everything's so small when you're on top of the world...


     Najprv som chcela sformulovať otázku formou "buď-alebo", ale nakoniec som prišla k jednoduchej konštrukcií... Prečo? Prečo nosíte oblečenie? Ide vám o komfort, strih a jeho vzhľad? Alebo ste ten druh ľudí, ktorí si vyberá každý kúsok len určitej značky? S logom "čím väčšie - tým lepšie"... Neviem ako vás, ale mňa naozaj udivuje, kam sa naša už pre-konzumovaná spoločnosť uberá. Stretávam sa s rôznymi pohľadmi na túto vec. Na jednej strane vidím, ako sa niekto pokúša vytvoriť "značku" a jediné kreatívne na tom je ich logo, ktoré trepú všade - v podstate je to to jediné, čo "predávajú". Tiež som sa stretla s názorom "Túto značku nemám rád. Aj keby vyprodukovali naozaj skvelý kúsok, ktorý by stál za to, aj tak by som si ho nekúpil". A na druhej strane... Na druhej strane je asi len môj osobný pohľad na vec. Pretože niekedy mám pocit, že som jediná, ktorá dá šancu všetkému. Ako študent tohto odboru viem, aké je ťažké niečo vymyslieť. Niečo, čo tu nebolo, niečo kreatívne, svieže, aby to zaujalo. Tiež viem, že je dosť podstatné spraviť si meno. A ako spotrebiteľ viem, že potrebujem niečo, čo ma v tejto dobe urobí jednoducho šťastnou... A chcete počuť záver? Dajte tomu šancu! Ale taktiež nespravte zo seba gýč. Jednoducho sa k tomu nestavajte ako nadutý kohút, že vy ste tí najlepší a vy v tom vyzeráte skvele. Predsa len to nie ste vy, čo vás robí ľuďmi tejto doby. Veď nie nadarmo sa vraví "šaty robia človeka"...
     PS. : Zabudla som vám zapriať krásny deň žien!

English : At the first I wanted to formulate a question "either-or", but finally I came out to simple construction of it... Why? Why do you wear clothes? Do you need to feel comfortable in it, have a fashionable design and trendy look? Or you are kind of people who chooses every piece of clothes from particular brand? With a logo like "the bigger - the better"... I do know how you see it, but I wonder how our consumer society changes so fast. I meet different views on this thing. On the first site I see how someone tries to make a "brand" and the only creative thing on it is logo, which they put everywhere - it is the only thing what they "sell". I also meet the opinion like "I hate this brand. If they make something really amazing which will really worth it, I still certainly would not buy it". And on the other site... On the other site is just my own opinion. Because sometimes I feel like I am the only one who takes a change to everything. As the student of this department I know how hard is to come with something. Something you have never seen before, something creative, fresh, something which will engage the attention. I also know how important is to "make" a name. And as a consumer I know that I need something what just makes me happy... And if you want to here my ending? Take a chance to it! But also do not make a kitch from you. Just do not be like sniffish cock, that you are the best and you look amaizing in it. Because you are not that person who makes you the one of this time. Because it is not said for nothing "clothes makes people"...
     PS. : I forgot to wish you wonderful women's day!

DRESS - WAREHOUSE / WATCH - VINTAGE / CLUTCH - DIY / BOOTS - H&M

ON THE PHOTOS : KEJMY.
PHOTOS BY : JAROSLAV TATRANSKÝ, st.

You Might Also Like

23 Comments

  1. Ty šaty jsou perfektní!
    Mě nezáleží na značce :) Kdybych něco našla v second handu nebo u vietnamců (a to se stalo -přiznejme se it- jen jednou) klidně bych to nosila stejně 'pyšně' jako ostatní drahé kousky.

    ReplyDelete
  2. Zaujímave šaty :) moc ti seknú :3

    ReplyDelete
  3. Tebe asi někdo hooodně naštval, co? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. né, až tak zase nie... len som pohoršená mienkou tejto spoločnosti :/ :D.

      Delete
    2. V tom tě chápu!
      Nevím, jak na Slovensku, ale v Čechách se to možná jen sune k horšímu. Hodně lidí kouká na to, že má danou značku (děti jsou v tomhle nejvíc hrozný, vidím to u sousedů - 4letej klučina a machruje, že má vše značkové.....není co víc dodat) pak jsou ale i tací, jako moje malá neteř a ta je ráda za každou sukýnku a za každou věc, kterou ji ušiju... :)

      Delete
    3. všade je to rovnako. Slováci mi niekedy prišli pokornejší, ale aj na nich pomaly dosť veľmi vplýva spoločnosť, takže nie je to oveľa inšie... čo je smutné :D. a mať radosť mať takú neter, len ju uč vážiť si veci, v neskôr to naozaj ocení!!! ♥.

      Delete
  4. I don't know how about other people, and I'm not judge anyone. I just personally wear only those pieces if clothing which really appeals to my heart, without care about the price or brand. I really enjoyed reading your article, thank you for sharing your thoughts:) I've got to say you look so charming on those photographs:)
    btw Happy international women's day! Wishing you a great day;)

    ReplyDelete
  5. Celkom zaujímavá téma na úvahu. Ja osobne si na značku nepotrpím, častokrát pri určitých konkrétnych značkách ako Desigual, Guess, Ed Hardy a pod chýba akákoľvek dávka kreativity a vkusu. Taktiež nemám rada keď daná firma trepe svoju značku všade, všade, všade... Dobrá značka sa má vyznačovať tým, že pracuje s kvalitnými materiálmi a je osobitá a originálna, ľudia ju dokážu rozoznať bez toho aby na chrbte, či vpredu vycapené ich logo.
    Páčia sa mi výrobky slovenských dizajnérov, oblečenie navonok jednoduché so špecifickým detailom. Rovnako nemám problém kombinovať veci zo sekáčov spolu s drahými kúskami. Móda je hra a je na každom ako sa s tým popasuje. Samotné obliekanie nie je len nahádzanie si veci na seba, ale na druhej strane je to aj istá forma seba-vyjadrenia... Mrzí ma keď vidím ľudí podivne sa úškrňajúcich sa na človeku, ktorý je oblečení inak, porušujúc uniformitu dnešných ulíc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. presne! vo všetkom s tebou súhlasím. móda je hra, ako vravíš, len ju treba vedieť hrať :).
      avšak dávam všetkým kreatívnym paľec hore, kým z toho nevznikne gýč :).
      inak tiež rada kombinujem kúsky so sekáča, tieto šaty ma stály len 1 jediné euro :P.

      Delete
  6. Krásné šaty a kabelka :) i tvoje hodinky se mi líbí

    ReplyDelete
  7. Šatičky sú skvelé. :)
    Myslím si že je zaujímavejšie keď nevieme presne určiť odkiaľ nejaký kúsok pochádza ;)

    ReplyDelete
  8. šaty a DIY kabelka sú úplne dokonalé ♥
    The city of fashion

    ReplyDelete
  9. úplne s tebou súhlasím! :)) inak si krásna ako vždy.
    http://fashionbynitaxxx.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  10. Ja osobne si na znacky vobec nepotrpim ked je nieco krasne :) P.S. milujem tvoje vlasy :D

    ReplyDelete
  11. Tie šaty sú nádherné! Ja si na značky nepotrpím. Hlavné kritérium je, aby to bolo pekné. A malo by to byť aj praktické, ale keď je to veľmi pekné, tak ani praktické, ani komfortné, ani univerzálne to nemusí byť :)) Aj tebe krásny mdž :)

    ReplyDelete
  12. Krásný šaty! Já si na značky nějak zvlášť nepotrpím. Když najdu něco, co se mi líbí za deset korun v sekáči, tak proč ne? Já nosím a vybírám si oblečení, protože mě baví se oblíkat a vytvořit třeba nový outfit a prostě se v tom cítit dobře. A vážně nechápu lidi, kterým jde jen o značku. Hrozně super článek, moc se ti podařil :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  13. kompletně s tebou souhlasím! já značky absolutně vůbec neřeším, možná se k tomu časem dopracuju, až budu starší, budu vydelávat a tak a koupím si třeba nějaký fakt krásný značkový boty který pak budu mít třeba celej život. ale teď mi jde o to, abych se v tom cítila dobře a v tom necítím rozdíl, jestli mám něco ze sekáče nebo odněkud jinud. :)
    ady.

    ReplyDelete
  14. Tvoje kudrlinky jsou tak krásné :) Souhlasím s tím, co jsi napsala. Poslední dobou snad ke všemu hledám levnou alternativu na Ebay a podobných stránkách. Sice vždycky měsíc čekám a ne vždy je to podle mých představ, ale moje peněženka je rozhodně méně zatěžována, než kdybych si všechno kupovala v Zaře a podobně :)

    ReplyDelete
  15. Ty kabelka je prosim ta z akeho DIY? Je veelmi pekná <3 videla som ako teraz davaju na roznych strankach tutorialy ako si taku podobnu urobit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no zatiaľ som príspevok ešte nespravila. nemám k tomu taký úplný tutoriál, nemala som zo sebou foťák, takže fotky som fotila na mobil, ale skúsim niečo poskladať tak, aby z toho bol nejaký ten "how it's made" :).

      Delete
  16. Ahoj, v prvom rade Ti ďakujem za návštevu a zanechanie pekného komentára :-) V druhom rade by som sa aj vyjadrila k článku, ktorý si krásne napísala, ale to je téma, na ktorú nestačí iba pár viet obsahujúci komentár :-) Šaty sú úchvatné, a pokiaľ ide o Tvoju kabelku, no čo Ti poviem, si šikovná :-)
    katharine-fashionisbeautiful

    ReplyDelete
  17. Nádherné šaty , úplne ti pristanú ! :))

    ReplyDelete