turn the music, turn it up. just a little to loud if you’re alone.


     Sobotné popoludnie. Šedé mračná tienia výhľadu, vietor mi bije do okien. Janka šla domov, aj dievčence odvedľa. Ostala som tu sama. Snažím sa pracovať na zadaní zo školy, upratať si a tiež si oddýchnuť od štvrtkového večera po stiahnutej fľaške vína na hlavu. Ukuchtila som si zemiačky, nakrájala k nim uhorku a zavŕšila to bielym jogurtom - obrázok číslo dva. Áno, vyzerá to celkom chutne. Musím sa vám priznať, že neviem variť. Tiež jediné, čo sa v našej ultra veľkej kuchynke nachádza je azbestový dvojplatnička, ktorú človek musí zapnúť 10 minút skôr, ako začne variť. Pýtate sa na pec? O tej môžem len snívať... Takže aj tak vždy skončím pri cestovinách s párkami, šaláte so žemličkou, či tuniakovi s uhorkou a cibuľkou. A ako správny študent s nedostatočným počtom núl na konte si musím vystačiť s týmito, v podstate ešte luxusnými pokrami. Ale poviem vám, veľmi mi to chutí! Lepšie povedané, čo iné mi zostáva. Inak, mrzí ma, že málo prispievam. Veľmi mi to chýba. Čudovali by ste sa, v hlave mám slov na rozdávanie. Keď nemôžem spať, len zapnem notebook, nechám hlavu rozmýšľať a ruky písať. Tentoraz však chýbajú fotky, tiež nápady na diy a články, ktoré by vás neunudili. Ak máte nejaké želanie, sem s ním!
     PS. : GIVEAWAY!

ENGLISH : Starurday's afternoon. Gray clouds shade the view, cool wind beats into my windows. Janka and girls next door went home. I stayed here alone. I am trying to work on my assignment from school, clean a little and also take a break after Thursday's evening with my girls and bottle of wine for each of us. I fried in a pan a potato, I chop the cucumber into slice and I completed it with white yogurt - picture number two. Yes, it looks quite tasty. I have to confes that I do not know to cook. Also the only one thing what you can find in our "big" kitchen is asbestos double-plate which you have to turn on 10 minutes before you start to cook. Are you asking for an oven? I can just dream about it... So nevertheless I always end at pasta with sausages, salad with little bun or tuna with cucumber and onion. And I have to get by with these still luxury meal as the right student with inadequate number of zeros on my bank account. But I have to say you that it really tastes me! Well, better said, what else I should do. Otherwise, I am really sorry for that I contribute little. I really miss it. You would wonder, I have a lot of words in my mind. When I can not sleep, I turn on my laptop, I let my head to thing and my hands to write. This time I miss good photos for share, also some ideas for diy and articles after which you will not be bored. If you have any wishes, write them down into comments!
     PS. : GIVEAWAY!

PHOTOS BY : KEJMY.

You Might Also Like

15 Comments

  1. Takové mňamky :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. bože idem si spraviť jesť ! vyhladlo mi z toľkých dobrôt :)

    ReplyDelete
  3. mnaaaam prid mi navariť! :D

    ReplyDelete
  4. Vyzera to chutne :) Niekedy ani studentska strava nemusi byt zla :) a napady na clanky? trosku nam predstav mesto, v ktorom studujes, alebo ak mas tip na vylet, koncert, vystavu, muzeum, tak to bude zaujimave citanie. alebo tip na knihu ktora ta zaujala. ikony ktore ta inspiruju (nemusia byt len modne)...:) snad nieco :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ono to nie je tak zlé, ale občas som naozaj hladná a mám chuť na jedlo, ktoré tu nie je.. ako bryndzové halušky! už sa tak teším domov... :D.
      a hm, článok o meste by nebol zlý! typy na výlety, no precestovala som dosť vecí po slovensku, v čechách v podstate tiež, len neviem, nie je to nič extra na pozretie :D, ale aj nad tým porozmýšľam, určite! :). chystám sa do brna za ajkou, do hradca králové za nataly a cez leto do blavy na kurzy, tak možno z toho niečo. na koncerte som už fakt dávno nebola :/, tu v liberci nepoznám žiaden taký dobrý podnik - aj čajovne sú tu bieda... výstavy budú, hlavne výstavy našej školy - tiež výstava nášho ročníku, kde budem mať aj ja svoje semestrálne veci, to tu bude určite! ale to sa bude konať až koncom mája. za to galérie a múzeá sú tu veľmi pekné, to skúsim, už dlho sa chystám, ale ešte som nebola... hanba mi :D. kniha je u mňa veľmi ťažká, nie som fanúšik čítania kníh - viem, zas hanba mi... a ikony, tak to je dobrý nápad, ale nad tým musím veľmi tuho porozmýšľať, neviem, či má niekoho konkrétneho, rada sa inšpirujem "z každého rožku trošku", ale určite ďakujem za spätnú väzbu, cením si to a aspoň mám o čom rozmýšľať! :).

      Delete
  5. náhodou chutné a zväčša zdravé veci :)

    ReplyDelete
  6. Samí mňamy fotky, mňam ! Držím palce so zadaním :)

    ReplyDelete
  7. tak toto je mňamka :)

    posledný deň súťaže: TU

    ReplyDelete
  8. robiš mi chute takto navečer! :DD
    mňam ♥

    ReplyDelete
  9. mne nerobíš teraz vôbec chute, je mi zle z kokosového džusu♥ (aj tak sa napijem) :D. Ja by som si priala, keby si dala nejaký ten prispevôčik s tvojimi módnymi nápadmi, minule ma tvoje návrhy zaujali, tak by som chcela vidieť viac s tvojej fantázie a poinšpirovať sa tiež. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nerob mi chute kokosovým džúsom, á! :D.
      a takýto článok určite bude, len... musím toho spraviť viac, aby to nebolo zas o tom istom... :D. tiež budem priebežne fotiť to, ako sa trápim so šitím tých dvoch modelov, ktoré máme v zadaní - ako budú strihy, ktoré ešte neviem robiť, ako to bude vyzerať na papieri a tak... :), takže to určite!

      Delete
  10. já mám teda všechny potřebné spotřebiče, ale bohužel jím samé polotovary a to nejčastěji zapochodu :(

    ReplyDelete
  11. Na všetkých blogoch náchádzam samé jedlá a čím ďalej, tým som viac hladná :-). Všetko vyzerá naozaj vynikajúco.
    The city of fashion

    ReplyDelete