Christian Dior Haute Couture Spring-Summer 2012 Backstage.

     V poslednej dobe sa s pojmom Haute Couture stretávam často. V slovenskom preklade "vysoké šitie/krajčírstvo" je pôvodom francúzsky výraz zaužívaný v oblasti módy. Vyznačuje oblečenie šité na mieru a vyrobené v Paríži, New Yorku, Londýne či Miláne. Toto luxusné oblečenie je vyhradené pre ľudí, ktorí si môžu tento honosne drahý skvost z kvalitných látok a vyrobené presne na mieru, môžu dovoliť.
    Tento pojem je vo Francúzsku chránený a udeľuje ho len Ministerstvo Priemyslu. Na získanie tohto "titulu" návrhár musí splniť prísne podmienky.
     Vo svete toto označenie nosí len 18 spoločností a jedným z nich je aj Christian Dior s najnovšou kolekciou Spring/Summer 2o12 ♥.

English : Recently, I often encounter with notion - Haute Couture. In English translation "high sewing/dressmaking" is the origin French term occurring in fashion. It characterized clothes which are tailor-made and made in Paris, New York, London or Milan. This luxuly clothing is for people who can afford excessively expensive "gem" which is made of high quality material and made-to-measure.
      This term is protected in France and Ministry of Industry grant it. Fashion designer must realize strict conditions to obtain this 'title'. 
     This label carries only 18 companies in the world and one of them is Christian Dior with latest collection Spring/Summer 2o12 ♥.

Kejmy.

You Might Also Like

5 Comments

  1. mňa uchvátil tak ako vždy, jemnosť, decentnosť, elegancia a pritom pre neho tak neodmysliteľná originálnosť :)

    ReplyDelete
  2. Klasika jako vždy !!

    Na blogu mám GIVEAWAY, zkus štěstí :)

    http://code-of-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Značka Dior mě přestala uchvacovat s nástupem nového ředitele Billa Gaytena.....prostě Galliano je Galliano, ale musím uznat, že tato kolekce je ta pravá ,,diorovská" :-)
    Jinak jsi se mě ptala na můj mail, ten je ufikpufik@seznam.cz :-)

    ReplyDelete
  4. ahoj fakt pekne fotkz... Sleduješ moju stranku a tak by som ta chcela poprosit ye robime este s jenou blogerkou este jeden blog ci by si aj tam nesledovala my by sme boli radi... iba to roybiehame ale predsa :) ak nie tak nie :)
    www.karamelky.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Miluji Diora, jeho modely jsou vždy tak dokonalé,... škoda jen že tu pravou Haute Couture si může dovolit jen zanedbatelná část obyvatelstva

    Na mém blogu právě probíhá Giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    ReplyDelete