezuvky a v takej taške som mávala hygienické potreby na prvom stupni :D, ale ten sa mi páči!
      no a áno, prečo nie. slečna pá veľmi peknú figúru. a nemyslím to doslova, že jej závidím a teraz plačem do vankúša, že takú nemám :D. to nie, ale nechcela som, aby to vyznelo, že chcem slečnu uraziť, pretože nechcem a ani som to tak nemyslela. šlo o všeobecný príklad a slečna dnes jednoducho nemala "svoj deň" a skončila u mňa ako u príkladu mne negatívnemu. takže šlo len o prostriedok ukázať, prečo to tak je. ako keď na hodine biológie si vezmeme z lavice Jožka a ukážeme na ňom, že tu, na tvári má dve oči ;).

      a ďakujem, som rada, že sa k tomu niekto vyjadril! :).

      Delete
  6. wow ta sukna! hned by som ju brala :)

    Inak pozyvam na DERMACOL giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/07/letna-giveaway.html

    ReplyDelete
  7. ja sa vždy pousmejem na tom, ako chce byť každá "iná" a pritom sú všetky rovnaké :)

    ReplyDelete
  8. Souhlasim, podpisuju. Stranku jsem sledoval taky, mnohdy se bavil nad komentari, obcas nevericne koukal..no zrovna vcera prisel den, kdy jsem ji odlajknul s vedomim, ze mi chybet nebude, stejne jako cely refresher.
    A za citat Ralpha zvedam obe ruce hore! (y)

    http://onthatleaf.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Já s tebou teda naprosto souhlasím, zvlášť nechápu trend ''pojďme nosit ty otřesný papuče ven''. Možná je to tím, že jsem je celej život nosila do školy, ale opravdu mi to neleze do hlavy. A to co má slečna na sobě...asi si myslí, že když na sebe hodí něco průhlednýho, je ot módní. Neřeknu, kdyby to nosila s džínama nebo přes černý šaty, všechno lepší, než tohle. Super článek, jsem na tom stejně! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete